Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raspberry Pi 3 Model B
#11
Имам желание и аз за едно такова мъниче но преди това искам да знам как върви на линукс минт и какво включва комплекта. Има ли специфични изисквания за мемори картата и дали захранването влиза в цената и тн.Споделете повече инфо за това мъниче.Искам да му кача Коди,Астра,Сталкер,и едно апаче.Ще понесе ли такова натоварване ?
Отговори
#12
Захранването не е включено в цената, по-принцип всичко си се купува отделно. Читаво захранване от минимум 2 Ампера по магазините в София е на цени от 12 до 40 лв. Боклучави има и за по 4 лв.
Raspberry Pi 3 тепърва ще го тествам, но за двойката мога да кажа, че работи перфектно с Убунту и други деривати на Дебиан. Та вероятно и с Линукс Минт няма да има проблем. Под "работи перфектно" нямам предвид заместител на Десктоп компютъра ви. Браузването все още е голяма болка, но за Коди и за домашен уеб сървър върши много добра работа. Самия форум доскоро беше хостнат на Rasberry Pi 2 с nginx i mysql server и си работеше без проблеми.
Отговори
#13
Не се мъчете да подкарвате Apache върху Pi - за повече от 5 потребителя едновременно няма да издържи Wink  По-голям успех ще имате с NGINX. За употреба с Kodi или друго мултимейно решение, имайте предвид, че за поддръжка на някои формати, изисква допълнително закупуване на лицензи.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#14
Идеята ми е ако понесе споменатите от мен неща да му набича едни 900+ тв канала през един Сталкер и 3-4 астрички за семейно ползване.Ако цената с допълните екстри скача на 200+ лева може и да се замисля дали си струва инвестицията и направо да премина към някое Мини ITX.
Отговори
#15
(14-03-2016, 22:32)harry_gg написа: Захранването не е включено в цената, по-принцип всичко си се купува отделно. Читаво захранване от минимум 2 Ампера по магазините в София е на цени от 12 до 40 лв. Боклучави има и за по 4 лв.
Raspberry Pi 3 тепърва ще го тествам, но за двойката мога да кажа, че работи перфектно с Убунту и други деривати на Дебиан. Та вероятно и с Линукс Минт няма да има проблем. Под "работи перфектно" нямам предвид заместител на Десктоп компютъра ви. Браузването все още е голяма болка, но за Коди и за домашен уеб сървър върши много добра работа. Самия форум доскоро беше хостнат на Rasberry Pi 2 с nginx i mysql server и си работеше без проблеми.

Оригиналното зарядно черно с логото на Raspberry Pi, с UK/EU приставка, 2.5A е на цена 19 лева и в момента го има в Комет, както и Самото Raspberry Pi 3 "B" !
Преди малко колегата взе 2 броя пи и зарядни - а във вторник ще имат и ориг. кутийки!
Отговори
#16
Някой да знае от къде да намеря Raspberry Pi 3 Model B в Пловдив ,спешно за комерт е ясно.
Отговори
#17
Здравейте, вчера ми пристигна Распберито пи3 . Това, което ми направи впечатление е, че процесора е amr v7 с тактова честота 600, на моменти скача на 1200. До колкото разбирам това е процесора на пи2. не е 053 x64bit. с който трябва да е пи3. но пък си имам блуттуд, ви-фи ( неща, които пи2 ги няма ) получава се некакъв преправ явно. Поръчан е от алиекспрес за 40 $. Използвам го с опенелек и немога да кажа че съм очарован как работи. ( до сега ползвах опенелек на лаптоп с 1 рам и x86 процесор и няма лаг в менюто докато гледаш видео) . Някой има ли представа защо пи3 е с процесор на пи2 ? 

И другото, което искам да попитам е тъй като го ползвам през HDMI CEC  и като дам шът даун през менюто опенелека се изключва как след това да се стартира без да вада и слагам отново зарядното в контакта. Евентуално бутон на два от пиновете ???
Отговори
#18
Защо РП3 е с процесор на РП2? Хм, ако наистина е така (това е скандално) най-добре да питаш този от който си го купил. Ако не ти даде нормален отговор не забравяй да му оставиш "хубав" отзив за сделката! След малко, но почтви винаги несполучливи покупки от Алиекспрес съм се зарекъл никога повече да не купувам нищо от там. Никога! Колкото и да е по-евтино. А всъщност и не е много по-евтино. Моето РП3 го взех от официалния дистрибутор за БГ на цена от около 80 лв.

Иначе най-лесното решение за включване/изключване, което съм намерил е с USB кабел с превключвател. Аз лично ползвам този и съм много доволен. Из нета има показано как да си запоиш хардуерен бутон, но не виждам никакъв смисъл от тази гимнастика.
Отговори
#19
Срещнах на места подобен на моя проблем (въпрос) и има мнения че софтуера неможел да определи процесора че бил нов и затова го давал като познатич v7. но на мен не ми се вярва. Относно включването - защо да си играя всеки път с адаптера ? До колкото разбрах има два пина (отвора на които се запойват пинчета ) RUN и там се слага бутон ресет.
Отговори
#20
(03-07-2016, 14:31)harry_gg написа: Защо РП3 е с процесор на РП2? Хм, ако наистина е така (това е скандално) най-добре да питаш този от който си го купил. 

Tова е нормално, човека е получил това за което е платил Idea Ако се е нуждаел от истински/оригинален бокс той щеше да го поръча от производителят му или от негов официален представител/дистрибутор.

Не е реално да поръчаш от АлиБаба и да очакваш да получиш качествена стока.
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Raspberry Pi2 + DVB Sky s960 olymp 13 19,412 15-03-2017, 13:17
Последна публикация: natrov
  Добър wi-fi dongle за Raspberry Pi 2 bukibalamata 8 15,741 09-02-2016, 11:21
Последна публикация: bukibalamata
  Raspberry Pi 2 и Коди медия център harry_gg 21 42,051 05-02-2016, 16:07
Последна публикация: xbmcbg

Отваряне на: