Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Закупуване на ТВ бокс
#1
Здравейте
Търся да си закупя не много скъп ТВ бокс в порядъка на 100-150 лв който да ползвам за гледане на телевизия и филми. Намирам различни мнения първо относно операционната система-дали да бъде чист Андроид или Андроид ТВ, кое е по-добре за един такъв бокс?
Второ относно самия процесор-някой акцентират върху Amlogic, други не, някой отричат буквално Х96, а струва ми се при тях има последната версия на Андроид и най-голям капацитет памет.
Ще съм благодарен, ако някой ми даде вярно и точно насоки относно избора.
Отговори
#2
https://www.deviceranks.com/en/tvbox
Отговори
#3
(22-11-2021, 20:43)ROBERT написа: Здравейте
Търся да си закупя ... ТВ бокс ...дали да бъде чист Андроид или Андроид ТВ, кое е по-добре за един такъв бокс?...
 Ако ще го ползваш с Андроид, ще можеш да си инсталираш приложенията, налични в магазина за смартфони (т.е. за по-ниска резолюция и управление с тъчскрийн). Ако избереш модел с Андроид ТВ/Гугъл ТВ, ще има много по-малко налични приложения в магазина му (но, оптимизирани за смарт телевизори с висока резолюция и управление чрез дистанционно, а не тъч; Също така повечето изискват платени абонаменти за стрийминг услугите!). Колкото до хората, които препоръчват Amlogic базирани модели, аз също съм от тях. Не защото са по-добри. При тях може да се смени операционната система и вместо с някакъв Aндроид, да се използват с чист Линукс като CoreELEC/LibreELEC - оптимизирани ексклузивно за Коди Медия Център. Принципно LibreELEC може да се инсталира и при други процесори, дори на mini PC със x86/amd64 процесор, но ако държиш на всички звънчета и камбанки (като HDR например) се спри или на CoreELEC + Amlogic или на LibreELEC + Intel. Някои модели с Rockchip и Allwiner SoC също поддържат LibreELEC.

П.С: Ако ще го ползваш под Андроид, ще можеш освен Коди, да пускаш и апликации за Андроид, но при по-ниска производителност в сравнение с чист Линукс.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#4
Благодаря за информацията, но понеже не съм работил с Андроид ТВ ми е важно да разбера на него могат ли да се инсталират популярните приложения като Коди, Булсатком, ЕОН ТВ, Да плеър при съответния абонамент за някой от тях и коя е последната му версия? Ютуб и Нетфликс ги имам инсталирани на телевизора, но понеже е Самсунг няма опции за инсталиране на изброените по-горе.
Спрял съм се на Мекул КМ 1 или КМ 6 и не знам кой от двата би ми било по-полезен.
https://tvbox-bg.com/index.php?dispatch=...erent_only
Освен това хубави неща прочетох и за TOX 1, който до колкото разбрах може да работи и с чист Андроид и с Андроид ТВ, но за съжаление не намирам негово предлагане в България. Нямам опит в търговията с китайските сайтове, а доколкото ми известно поръчките от тях закъсняват доста много.
Отговори
#5
(23-11-2021, 15:41)ROBERT написа: Благодаря за информацията, но понеже не съм работил с Андроид ТВ ми е важно да разбера на него могат ли да се инсталират популярните приложения като Коди, Булсатком, ЕОН ТВ, Да плеър при съответния абонамент за някой от тях и коя е последната му версия? Ютуб и Нетфликс ги имам инсталирани на телевизора, но понеже е Самсунг няма опции за инсталиране на изброените по-горе.
Спрял съм се на Мекул КМ 1 или КМ 6 и не знам кой от двата би ми било по-полезен.
https://tvbox-bg.com/index.php?dispatch=...erent_only
Освен това хубави неща прочетох и за TOX 1, който до колкото разбрах може да работи и с чист Андроид и с Андроид ТВ, но за съжаление не намирам негово предлагане в България. Нямам опит в търговията с китайските сайтове, а доколкото ми известно поръчките от тях закъсняват доста много.

Принципно на Андроид ТВ можеш да инсталираш всичко, което ти е необходимо за гледане на филми и телевизии. Това, което го няма в неговия Google Play, можеш да инсталираш или като си изтеглиш apk файловете (инсталационните файлове) за съответното приложение и после, чрез някакъв файлов мениджър да ги инсталираш, или като си инсталираш Aptoide за Андроид ТВ (защото има и само за Андроид) и от него можеш да инсталираш почти всичко, което го има за Андроид. Аз лично за ТВ предпочитам Андроид ТВ да е операционната система, а като у-во ползвам Amazon Fire Stick 4K, като сега съм си поръчал от новите им модели - Fire Stick 4K Max. За мен като цена - качество, тези са най-добрите на пазара. Минусите са им, че нямат LAN порт, но пък има преходници USB - LAN, които могат да се ползват, а другият им минус е, че имат малко памет - 8GB, но за Коди и едно - две приложения за телевизии, като STBEmu или OTT Navigator, са си напълно достатъчни.
Връзка с репо Mar33: 
http://martinstz.com/repo/repository.mar33-3.3.33.zip
Отговори
#6
Имайте предвид, че на несертифицирани андроид устройства някои приложения (например HBO GO,до колкото ми е известно) не работят!
Отговори
#7
(23-11-2021, 17:45)mehanic написа: Имайте предвид, че на несертифицирани андроид устройства някои приложения (например HBO GO,до колкото ми е известно) не работят!
HBO GO през Kodi 18 или по-нов, работи на всички устройства - изпробвано. Колкото до съвместимостта на официалните апове с Андроида, Да изискват сертификация или иначе показват стриймове с намалена резолюция и битрейт (за справка, проверете ситуацията с Netflix).
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#8
Здравейте, не намирам из форума питане за новия тв бокс предлаган от Виваком с ЕОН. Мисля да мина към тях и ми показаха тв бокса работещ с андроид. На питането ми дали мога да му инсталирам Коди ми отговориха с половин уста, че нямат представа. Да питам профитата тук мога ли да му плясна Коди или не?
Отговори
#9
(14-03-2022, 21:33)Lubo 10 написа: ...мога ли да му плясна Коди или не?

Да, работи перфектно.
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Как да свържа джойстик с андроид бокс ran75 4 796 03-11-2023, 12:10
Последна публикация: Topper
  EON на тв бокс vasilisto 2 3,391 30-12-2022, 23:02
Последна публикация: sovenik
  Достъп до ТВ Бокс от компютър imanev 27 16,986 19-01-2022, 17:57
Последна публикация: imanev
  Търся препоръка за бокс anex 22 22,349 09-11-2020, 21:27
Последна публикация: gogobravo
  Как да настроите дистанционното на Андроид бокс за вашият телевизор xbmcbg 68 77,360 25-04-2020, 14:41
Последна публикация: ZZlatev

Отваряне на: