06-03-2021, 17:51
(06-03-2021, 14:16)spanopolski написа:(06-03-2021, 13:28)rtk написа: Oтиваш в настройките на Коди / Плеър / Език / "Предпочитан език за субтитрите" - задаваш Български
Здравей,направих,както ми каза,все същото.
За да бъда конкретен.Значи примерно отварям Zamunda magnet video.
Пускам филма War games където в анонса на филма е дадено,че има БГ субтитри.
Отивам на "търси субтитри" и ми изважда само на англиски.Така е и с всички други добавки.
Изписва,че или няма или само на английски.На друг език няма.Пак да попитам БГ субтитрите
свалят ли си или как-това не ми е ясно,и ако да по какъв начин.
Дадено е, че има субтитри за филма, а не че са вградени в него. Инфото е чисто информативно, защото е от помощ, когато не знаеш, дали за даден филм/сериал има написани субтитри. За да можеш да зареждаш субтитри, трябва да имаш инсталирани добавки за субтитри. Когато имаш такива, то там, където отиваш да ги търсиш, ще ти се появат и източниците за субтитри и избирайки някой от тях, ще ти търси от там. Аз лично препоръчвам добавките a4kSubtitles и Bulgarian Subs. Тези двете обхващат почти всички известни ми източници за субтитри. Това е принципа за всички видео добавки и добавянето на субтитри към филмите.
П.П. А и задължително трябва да направиш посоченото от колегата по-горе, иначе никога няма да ти излезнат резултати на български