Коди Фен Форум България
Как да гледаме P2P TV (acestream/TorrentTV) - Версия за принтиране

+- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum)
+-- Форум: Общи проблеми, решения и взаимопомощ (https://kodibg.org/forum/forum-4.html)
+--- Форум: Ръководства и полезни връзки (https://kodibg.org/forum/forum-3.html)
+--- Тема: Как да гледаме P2P TV (acestream/TorrentTV) (/thread-73.html)

Страници: 1 2 3 4 5 6


Как да гледаме P2P TV (acestream/TorrentTV) - ZZlatev - 27-12-2015

Това ръководство показва как може да гледате P2P TV a.k.a. AceStream TV (Torrent Stream) директно в Kodi или други ваши плейъри/STB устройства. Без необходимост от инсталиране на допълнителни добавки вътре в самия Kodi, можете да се насладите на HD качеството, предлагано от множество сайтове. Изпробвано е и работи в Enigma2/dreambox и PVR IPTV Simple Client.

Степен на трудност: Easy (изисква познания как се инсталират програми и четене на английски език с разбиране)

Необходими "съставки":

1.
Инсталирайте Java и по-точно оракулската версия на Java (оупън сорс версията няма да сработи в този случай). Можете да я изтеглите от посочения по-горе линк. Препоръчително е устройството на което ще хоствате acestream моста да се намира в същата LAN, където ще гледате телевизия. Не може да използвате публичен webhosting, защото нямате необходимия контрол върху конфигурацията на сървъра! Може обаче, да използвате нает сървър (както си е прието, слагате примерно една виртуалка с Ubuntu и после останалите компоненти).

2.1. Инсталирайте ACEPlayer HD(Engine-на) на същото устройство. Engine-на служи като своеобразен торент клиент, който ви свързва към P2P мрежата:
[Изображение: scheme.jpg]
След като приключите с ACEPlayer HD(Engine-на), преминаваме към инсталирането на "Моста"(Acestream-bridge server):

2.2. Свалете архива на Acestream-bridge server от линка по-горе и разархивирайте в избрана от вас директория. Желателно е да бъде лесно достъпна и в пътя до нея (включително и нейното име) да няма интервали! Впоследствие оттам стартираме моста:

За Windows стартирате - run.bat
За Linux стартирате - run.sh

След това въведете в browser-a си:

http://127.0.0.1:8081


Тук ще се отвори web страница с настройки:

[Изображение: setings.png]
Кликнете върху бутона Settings както е посочено на изображението, за да получите достъп до настройките, а именно:


a)TorrentTV Source - тук въвеждаме готов acestream плейлист* от руснаците (винаги може да си направите и свой), но трябва да е в същия формат!

Playlist
TV Program
Channels Logo

* Може да използвате ваши плейлисти, лога и програмен справочник в PVR IPTV Simple Client-а на Kodi.  Линковете посочени тук са само за официалния руски плейлист!


b)http server port: 8081 - уеб порта на сървъра;


c)Proxy Server Address: 127.0.0.1 - IP адреса на web сървъра, като тук може да въведете IP-то на вашето устройство (вероятно 192.168.X.X) или да го въведете впоследствие, след като изтеглите генерираната плейлиста.

d)Proxy server port: 8080 - порта на сървъра;

Другите настройки поне засега оставете по подразбиране. Ако сметнете за необходимо и предполагате какво правите може да разчовъркате и тях, обаче на ваша отговорност Tongue


При мен са така:
Video buffer size: 4096
Acestream adress: 127.0.0.1
Acestream port: 10742
Acestream videoout port: 6878

3. Сега след като сте направили настройките, p2p "Моста" вече работи. Следва да изберете какъв тип плейлиста искате да генерирате: за VLC или за Kodi. Изтеглете тази за Kodi от страницата на сървъра> VLC/KODI> Download Playlist. След като свалите листата я отворете с текстов редактор, например Notepad++:
[Изображение: lista.png]
На мястото на 192.168.1.101 ще виждате IP-то на сървъра/моста или localhost (127.0.0.1) ако достъпвате инсталацията през браузър на същото устройство. Във втория случай, ще се наложи да замените навсякъде 127.0.0.1 с истинското IP на това устройство в мрежата (например  192.168.0.X). Може да използвате опцията Search & Replace на текстовия редактор. Запишете промените в плейлистата.

4. Сложете плейлистата на твърд диск, флаш памет или мемори карта, за да я използвате в Kodi, или други устройства/плейъри.

Насоки и препоръки:
  • Преносната среда между сървъра/моста и IPTV приемника да бъде кабелна мрежа, желателно 1Gbit/s, изградена с кабел CAT6 и минимална дължина;
  • Връзката на сървъра/моста към интернет трябва да бъде със скорост минимум 15Mbit/s към международния трафик и най-вече "Майка Русия";
  • Ако сте изключили устройството на което се намира моста, логично няма да гледате IPTV през него! След рестартиране, не забравяйте да стартирате моста. Помислете за добавяне на стартера на моста към скриптовете за автоматично зареждане след вход на операционната система;
  • Ако нямате физически достъп до устройството, на което ще правите тази инсталация, може да използвате програми/протоколи за отдалечен достъп като Teamviewer, VNC, RDP, SSH, Telnet или др.
  • Един  такъв мост може да захранва с IPTV много устройства едновременно без никакви допълнителни "акробатики" по тях (спестява инсталиране на разни приставки и други неща в тях), стига да имате достатъчно бърза и стабилна връзка към "международния интернет", а другата свръзка към самите клиентски устройства също да е кабелна, не безжична и не powerline !



RE: Как да гледаме правилно P2P TV (acestream/TorrentTV) - anex - 16-01-2016

Всичко работи както трябва, но имам един въпрос относно плейлиста.
Как се справяш с факта, че постоянно сменят hash-овете и трябва да обновявам ръчно листата на руснаците?


RE: Как да гледаме правилно P2P TV (acestream/TorrentTV) - ZZlatev - 16-01-2016

Аз лично не го обновявам ръчно. Той автоматично се обновява, ако го зареждам от pomoyka.


RE: Как да гледаме правилно P2P TV (acestream/TorrentTV) - anex - 16-01-2016

Добре де, но нали ръчно качваш генерирания плейлист (където заменяш ИП-то с Search and replace) и го посочваш на PVR IPTV Simple Client, как става автоматичното обновяване?


RE: Как да гледаме правилно P2P TV (acestream/TorrentTV) - ZZlatev - 16-01-2016

Свалям го през определено време генерирания лист. Той автоматично си е обновен...
Не знам, но до сега не съм имал проблеми канали да не работят, защото са с други "хашове". Просто през опредлено време си свалям нов генериран плейлист и нямам ядове.


RE: Как да гледаме правилно P2P TV (acestream/TorrentTV) - harry_gg - 16-01-2016

Я кажете като гледате накъсва ли ви картината или всичко е ок? В смисъл дали винаги има достатъчно потребители да споделят даден канал?


RE: Как да гледаме правилно P2P TV (acestream/TorrentTV) - ZZlatev - 16-01-2016

При мен почти винаги има, освен ако самия стрийм не е "паднал". Но много зависи, защото аз гледам главно спорта и там има най-много сийдъри според мен.


RE: Как да гледаме правилно P2P TV (acestream/TorrentTV) - entr - 23-01-2016

Привет,

От скоро kodi ентусиаст.

А има ли конкретна пречка acestream и bridge-а да са на същата машина, на която е и kodi-то освен очевидната, че системата е по-малко натоварена?

Предполагам, че това лесно би могло да се тества, но понеже към момента съм setup-нал openelec и не съм сигурен как точно да се сдобия с oracle jre на тази среда.


RE: Как да гледаме правилно P2P TV (acestream/TorrentTV) - ZZlatev - 23-01-2016

Привет Smile
Не, няма никаква пречка.


RE: Как да гледаме правилно P2P TV (acestream/TorrentTV) - sapiora - 24-01-2016

Гледам, че в BG Add-ons Pulsar е актуализиран до версия 0.6.3, обаче не мога да го инсталирам. Всеки път като опитам инсталация изписва "failed". Мога ли да го инсталирам по друг начин?