Коди Фен Форум България

Пълна версия: Проблеми с дистанционно
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
аз съм с тв бокс т9 и имам проблем с по нови версии на коди от 18 бета за това ползвам 17.6 а и на него си ми работят бутоните за превключване на каналите долато на по новите версии не работят
Бутоните Rewind/Forward от дистанционното ли:
[Изображение: t9remote.jpg]
...или навигационните стрелки за нагоре"^" и надолу"V" ? Ако е второто, проблемът може да се реши като си смениш дистанционното управление с друго. Написал съм ревю, точно за този модел дистанционно. Можеш да го прочетеш ТУК.
това е дистанционното на коди 17.6 бутоните работя но на 8.4 не там работи само кръсташката първото което казваш бутоните за каналите не работят на 18.4 предполагам че трябва да се инсталира някоя добавка за да заработят
@zaekadj, не те разбирам. Покажи снимки на това дистанционно.
дистанционното е същото което ти показваш става на въпрос за бутоните над хоум бутона стрелките те не работят на версия 18.4 стрелките за смяна на каналите
Това не са бутони за смяна на канал? Маджиде го е написал коректно.
За бутоните оградени с червена линия на снимката ли имаш в предвид? Това са бутони за превъртане назад и напред: Rewind & Forward.

Пробвай да обновиш до Коди 18 и изпълни т.1. в тази тема за бутоните на дистанционните управления. Според мен ще успееш, ако знаеш какво точно искаш да се получи.
(17-10-2019, 14:47)Majide написа: [ -> ]Според мен ще успееш, ако знаеш какво точно искаш да се получи.

По-точно не може да бъде казано/обяснено.

Зайко,
Дистанционното няма никакво отношение към версията на КОДИ, неговата работа се определя от remote.config файла на твоят ТВ бокс. Ако си беше прочел инструкцията за употреба нямаше да питаш тук. Единственият вариант дистанционното да не работи е само ако си подменял софтуера на бокса (инсталирал си някакъв xxxELEC или си го клонирал към друг модел) което искрено се съмнявам. Другият вариант е ако си го повредил физически (счупване или е било "брунч" на домашен любимец)

Edit: За да се убедиш, че въпросните бутони работят отвори добавката на Марто за 7/8 ТВ в частта където има запис на предавания. Отвори нещо от папките и започни да превърташ назад и напред за да се убедиш, че работят. За да ги използваш трябва да имаш нещо което е предварително записано някъде, с live TV няма за какво да ги използваш.
(27-02-2020, 21:33)xbmcbg написа: [ -> ]...За да ги използваш трябва да имаш нещо което е предварително записано някъде, с live TV няма за какво да ги използваш.
 Подкрепям мнението! Имаше една друга дискусия, защо били премахнати тези бутони в PVR IPTV Simple Client... и както обясних там, разработчиците на Коди ги "скриха", защото и без това бяха неизползваеми с текущата кодова база и създаваха само неоправдани очаквания за несъществуваща функционалност - поддръжката на timeshift. Дори и да ги видите "показани" отново тези бутони в интерфейса на Kodi 19, това ще бъде вероятно само за конкретните стриймове, които поддържат тази функция, иначе няма да е оправдана появата им.