Анкета: Кое разписание искате да използвате ?
3-дневното
37.50%
6 37.50%
7-дневното
62.50%
10 62.50%
Общо 16 гласа 100%
* Гласували сте за този елемент. [Резултатите]

Оценете темата:
  • 7 гласа - средно 4.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
Пътят/линкът до логата на каналите се определя от вида и възможностите на XMLTV грабера и по-точно на характеристиките на използваният източник на ТВ разписание. "Загубените" лога се проявяват като (д)ефект при всяка замяна на използваните източници. По принцип линкът до логото на канала си е екстра и не влияе по никакъв начин на ефективността на EPG-то. С него и без него, няма голяма разлика. Ако използвате PVR IPTV Simple Client в  Kodi и настроите външно зареждане на логата (чрез посоченият линк/директория в сайта epg.kodibg.org), няма да изпитвате проблеми като изчезване на логата при промени в EPG системата ни. Ако пък използвате друг PVR/DVR/TV софтуер, в него вероятно ще можете ръчно да посочвате кое лого да се използва за всеки един от вашите ТВ канали.

Ще бъде направено нещо по въпроса с логата.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
На някои канали в справочника излизат миниатюри. Тва как се генерира? От къде идва този ефект? Сега го забелязвам чак.
[Изображение: screenshot005.png]
[Изображение: screenshot004.png]
Отговори
БТВ и Нова вече имат съдържание днес, но е грешно.  В момента за Нова ТВ излиза: "Джак Райън:Теория на хаоса-(ПРЕМИЕРА)" но това не е така. Същото важи и за БТВ: "От другата страна" според ЕПГ.
Поздрави!
Отговори
Потвърждавам и аз. При Нова ТВ изобщо не фигурира "Часът на Милен Цветков" в справочника, а в момента дават именно него. Според мен, програмата в момента, е за събота вечерта.
Отговори
(05-06-2018, 00:28)ZZlatev написа: На някои канали в справочника излизат миниатюри. Тва как се генерира? От къде идва този ефект? Сега го забелязвам чак.

Идва от самите източници, не ги генерира WebGrab. Прави се с FFmpeg или VLC и резултатното изображение се качва на WEB сървъра, където е налично и разписанието.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
(05-06-2018, 00:37)nikolay написа: БТВ и Нова вече имат съдържание днес, но е грешно....
ОК, ще превключим btv и nova отново, към друг източник.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
(04-06-2018, 22:23)gaffer написа: ...някой пипа по логата и в момента връзките за лого водят към липсващ файл...
Проблемите с вградените лога са решени кардинално. По съвет на Йосиф Сталин, изключихме перманентно поддръжката на вътрешни лога и вече няма да забелязвате лога на едни канали, а на други "празно квадратче". Промяната влиза в сила поетапно, между 06 и 09 юни. Отсега нататък, ще продължим да си поддържаме външните лога както и до момента - тях промяната не ги засяга по никакъв начин. Ако досега сте използвали вградените ни вътрешни лога, моля пренастройте своя PVR IPTV Simple Client според актуализираната инструкция за логата, поместена на сайта: http://epg.kodibg.org
[Изображение: epg2.jpg]
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
(06-06-2018, 19:46)Majide написа:
(04-06-2018, 22:23)gaffer написа: ...някой пипа по логата и в момента връзките за лого водят към липсващ файл...
Проблемите с вградените лога са решени кардинално. По съвет на Йосиф Сталин, изключихме перманентно поддръжката на вътрешни лога и вече няма да забелязвате лога на едни канали, а на други "празно квадратче". Промяната влиза в сила поетапно, между 06 и 09 юни.  Отсега нататък, ще продължим да си поддържаме външните лога както и до момента - тях промяната не ги засяга по никакъв начин. Ако досега сте използвали вградените ни вътрешни лога, моля пренастройте своя PVR IPTV Simple Client според актуализираната инструкция за логата, поместена на сайта: http://epg.kodibg.org
[Изображение: epg2.jpg]

Какво променя това по-точно?
Отговори
(07-06-2018, 19:44)simon написа: Какво променя това по-точно?

1. За ползващите ТВ лога, чрез адресът http://logos.kodibg.org и собствена плейлиста в PVR IPTV Simple Client не се променя нищо;
2. За ползващите ТВ лога, чрез вградените в XML файла линкове към ТВ лога на каналите, промяната е, че спираме да предлагаме тази опция (тези линкове). Ако приложите новите указания за пренастройка, пак ще имате ТВ лога, но по първия начин - като външни, а не като вътрешни/вградени във файла с разписанието и вече няма да ви изчезват повече логата.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
Може да се получи и така:


  [Изображение: rCC81Oel.png]
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  addon за български торент сайтове stoqn99 2 9,422 14-04-2019, 14:29
Последна публикация: stoqn99

Отваряне на: