Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Как да номерираме версията на Kodi addon?
#1
Lightbulb 
Например имаме plugin.video.brigada-0.17.3.25.zip

Номера на версията на приставката е изписан в дясно от името й, след знак тире. Самата версия се състои от 4 числа, разделени със знак точка помежду си. Някои биха казали, че е без особено значение, как ще обозначим номера на версията, стига следващата да е с по-голям номер от предишната. Но числата говорят много, ако знаете как да ги интерпретирате правилно:

Първото от трите числа (в случая 0) отговаря на разработчика на приставката. Нулата обозначава първия разработчик на приставка/добавка/плъгин/addon с конкретното име. Ако текущия разработчик се отегли и друг поеме неговия проект, освен да добави (не да замени, а да добави) името си в provider-name="" параметъра на addon.xml, трябва също и да смени първото число на версията на приставката. Единица би показвала, че това е вторият разработчик работещ по тази приставка; Двойка, че това е третият подред и т.н.

Второто от трите числа отговаря на версията на Коди в която е тествана приставката и с която е съвместима да работи. Винаги има вероятност да проработи и на по-стара и на по-нова версия на Коди, но в общия случай числото показва препоръката на разработчикът към неговите потребители - в коя версия на Коди да използват това издание/build на addon-a.

Третото число показва мажорната версия на addon-a, която в повечето случаи съвпада с номера на API-то на VOD платформата за която е направена приставката. Ако не е за VOD платформа или няма изобщо налично API, третото число се увеличава/инкрементира при въвеждане на значими нови функции или промени в интерфейса, които биха променили начинът на работа с/в тази приставка.

Четвъртото число се използва за обозначаване на минорни ъпдейти т.е. малки промени в приставката с пореден номер инкрементално по-висок от този на предишната минорна версия (за да работи автоматично системата за ъпдейти). Ръчно, Kodi позволява от ZIP файл да инсталирате по-стара версия върху по-нова, но веднага, щом бъде извършена проверка за актуализации, отново най-новата версия ще бъде инсталирана върху старата (освен ако не изключите автоматичното актуализиране, конкретно за въпросния addon).
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  [УРОК] Как да създадем video addon за Kodi Media Center Majide 50 69,189 26-10-2022, 22:00
Последна публикация: daido
  Addon за децата Majide 3 2,894 17-07-2021, 22:47
Последна публикация: martinstz
Bug Inputstream Adaptive Addon Majide 2 4,505 02-12-2018, 00:01
Последна публикация: Majide
  Kodi Text to Speech & Voice Assistant Majide 4 8,319 01-05-2017, 09:09
Последна публикация: Majide
Lightbulb Fork на Addon. Защо и Как? Majide 8 10,988 12-04-2017, 21:35
Последна публикация: Majide

Отваряне на: