Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Спиране на Булсата след ъпдейт
#11
Хубаво си ходил на училище ама не виждам как да ти помогнем след като ти не проумяваш даже и след  подробни инструкции !!! Какво да му помогна на  човека  след като за него е трудно да изтрие   добавката  и да инсталира от зип  файла  старата със преправени  4 цифри ? Освен  да отида  в дома му и сам да направя това което се прави за 1 минута . Не съм те нападал  а ти казвам ,че пишеш неистини.  Добавката се премести  там защото този дето я пише   я  направи като сървис на друга външна програма. Когато я премахнеш от Коди и инсталираш  преправената стара версия   нещата ще си дойдат пак на старите места и ще гледаш ти и всеки друг както е гледал преди обновяването.  Свалената листа е активна в рамките на 8-10 часа защото от Булсатком са  решили да е така  и никаква добавка не може да промени това !!! Когато  тези часове минат  и ти искаш да гледаш  няма да имаш проблем защото самата добавка ще ти дръпне новата листа. Обясниха няколко човека и  дадоха и линкове  какво и как да се направи. През интернет  повече от това няма какво да се направи  за голямо съжаление. И във крайна сметка никой на никого не е длъжен да е учител или помощник та да се сърдиш.
Отговори
#12
(01-11-2016, 23:08)Alkatrazbg написа: Хубаво си ходил на училище ама не виждам как да ти помогнем след като ти не проумяваш даже и след  подробни инструкции !!! Какво да му помогна на  човека  след като за него е трудно да изтрие   добавката  и да инсталира от зип  файла  старата със преправени  4 цифри ? Освен  да отида  в дома му и сам да направя това което се прави за 1 минута . Не съм те нападал  а ти казвам ,че пишеш неистини.  Добавката се премести  там защото този дето я пише   я  направи като сървис на друга външна програма. Когато я премахнеш от Коди и инсталираш  преправената стара версия   нещата ще си дойдат пак на старите места и ще гледаш ти и всеки друг както е гледал преди обновяването.  Свалената листа е активна в рамките на 8-10 часа защото от Булсатком са  решили да е така  и никаква добавка не може да промени това !!! Когато  тези часове минат  и ти искаш да гледаш  няма да имаш проблем защото самата добавка ще ти дръпне новата листа. Обясниха няколко човека и  дадоха и линкове  какво и как да се направи. През интернет  повече от това няма какво да се направи  за голямо съжаление. И във крайна сметка никой на никого не е длъжен да е учител или помощник та да се сърдиш.
Като помисли реално и спокойно човек до какви изводи стига.
1. В този форум който уж бил създаден за обмяна на опит, напътствия, помощ и бля, бля от хора които нямали  нищо общо с булсата Smile Smile ... не е нищо друго освен една платформа, от и програмисти на БУЛШИТКОМА, които са м/у 20-25 г. и се правят на голяма работа а в  реалния живот със сигурност не могат да си дигнат гащите.
2. Защо след като се вижда че този който е направил новата версия не си е свършил работата, го  защитаваш?, за да се отвори тема в която някой да избиват комплексите си?, като покажат колко са добри  програмисти а другите които са обикновенни усери... типично българска работа.
3. Защо трябва да правиш и публикуваш нещо ново което не работи, или ако проработи да се видиш в чудо и  станеш професор, а старото което работи да му таковаш м...та?
Спирам до тук с въпросите защото адекватен отговор няма и да има. До колкото до сърденето, трябва да ти кажа че това го правех когато бях на твойте години. Smile Smile  И без това нямам много време за телевизия, майната и на Българската телевизия.. Повече няма да питам и давам никакви коментари защото отговора ще е пълна загатка както се вижда от постовете на "великите" БУЛШИТоВСКИ програмисти. Нищо лично.....
Отговори
#13
Ти си тотално заблуден човеко Smile Аз съм на 40 години и не те знам ти на колко си . Написалия добавката едва ли има нещо общо със Булсатком . Никой не ти е виновен,че ти и много други не можете да се оправите със техниката си и софтуера на нея. Аз не ползвам Коди и ми е през ..... коя е новата версия и коя е старата версия да ти кажа. Ползвам линукс дистриибуция и хич не ме интересува ни андроид ни Windows и кое къде се намира там. Няколко човека си похарчиха от времето да напишат цели упътвания кое как се прави и пак има хора дет не са разбрали или не искат да разберат. Явно има хора на които каквото и да напишеш или кажеш няма да те разберат.Дали сме на 10 места линк към старата версия и упътване как се инсталира .Заради 10 човека дето не вдяват какво им се пише няма да се трогна и да си троша нервите. Аз му пиша катр човек къде какво да направи а той ми се дърви се едно ми е дал пари за да съм му даскал ..... Всичко му направили на готово и му написали и как да гледа а той готов хляб не може да си отчупи. Ми кат не можеш да ядеш хляб седи си гладен и не обвинявай другите ,че са направили нещо за собствена полза и изгода . Не защитавам никого и не ползвам новата версия на добавката точно защото не ми харесва.
Отговори
#14
(02-11-2016, 02:00)Alkatrazbg написа: Ти си тотално заблуден човеко Smile Аз съм на 40 години и не те знам  ти на колко си . Написалия добавката    едва ли  има нещо общо със Булсатком . Никой не ти е виновен,че ти и много други  не можете да  се оправите със техниката си и софтуера на нея. Аз не ползвам  Коди  и   ми е през .....  коя е новата версия и коя е старата версия да ти кажа.  Ползвам линукс дистриибуция и   хич не ме интересува ни андроид ни Windows и кое къде се намира там. Няколко човека  си  похарчиха от времето да напишат  цели  упътвания  кое как се прави  и   пак има хора дет не са разбрали или не искат да разберат. Явно има хора на които каквото и да  напишеш или кажеш няма да те разберат.Дали сме на 10 места линк към старата версия и  упътване  как се инсталира .Заради  10 човека дето не вдяват  какво им се пише  няма да се трогна и да си троша нервите. Аз   му пиша катр човек къде какво да направи  а той ми се дърви се едно  ми е дал пари за да съм му даскал ..... Всичко му направили на готово  и му написали и как да гледа  а той готов хляб не може да си отчупи. Ми кат не  можеш да  ядеш хляб седи си гладен  и не обвинявай  другите ,че  са  направили нещо за собствена полза  и изгода . Не защитавам никого  и не ползвам новата версия на добавката точно защото не ми харесва.

Аз е направих и работи! Проблема е в това че сте висомерни и подигравателни модераторите... <<<Ми кат не  можеш да  ядеш хляб седи си гладен  и не обвинявай>>>. Не си троши нервите бе човек, колкото повече постове, кликове и т.н. по-добре за модераторите или се лъжа?. И къде си ми писал къде и какво да направя, прочети си постовете модератор си! И не ми разправяй че не защитаваш никого, не ти вярвам. Приятна вечер утре съм на работа.
Отговори
#15
Хич ми не дреме дали ще съм модератор или няма да съм модератор. Нито ще ме стопли тая виртуална титла нито ще ми купи утре хляба . Някой е решил да ме направи модератор без да ме пита аз дали искам или не искам Smile
Приятна вечер и на теб.
Отговори
#16
Не мога да се съглася този път с Алкатраз относно фактологията.
Ако някой ми посочи ръководството за плъгина за IPTV, ще почерпя и ще се извиня официално.
До тогава, липсва елементарни указания като - OS на която това чудо единствено работи; допълнителни услуги и сървизи, нужни за работата; изкисвания за версия на тези сървизи?; конфигурация на тези сървизи, като това да са на една машина всичките зависимости; елементарен синтаксис на единствената команда (уж) която трябва да се изпълни;
От там нататък, малко под капака - за чий люй са параметри на мапващия скрипт, като сорса и дестинейшъна са на машинката, дето се изпълнява? на две различни OS (LE и OE, както чета е Pi) се държи по различен начин; елементарен changelog, или анонс на нов релийз - не знаем как се яде това нещо;
Мога да продължа, но май стига до тук за да се даде оценка.
Вярно има делене някакво и не виждам защо някой ще се назове програмист и ще хвърля нещо в пространството, като не може дори да напише 7 реда кое как и защо работи.
Най-малкото да си спести километри флейм.
А годините хич, ама хич не са критерии Smile
Отговори
#17
Аз се извинявам, но не всички хора са програмисти или ИТ-специалисти тук и има и такива които работят в други сектори. Виждам, че се е разгоряла гореща дискусия която е прераснала на личностна основа, а целта на този форум хората да си помагат, а не да се доказват кой е по-по най. Моето мнение е поне такова. Именно затова моля, ако някой знае и има доброто желание да го направи да обясни като за лаици как точно се маха едната добавка и слага другата и как се променя HTML файла след това.
     Идеята ми е това да бъде или във вид на някаква малка схема /алгоритъм/ или по начина по който го правят в Youtube така,че хора които не са "ти" с програмирането да могат да го разберат.
     Благодаря.
Отговори
#18
1 .сваляте старата версия на добавката.
2. разархивирате zip файла
3. Отваряте разархивираната папка и търсите файла addon.xml
4. Отваряте този файл със най елементарен текстов редактор :Notepad примерно
5. Отивате на втория ред където пише
<addon id="plugin.program.bscfusion" name="Fusion TV" version="0.0.2q" provider-name="kodi1">
и променяте version="0.0.2q" на version="9.9.99q" и запаметявате промяната
6. правите отново zip файл със променената добавка и го инсталирате.
По ясно от това аз не мога да го обясня. Няма никакво програмиране или сложни дейности във цялата гимнастика.
Отговори
#19
(02-11-2016, 12:39)Alkatrazbg написа: 1 .сваляте старата версия на добавката.
2. разархивирате zip  файла
3. Отваряте разархивираната папка и търсите  файла addon.xml
4. Отваряте този файл със най елементарен текстов редактор :Notepad  примерно
5. Отивате на втория ред където пише
<addon id="plugin.program.bscfusion" name="Fusion TV" version="0.0.2q" provider-name="kodi1">
и променяте version="0.0.2q" на version="9.9.99q" и запаметявате промяната
6. правите отново zip  файл  със променената добавка и го инсталирате.
По ясно от това аз не мога да го обясня. Няма никакво програмиране или  сложни  дейности във цялата гимнастика.

  Сърдечно благодаря. Бяхте изчерпателен и много конкретен. Предполагам, че тази промяна важи и за устройства под Ундоус и тези под Андроид.
Отговори
#20
Важи за всичко на което може да се инсталира Коди.
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Проблем с Bulsatcom Fusion tv след ъпдейта от 2024 година eurii 3 190 15-04-2024, 15:07
Последна публикация: eurii
  Проблем при коди след ъпдейт RadkoD 3 3,484 26-02-2021, 01:44
Последна публикация: ZZlatev
  Reset to default след изключване gtashev 3 3,382 01-02-2020, 20:35
Последна публикация: Majide
  Ъпдейт porko 2 3,599 01-11-2019, 09:35
Последна публикация: xbmcbg
  Проблем след рестарт на КОДИ toppako 6 7,072 07-04-2018, 19:16
Последна публикация: ByJohnie

Отваряне на: