Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проект Мега ЕПГ
Излизаме офтопик, но с две думи - направил съм им fanless компютър с линукс и TVH основно да записват филми, защото не разполагат с достатъчно телевизори за всички желания. Абонати са на BSC. Сега инсталирах WG++ защото там виждам да се контролира timespan, обаче имам нужда от помощ, не намерих точно инфо в темата.
Свалих пакета с .ini-тата и .xml-ите, похвално за труда, респект.
Обаче как да ги упомена правилно в WebGrab++.config.xml, нямам идея какви трябва да са.
Четейки тук http://webgrabplus.com/documentation/con...tion/howto стигам до извода, че параметрите трябва да са ИД-тата от TVH плюс имената на каналите ?
Ако е така, ще е доста труд да се вкарат 200-300 канала....
На прав път ли съм?

Явно съм бил, видях от клипа на Алкатраз https://www.youtube.com/watch?v=Rlo47GXmyME (и той да свърши най-накрая някаква работа....шегичка Smile ) че всъщност се копират дефинициите на каналите от самите xml-и
Отговори
В дъното на конфигурационния файл, преди </settings>
Код:
   <channel update="i" site="hbo.bg" site_id="cinemax2" xmltv_id="Cinemax2">Cinemax2</channel>
   <channel update="i" site="tv.dir.bg" site_id="49" xmltv_id="CNN">CNN</channel>
и т.н. един по един. Има голямо значение да поддържате user-agentа актуален, за да симулира "свеж" интернет браузър!
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
Благодаря Madjide.
Обаче (май) не е правилно да се смесват site_id от вида име и цифра ?
Странното е, че баш описание на каналите от BSC файловете гърмят в описанието при генерация на xmltv.
Сигурно аз греша някъде.
Апропо, може би трябва да попитам в темата за .ini-тата за WebGrab, но каква е разликата между ini-тата тук и тези от сайта.
Отговори
Ето какъв  е принципа:
Код:
<channel update="i" site="hbo.bg" site_id="cinemax2" xmltv_id="Cinemax2">Cinemax2</channel>
site=         името на грабера, както го е именувал автора му (често отговаря на сайта-източник, но не винаги)
site_id=    идентификатора на канала в сайта източник на разписание за него. Без проблеми може да добавяш подобни на тези, които имаш описани в документацията на грабера, защото сайтовете често премахват или добавят канали. Не е проблем да комбинираш и стотици различни източници помежду им Wink
xmltv_id= Това е най-важната настройка за всеки канал. Показва идентификатора, чрез който канала ще се обвързва с конкретна телевизия в EPG клиента.
Наименованието между <channel> и </channel> гледай да съвпада 1:1 с xmltv_id за да не се объркваш кое какво е и за по-голямо удобство си ги измисли както ти харесват, но е добре да съвпадат.

Ако те интересува, как да импортираш конкретни канали от другото EPG или това МЕГА EPG, кажи и ще покажа.

П.С: ini-тата публикувани тук са направени от harry_gg. Аз пък използвам модификации на тези от "сайта" и от тези на harry_gg също.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
То изниква като задача по-скоро, на централното репозитори на MegaEPG - да може да се манипулира timespan-a. Не виждам обаче как да се отрази желанието на клиент. Освен ако не се поддържат 6 или минимум 4 варианта (за 2,3,4,5 дни напред).
Иначе ще се поборя с WebGrab+ за отразя капризите на дечицата.
Отговори
@Topper
Ако имаш желание, може да се чуем по телефона утре, защото почивам цял ден. Ще ти обясня всичко точно за 10 минути. Ще си го генерираш сам за колкото дни искаш. Ако за клиент ползваш Коди, там има опция за показване на справочника за колкото дни искаш.
Лека вечер.
Отговори
Благодаря за помощта, не мисля, че ще имам проблем, но пусто админство ме е изкривило - гледам от гледната точка на л...потребителите.
Отговори
LIG TV -са беинспорт,BTV +1 -bTV+1-Защото така както е написано излиза че е литовски канал
Отговори
ЕПГ-то вече е доста стабилно с над 600 канала, някой са постоянни, други се променят.
Актуалния списък с канали в ЕПГ-то може да видите тук:
http://megaepg.kodibg.org/stats/

Мтел Спорт 1 и 2 са под името Sport 1 и Sport 2.
Отговори
Има доста липсващи турски канали. Ако има някой, който знае сайт с ЕПГ данни за турските канали (без тези които са в уебграб - digiturk, dsmart, huriet i trt) да се обажда Smile
Отговори

Отваряне на: