Коди Фен Форум България

Пълна версия: KOLIBKA
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8
(06-05-2017, 18:46)Majide написа: [ -> ]
Готово, можете да изтеглите следващата версия от първия линк на тази тема. Всички докладвани бъгове са оправени и дано се задържи работеща поне до по-следващия гергьовден [Изображение: bicedobro.gif]

Благодаря - едно гергьовденско агне от мен! Smile

Страничен въпрос - как се обновяват версиите? Трябва ли да се деинсталира старата и след това да се инсталира новата? В случая просто замених файловете, понеже когато посочих install from zip, ми върна update failed.
Ако използвате устройство с Убунту, Дебиан или производна дистрибуция, следвайте инструкцията в първи пост за инсталиране на rarfile и unrar. След това просто инсталирайте новите версии на колибката от ZIP файл и няма да ви дава грешки при опит за инсталация. Ако сте под друга дистрибуция или операционна система, принципа е следният:
1. От първи пост изтегляте архива на добавката и го разархивирате в addons директорията на Kodi (за LibreElec: /storage/.kodi/addons/);
2. От сайта на rarlab изтегляте unrar за вашата платформа и го разархивирате в същата тази директория (само изпълнимия файл на unrar);
3. Изтегляте актуална версия на rarfile.py и го отваряте през текстов редактор. В него въвеждате абсолютния път до локацията на unrar и записвате промените (За LibreElec пътя ще бъде респективно: /storage/.kodi/addons/plugin.video.kolibka/unrar);
4. Поставяте rarfile.py в същата директория на приставката kolibka;
5. Ако работите под не-windows и сте инсталирали ръчно въпросните зависимости, трябва да влезете под команден ред (ssh/telnet) и да направите unrar изпълним с chmod +x /път/до/unrar

Общо взето това е. Препоръчвам да инсталирате зависимостите глобално на ниво операционна система ( в системния път ), за по-лесно и  за да нямате затруднения при обновяване със следващи версии.

Грешката, която получавате при опит за инсталиране като ZIP файл е отсъствието на python библиотеката rarfile. Нея Kodi не може да инсталира автоматично и затова се налага да го направим ние, а без тази библиотека не мога да ви гарантирам разархивирането на субтитрите. Ако вие предложите работещ по-удобен начин, ще ви бъдем благодарни !
При мен има проблем. Обнових си добавката с тази от посочения тук линк и сега не иска да се стартира- изписва ГРЕШКА. С Коди 7.1 съм и ОС Андроид. Ще съм благодарен за малко помощ..
Пусни LOG-а, иначе няма как да ти се помогне. Наистина няма как.
Грешката е предварително известна каква е: не може да се осигури автоматично зависимостта от rarfile.py

Имате два варианта:
1.След като изтеглите добавката на компютър, отворете през текстов редактор файла addon.py и в началото на 8-ми ред (преди import rarfile) поставете знак # и запишете промените във файла и в архива. След това ще можете да инсталирате добавката и тя ще работи почти нормално, с две изключения> ще ви показва някакво общо съобщение за грешка и няма да ви зарежда субтитрите. С изключение на това всичко останало би трябвало да работи. За още по-лесно, можете да изтеглите модификацията на добавката от БГ хранилището за Коди.

2.От Google Play инсталирате RAR за Android, а също и един Линукс терминал. Стартирате Линукс терминала и в него въвеждате команда
Код:
whereis unrar
или
Код:
locate unrar
или някаква тяхна алтернатива (потърсете в Google) и се молете, да ви върне резултат, подобен на този:
Код:
unrar: /usr/bin/unrar /usr/share/man/man1/unrar.1.gz
Това ще означава, че пътя до изпълнимия unrar файл е именно /usr/bin/unrar или какъвто е там във вашия случай. Отворете първи пост на тази тема във форума и следвайте указанието за редактиране на файла rarfile.py, който поставете в директорията на добавката за колибка, след като я инсталирате по нормалния начин.

Забележка: Този втори метод все още не е изпробван, но теоретично ако RAR за Android включва unrar, който поддържа същите параметри, като в другите операционни системи, може и да се случат нещата по желания начин.
Трябва да направя още малко тестове, но забелязах, че дори и библиотеката да е в папката на аддона, инсталацията не минава, докато не се редактира скрипта да сочи към валиден файл за winrar. Мисля ако скрипта се дистрибутира с аддона и временно води до валиден файл, дори и да не е winrar изпълнимия файл, пак ще мине инсталацията. Проблема идва обаче в момента, в който няма как това да стане едновременно за Windows и Linux, по-скоро трябва целия ред който търси приложението на Winrar да се закоментира или да му се присвои някаква друга стойност - това не съм тествал.
Ето същата (последна) версия с предварително изключена зависимост от библиотеката rarfile. Ако в последствие решите да я включите, откоментирайте 8-ми ред във файла addon.py. Пробвайте и кажете впечатления: можете ли директно да я инсталирате, при отваряне на видеа дава ли грешки и т.н.

П.С: Мислил съм скрипта да го разпространявам с addon-а, но rarfile също си има свои зависимости, а те от своя други и т.н. А какво да кажем за unrar библиотеката тогава? Тя е със затворен код и нямам право да я дистрибутирам, без да давам отчисления на производителя и някакви договорни отношения с него.
Супер, тествах го и работи отлично! Smile Инсталирах addon-a на една нова инсталация на Kodi на машина, която досега не е имала нито Kodi, нито Addon-a (Windows) и всичко тръгна веднага Smile
Windows 10. Kodi 17.1. Инсталирах добавката от първия пост в темата. Направих всичко, както е написано в нея. Проблем - не зарежда субтитри.

https://pastebin.com/dl/1eJDBiTa

П.С. Въведох в addon.py на ред 149 sub = 'true'
Грешката изчезна, но субтитри пак няма. Предишния път, докато още нямаше решение за субтитрите под Windows, поне файла със субтитри се появяваше, но сега не го виждам.
Твърдо не иска да показва субтитри.

Версия 0.1.2 работи безупречно.
Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8