Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС
#1
Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС
 
Телевизия ще може да гледаме на таблета и мобилния си телефон и при пътуване в страните от ЕС, ако имаме абонамент за тази услуга в България. От април влиза в сила нов регламент на ЕС за трансгранична преносимост на платените услуги за онлайн съдържание...

Той ще даде възможност на гражданите да пътуват в страните от ЕС с цифровите си абонаменти. Т.е., когато пътуват из целия съюз, хората ще имат достъп до филми, спортни предавания, игри и електронни книги, които са закупили в родната си страна. Заедно с премахването на таксите за роуминг това е важна стъпка напред в създаването на единен цифров пазар, който носи полза на всички граждани.

Регламентът ще се прилага към всички услуги за онлайн съдържание, които се предоставят срещу заплащане. Радио- и телевизионните оператори със свободен (безплатен) достъп, като например някои обществени радио- и телевизионни оператори, ще могат да се възползват от регламента, при условие че проверяват коя е държавата на пребиваване на своите абонати.

Досегашните пречки пред трансграничната преносимост на онлайн услугите произтичаха от факта, че правата за предаване на съдържанието, защитено с авторско право, като аудио-визуални произведения например, както и правата за спортни събития, които представляват допълнително съдържание, често са лицензионни за съответната територия. Доставчиците на онлайн услуги могат да обслужват само определени пазари. Новият регламент ще гарантира, че по време на командировка, почивка или временен престой на студенти в страните от ЕС, българите ще имат достъп до абонаменти, за които са платили в родината си. Като ползването на онлайн съдържанието не трябва да е свързано с допълнителни разходи от страна на абонатите. В резултат на новите правила ще можем да гледаме българските новини, сериали и излъчваните по каналите мачове по време на почивка или командировка в страните от ЕС, ако имаме абонамент да ги гледаме онлайн в България. За да се избегнат злоупотреби, доставчиците на онлайн услуги ще могат да следят дали абонатите действително само временно пребивават в друга страна от ЕС. Новият регламент ще подобри конкуренцията, като насърчава иновациите в онлайн услугите и привлича повече потребители, бяха част от мотивите за приемането му.
Отговори
#2
Да живее "конинженеренцията" Smile
Отговори
#3
От днес вече е в сила това нещо да се надяваме че е спазено
Отговори
#4
Има и доставчици български доставчици които не спазват директивата за travel with your digital subscriptions от които можете да се оплачете дирекктно на  българската евро комисарка (Мария Габриел) която отговаря за това да се случи, най-фрапантният доставчик е HBOGO.BG който се услушва като пръднал и не отговаря на запитванията.
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Разбиха международна група за нелегална телевизия в интернет, базирана в... SlaSerX 2 4,074 26-01-2018, 01:40
Последна публикация: SlaSerX
Video Satellite TV: Всичко свързано със сателитната телевизия ZZlatev 39 41,509 07-07-2017, 18:48
Последна публикация: ZZlatev

Отваряне на: