Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Закъсняла тема
#1
Жената приключи с основното почистване от ненужни вещи и там се оказаха няколко стари ТВ бокс ... та пускам тази тема за да ви кажа как да ги върнете към живот отново. Става въпрос за Amlogic STB SoCs Comparison – AML8726-MX, S802, S805, and S812.

За S805 упгрейда към Андроид 5.1 според мен не дава задоволяващи резултати за това ви препоръчам следното.
- На SD карта си слагате AlexElec (kodi 18.5) от тук въпреки голямата реклама на CoreElec (той не става за този процесор) братушките са свършили добре своята работа и поддържат боксовете годни основно за боклука в добро състояние.
- За Андроидната част: деактивирате Google Play и го подменяте с нов от някой популярен сайт като например тук важното е да отговаря на вашата версия 4.4 ...... След това премахвате всички приложения и по същият начин ги подменяте с нови от сайта или след активиране на  Google Play от него директно. Ако някое не работи потърсете друга версия, все някоя ще работи. Не забравяйте да инсталирате " Reboot to LibreELEC" за да можете да превключвате лесно между Коди 18.5 (AlexElek) и оригиналната част на бокса. В AlexElec обратното е направено.

Честито имате рециклиран бокс.

Ако имате - MXIII 4K S802 2G/8G ще работи и със S812 те са 99% еднакви Smile , моят бокс е от първият вид.

[Изображение: Screenshot-from-2020-02-27-08-03-42.png]
Можете да го клонирате на PROBOX2 EX+ (5th firmware release) по този метод. След това на SD карта слагате amlogic k200 twrp и boot img от сайта на https://matricom.net/support за модела G-Box Q/Q2. Флашате boot, рестартирате и имате 100% пълноценно работещ бокс с Андроид 5.1.
edit: работи и като се клонира към Matriom G-Box, на мен ми допада повече първият вариант.

Приятно експериментиране на всички които имат желание да върнат старият скрап към нов живот.

edit: Можете да използвате тези боксове и като малък компютър за вашият телевизор (коди 18.5 също работи Smile ) или домашен сървър като използвате https://www.armbian.com/ имате избор между Debian & Ubuntu - desktop & server. Резултата надмина очакванията ми бързината на Armbian зависи основно от използваните SD-Cards. Те препоръчват само A1 rated SD-Cards като тези:
[Изображение: Screenshot-from-2020-02-27-09-10-02.png]
Работи отлично и като plex server $ tvheadend server

Скоростта при браузване на китайски скрап със S912 процесор е по-добра от тази на raspberry pi 3 при еднакъв software.

Пропилях цял работен ден с тези технологични отпадъци, но си начесах крастата Smile и чистачката е доволна. Ще ме почерпи с истински мексикански боритос другата седмица.
Отговори


Отваряне на: