Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Архивиране на Коди
#11
(06-09-2021, 20:57)mehanic написа:
(06-09-2021, 20:35)Majide написа: Спокойно народе!  Съединението прави силата. Ако все пак държите да се "доизясните", препоръчвам ви боксовия ринг, а не форума. Моля, не нарушавайте т.1. от правилата на форума. Затова сме го посочили в т.1, защото това правило е най-важното: без разправии.

Ако това е насочено към мен, аз съм изразил просто мнение, ако мнението ми противоречи на правилата на форума, ще си понеса последствията.Въпрос на принципи...Смятам,че този форум е за да се задават въпроси от лаици, на които въпроси отговарят професионалисти или поне хора, които имат опит в материята.

Напълно прав си. Всеки има право да пита или да изрази мнението си по даден въпрос...или да замълчи, ако с думите си няма да допринесе с нищо към дискусията. Наистина форумите са създадени за взаимопомощ и сътрудничество, а не за избиване на комплекси и надуване над другите.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#12
(06-09-2021, 12:58)rtk написа: Той щом от Backup адона се плаши и са му проблем няколко клика, по добре с Titanium програмата да не се захваща ....
Иначе самата инсталация на Коди и съответните добавки /според потребностите/ не би отнела повече от час на човек който тепърва навлиза в материята, но с желание да отдели 15-20 мин в четене.
Бекъп най често се ползва поради 3 причини :
- За да се запазят данните в случай на срив в системата.
- За кражба на чужди акаунти и приложения.
- Когато инсталацията на определени програми или добавки се предлага като платена услуга и се прилага върху голям брой устройства .

В този ред на мисли, ако Автора на темата е в състояние да си инсталира Коди и добавките които са му необходими, не виждам какъв е проблема да отдели малко от личното си време и да си свърши работата сам.
Готово решение за неговият казус изискващ само 1 клик, все още не е измислен Wink

Напълно съм съгласен с мнението Ви !
Отговори
#13
Не съм искал да предизвиквам спорове. Найстина не съм запознат много с материата и за това питам. Сега разбрах колко глупаво звучи въпроса ми. При мен ситуациата е следната. Имаме къща в която има 6 телевизора. Към всеки съм подвързал по един ТВ бокс. Наистина щеше да ми е най-лесно да инсталирам единия бокс и да копирам настройките на другите. Както казахте лесно няма. За това по изпитания метод ще настоя всичките. Имаме абонамент за Булсатком и за HBO Bulgaria. Коди е добро решение за нас. Извинявам се за неудобството и благодаря за съветите.
Отговори
#14
Нищо лошо не се е случило. Винаги ще има някой който да помогне. Аз много полезни неща научих тук. Като цяло и аз ползвам няколко TV Box-a. Ползвам Коди за гледане на филми и приложенията на Булсатком и ЕлементумТВ за телевизия. В началото ми се виждаше трудоемко да настроя бокса, но вече съм по смел. Сигурен съм, че и вие скоро ще сте така. Питайте смело каквото не разбирате.
Хубава вечер на всички.
Отговори
#15
(06-09-2021, 23:19)Nikolaov написа: Не съм искал да предизвиквам спорове. Найстина не съм запознат много с материата и за това питам. Сега разбрах колко глупаво звучи въпроса ми. При мен ситуациата е следната. Имаме къща в която има 6 телевизора. Към всеки съм подвързал по един ТВ бокс.  Наистина щеше да ми е най-лесно да инсталирам единия бокс и да копирам настройките на другите. Както казахте лесно няма. За това по изпитания метод ще настоя всичките. Имаме абонамент за Булсатком и за HBO Bulgaria. Коди е добро решение за нас. Извинявам се за неудобството и благодаря за съветите.

За Андроид у-ва има много лесен начин да се направи Backup и после да се зареди на ново у-во:
1. С някакъв файлов мениджър (аз ползвам ES File Explorer), чрез който могат да се видят скритите папки, отивате в папката, където са данните за Коди - Android/data/org.xbmc.kodi/files/
2. От там копирате папката .Kodi (тъй като папката е скрита, за това и писах, че файловият мениджър трябва да има възможност да показва скритите папки и файлове) на някакво у-во (флашка примерно). Аз лично архивирам папката (ES File Explorer има вградена такава функция), преди да я копирам на флашката.
3. На друго у-во инсталирате Коди и го стартирате, след което го затваряте.
4. Пак с файловия мениджър отивате до въпросната папка .Kodi и я триете, а на нейно място поставяте копираната папка .Kodi или я разархивирате, ако сте я архивирали и сте готови!

Всичко, което сте настроили на предходното у-во, вече го имате и на новото, и така на всички, които са Ви необходими. Т.е. имате да копирате една папка (.Kodi) на у-вата Wink
Връзка с репо Mar33: 
http://martinstz.com/repo/repository.mar33-3.3.33.zip
Отговори
#16
Респект!
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Проблем с Коди RAKCHO 11 894 19-02-2024, 21:08
Последна публикация: Majide
  tv box t97z plus 2022 (коди помощ) Jekow1998 0 662 01-02-2023, 22:08
Последна публикация: Jekow1998
  Коди 20 проблем gvg 5 2,296 30-01-2023, 15:19
Последна публикация: Majide
  страници в коди fullmak 7 2,331 29-01-2023, 20:13
Последна публикация: Majide
  Две различни инсталации на Коди ROBERT 11 5,259 02-11-2022, 15:00
Последна публикация: ROBERT

Отваряне на: