22-12-2019, 18:41
Шаомитата са ребрандирани Roborock и се управляват най-добре през приложението на производителя (Roborock), но може и през Mi Home App с много по-малко функции. Както бях написал и аз търся с контейнер, не с торбички и с голяма базова станция (като кошче), която да складира боклука. Иначе след всяко завръщане до докинг станцията, ще трябва да се изсипва ръчно прахосмукачката, защото имат малко отделение за отпадъци. Някъде бях прочел, че някои модели имат проблем с черен под/плочки/ламинат. Предполагам, това се отнася за моделите с видео камери, които не "виждат" на тъмно и работят само по светло. Такава (Roomba) няма да си взема, защото видеозаписите ги пращат в незнайно кой облак и какво ги правят после... не е съвсем ясно. На мен ми трябва прахосмукачка, а не охранителна система. По добре наистина да е като моделите на Roborock, които ползват лазерно картографиране на помещенията.
П.С: Никой не написа, че си е купил такъв уред, че е доволен или се е минал... Явно роботчетата все още са мираж в къщата на българина.