Оценете темата:
  • 3 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HBO GO Bulgaria (СПРЯНА)
#1
Тази тема е предназначена за обсъждане и техническа поддръжка на plugin.video.hbogobg / HBO GO Bulgaria. Ако използвате форкът plugin.video.hbogoeu / HBO GO Europe за гледане на VOD съдържание от България или другите страни на ЕС, моля за техническа поддръжка пишете в неговата официална тема!

Гледайте хитови филми и сериали, HBO оригинални продукции, документални заглавия, концерти и още на вашето Коди устройство! Абонаментна услуга, ЕКСКЛУЗИВНО за HBO абонати на следните оператори: HBO GO Bulgaria, M SAT CABLE EAD, A1, N3, NET1, NetSurf, NetWorx, Silistra TV, Telekabel, Telenor, Vivacom. Код за регистрация/клиентски номер ще получите от вашия телеком оператор. Това не е официална приставка! Ако официално приложение е достъпно за вашата платформа, използвайте него вместо тази приставка. Всички права върху съдържанието са запазени от HBO® Europe.
[Изображение: ktiNvBs.jpg]
[Изображение: pzC29iL.jpg]
[Изображение: EwkInfJ.jpg]
[Изображение: 2n6fIKW.jpg]
 
Въпроси и отговори:

Какви са изискванията за успешно инсталиране и използване на HBO GO Bulgaria addon за Kodi ?
- Да разполагате с Kodi 18 Leia или по-нова версия с активиран InputStream.Adaptive plugin. При отваряне на първото видео, ще бъдете запитани за инсталирането на Google Widevine. Съгласете се и следвайте указанията на екрана. Изтеглянето и инсталирането му е автоматично и може да отнеме различно време между 1-30 минути. След като приключи инсталацията му, избраното от вас видео ще се отвори. През определено време, плъгинът ще се грижи да ъпдейтва инсталацията на този дешифриращ модул Widevine.

Ръчно осигуряване на Widevine:
Код:
Инсталирайте Google Chrome (версия 61 от stable channel или по-нова). После отворете директорията: C:/Program Files/google/chrome/application/версия на програмата/  Там се намира файл с име widevine*****.dll или подобно име. Трябва да го копирате в конфигурационната директория на Kodi, поддиректория cdm:   %APPDATA%\kodi\cdm

под линукс - libwidevinecdm.so в ~/.kodi/cdm. Най-лесно е да използвате следния скрипт в терминала:
curl -Ls http://nmacleod.com/public/libreelec/getwidevine.sh | bash

под windows: widevinecdm.dll в %APPDATA%\kodi\cdm

под osx/darwin: libwidevinecdm.dylib в /Users/<your_user_name>/Library/Application Support/Kodi/cdm

под андроид не е нужна тази библиотека !!!

П.С: Widevine библиотеката може да вземете също от папките на Opera или Steam ако имате някоя от тези програми инсталирани в момента.
<< Директни линкове за WidevineCDM >>
Справка за последна-актуална версия <не е винаги правилно>
Списък на наличните за изтегляне версии <търсете тук последната версия>
Linux 32bit
Linux 64bit
MacOS 10.9 and later
Windows 7+ 32bit
Windows 7+ 64bit

HBO GO Bulgaria addon за Kodi поддържа ли субтитри ?
- Да, имате отделен таб за тях, обособен в настройките. Ако ги изключите в настройките на добавката ще виждате алтернативни субтитри, обработвани от самия InputStream.Adaptive (да, той поддържа субтитри стриймвани паралелно със самия видеопоток).
[Изображение: E7FIPTL.png]
[Изображение: PLcQmRq.png]
[Изображение: 101XZFM.png]
Ако искате перманентно да изключите зареждането на субтитри изобщо, ще трябва да го направите генерално в Kodi, защото InputStream.Adaptive използва глобалните настройки за субтитри, а не тези на addon базис.


Какво качество на видеата се поддържа в HBO GO Bulgaria addon за Kodi ?
- Видеата са в различно качество/резолюция от мобилно до 1080p, според това, което изберете в настройките на InputStream.Adaptive и наличното за конкретното видео.
[Изображение: iKZFog5.png]
[Изображение: R1acMTZ.png]
Можете да настроите желаното качество директно в InputStream.Adaptive и тази настройка ще важи за всички видео приставки, които го използват! По този начин няма да се налага постоянно ръчно да сменяте качеството по подразбиране с това, което вие искате.


Как да активирате родителски контрол, за да има детето ви достъп само до филмите в детската категория ?
Влизате в Kodi > Settings > Profile settings > Profiles
[Изображение: How-To-Set-Up-And-Manage-Kodi-Profiles-C...ttings.jpg]
Там създайте отделен профил на вашето дете. Влезте през него в Kodi и инсталирайте (в него) приставката за HBO GO и в настройките й въведете данните за акаунта и оператора си. В раздела за родителски контрол на HBO GO добавката, превключете ключа на On за да активирате детския режим. Върнете се отново в настройките на Kodi > Settings > Profile settings > Profiles. Там редактирайте създадения профил за вашето дете, като през Lock preferences ограничите с PIN code достъпа до настройките на всички addon-и, инсталирани в детския профил.
[Изображение: How-To-Set-Up-And-Manage-Kodi-Profiles-C...Folder.jpg]
Отсега нататък, при опит за редактиране на настройките (в детския профил), ще бъде изисквано въвеждане на PIN кода, който зададохте в предходната стъпка. Това е необходимо за превенция от модифициране и бърникане на Kodi настройките от вашите деца. Без защитата на тези настройки, те могат сами да изключат родителския контрол, по същия начин, по който вие сте го включили !
/ Избрах този подход, за да е възможно гледането на целия каталог на HBO GO през Master user профилът (на същото това устройство), който е предназначен за вас родители и има пълни правомощия. Подсигурете влизането и в него с някакъв вид парола или PIN code, за да се вписвате (през този профил) само вие. /

При опит за влизане в някоя от категориите или отваряне на видеата получавам грешка. Какво да направя ?
- Покажете ми log файла на Kodi за да открия проблема.

? Безплатна ли е приставката? Някой ми иска пари!
-Добавката за HBO GO винаги е била и ще си остане напълно безплатна за ползване и употреба. Няма основание някой/някъде да ви иска задължително пари за нея. Поддръжката, която аз осигурявам през този форум, също е безплатна. В случай, че имате собствена договорка с трето лице за осъществяване на процедура по инсталация, конфигурация или друг вид техническа поддръжка, това няма нищо общо с разработчика на добавката или с kodibg.org. Инсталирайки тази добавка, вие автоматично приемате тези условия (Terms of Service).

Последната актуална версия на приставката, може да изтеглите от ТУК . Свалете ръчно и инсталирайте от ZIP файл. Проверявайте регулярно за нови версии!
The last actual version of the addon can be downloaded from HERE. Download manually and install from ZIP file. Check periodically for updates!
[Изображение: notrobosmall.jpg]
#2
Едни българи публикуват своите приложения в Унгарските други в Румънските хранилища, трети в супер репо , четвърти кой знае къде Angry . 
Не е ли време да се преодолеят личните конфликти и всичко да бъде обединено в едно хранилище за български коди приложения?
#3
Аз съм ЗА. Още на 16.09 съм поставил копие на addon-a в директорията за import към българското хранилище в github, но както виждате към момента нито в него, нито в SuperRepo са добавили HBO GO Bulgaria.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
#4
(21-09-2017, 10:20)Majide написа:
Аз съм ЗА. Още на 16.09 съм поставил копие на addon-a в директорията за import към българското хранилище в github, но както виждате към момента нито в него, нито в SuperRepo са добавили HBO GO Bulgaria.

Здравейте, аз съм нов потребител на форума и ползвател на Kodi. Не успях да се ориентирам от кой source да намеря addouns-a за HBO Go Bulgaria.
#5
Към този момент, използвайте връзката в края на първи пост >>свалете ръчно последната версия и инсталирайте от ZIP файл!<<
За излизането на Kodi 18 Leia, приставката трябва да е вече на разположение през българското и други хранилища.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
#6
А как да актуализирам inputstream.adaptive на андроида без да вдигам кодито до 18?
#7
(25-09-2017, 11:54)TUISTERa написа: А как да актуализирам inputstream.adaptive на андроида без да вдигам кодито до 18?


http://mirrors.kodi.tv/nightlies/android/arm/Krypton/
#8
Без да обновявате Коди може да се компилира от сорс код InputSteam Adaptive за конкретната версия на Коди и конкретната операционна система на устройството ви (в случая Андроид). Не е лесно и удобно да се направи, но е напълно изпълнимо да се "подкара" добавката HBO GO Bulgaria под Kodi 17 Kripton с "най-пресния" InputStream Adaptive. По-старите версии на Kodi не поддържат работа с binary addon's (с изключение на PVR модулите).
[Изображение: notrobosmall.jpg]
#9
(крос)компилирането за андроид за съжаление не е тривиална задача, изисква доста време и вероятно доста специфичен линукс сетъп (на мен ми отне няколко часа последния път..), затова постнах линк към krypton nightly който съдържа обновен inputstream.adaptive (същият апк файл би се генерирал ако компилирате на ръка от kodi krypton бранча). jsmn поправката ми за hbogo е бекпортната към krypton бранча на inputstream.adaptive и най-новият апк файл от /nightlies/android/arm/Krypton/ би трябвало да е ок.

ЕДИТ: за съжаление все още нямаме работещо решение за вградените субтитри (съжалявам, не зависи от мен, не съм професионален програмист и не разбирам как работи голяма част от inputstream.adaptive кода). надявам се че преди първата v18 beta ще имаме решение. но бекпорт към v17 е малко вероятен..

ЕДИТ: ако имате инсталиран kodi от play store, ще трябва да го деинсталирате преди да инсталирате на ръка от /nightlies/android/arm/Krypton/. тов се налага, защото апк-тата са подписани с различни ключове. така инсталираното на ръка kodi няма да се ъпдейтва автоматично от play store.
#10
(25-09-2017, 13:52)stefansaraev написа:
(25-09-2017, 11:54)TUISTERa написа: А как да актуализирам inputstream.adaptive на андроида без да вдигам кодито до 18?


http://mirrors.kodi.tv/nightlies/android/arm/Krypton/

За съжаление найтли версия на 17 не е много по-различна от алфа на 18... Целта е да имам стабилно коди на телевизора, така че отлагаме експериментите до официално излизане на Лея. Благодаря за добавката все пак


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Приставка Теленет (СПРЯНА) ByJohnie 1 3,501 18-08-2022, 02:15
Последна публикация: zeraniex
  VOYO Bulgaria stani_mi 7 10,265 18-04-2022, 13:13
Последна публикация: yanku
  FILMBOX LIVE Bulgaria (СПРЯНА) Majide 1 7,425 24-04-2021, 18:34
Последна публикация: Majide
  BRIGADA (СПРЯНА) Majide 48 71,662 03-03-2021, 20:08
Последна публикация: Majide
  DRAMAFEVER (СПРЯНА) Majide 86 109,035 18-03-2020, 11:57
Последна публикация: Majide

Отваряне на: