Коди Фен Форум България
Коdi - резолюция - Версия за принтиране

+- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum)
+-- Форум: Общи проблеми, решения и взаимопомощ (https://kodibg.org/forum/forum-4.html)
+--- Форум: Общи дискусии, проблеми и решения (https://kodibg.org/forum/forum-6.html)
+--- Тема: Коdi - резолюция (/thread-189.html)

Страници: 1 2


Коdi - резолюция - slp_pl - 01-06-2016

Здравейте,

         Проблема ми е следния - като отворя настройките системата ми показва резолюция  1280*720*50 херца. На филми 1080 пак ми ги подкарва на 1280*720. Какви ли не гимнастики правя но не мога да я докарам до 1920*1080*60 херца. Общо взето от нета ми изкарват два варианта. Или от самата платформа /компютър, таблет, телефон/ от Display settings да се избере желаната резолюция - което при мен липсва като функция защото съм с ТВ с Андроид и настройките на Андроида ме пращата при настройките на ТВ-то, или от Kodi от настройки на системата от видео изход / поне това четох и гледах в тубата на няколко клипа / където има функция за промяна на резолюцията. То всичко добре обяснено само дето тая функция на 16.1 я няма никаква. Задал съм всички настройки на "експерт" т.е всичко би трябвало да се вижда. Коdi е инсталирано дирекно на андроида Лолипоп 5.1,/Philips/ няма прикачени боксове към ТV, ако това има значение. На самия телевизор също няма функция за промяна на резолюция. То не, че има 1920*1080*60 от кабеларките ама ....


RE: Коdi - резолюция - NEOhidra - 01-06-2016

Под Андроид Коди няма да ти каже резултатната резолюция. Андроид е зает с прамяната / напасването на резолюцията към тази на екрана.

Реално Андроид си прави сам upscale без да обременява с това програмите.

Общо взето нещо подобно става.


RE: Коdi - резолюция - xbmcbg - 01-06-2016

Ако физически се намираш в България (Европа) защо трябва да използваш 60 Hz ? Това ще бъде предпоставка за допънително фризване на картината  Big Grin и в никакъв случай няма да доведе до по-добра картина.
60 Hz се използват зад океан, и вероятно си гледал видео с автор от Северна Америка.


RE: Коdi - резолюция - slp_pl - 01-06-2016

Изхождам от следното /може и да не мисля в правилната посока/ - почти всички платформи които проверих, без телевизора показват Full HD резолюция в Коди, откъдето елемнтарното мислене ми подсказва, че картината която излиза от моя телевизор вероятно не е Full HD на филмите 1080. Порових из нета и се оказва, че андроида и произлизащото от него на картина са го скопили на 720 фабрично на Филипса или поне така с моя английски разбирам от XDA. Съответно има и начин за фикс, който обаче на мен вече за съжаление не ми е ясен с ADB SHELL от PC. 

http://forum.xda-developers.com/android/help/philips-android-tv-t2935545/page90

http://forum.xda-developers.com/android/help/philips-android-tv-t2935545/page73


RE: Коdi - резолюция - xbmcbg - 01-06-2016

Сигурен ли си, че твоят телевизор е "full hd" за щото ако е "hd ready" това няма как да се получи. Ако си в Европа трябва да си на 50Hz, a не на 60HZ. Линковете които си посочил са от Американски форум.
Според мен в твоят случай ще е по-удачно използването на "SPMC by koying" (android-minded fork of Kodi) , a не "kodi".


RE: Коdi - резолюция - slp_pl - 01-06-2016

(01-06-2016, 16:21)xbmcbg написа: Сигурен ли си, че твоят телевизор е "full hd" за щото ако е "hd ready" това няма как да се получи. Ако си в Европа трябва да си на 50Hz, a не на 60HZ. Линковете които си посочил са от Американски форум.

Да, да в България съм си. Телевизора е full hd. Точно модела описан в линковете на ХDA. Като цяло не схващам идеята ако е вярно това за Андроид. На двата ми телефона чиито версии са далеч под лолипоп /единият даже е с възможно най орязан къстъм ром/ показва 1920*1080*60. Между другото и на двата са 60 херца . А нещо което трябва да служи да вади картина да е орязано откъм функции ...... ?


RE: Коdi - резолюция - MyH4o - 01-06-2016

(01-06-2016, 16:08)slp_pl написа: Изхождам от следното /може и да не мисля в правилната посока/ - почти всички платформи които проверих, без телевизора показват Full HD резолюция в Коди, откъдето елемнтарното мислене ми подсказва, че картината която излиза от моя телевизор вероятно не е Full HD на филмите 1080. Порових из нета и се оказва, че андроида и произлизащото от него на картина са го скопили на 720 фабрично на Филипса или поне така с моя английски разбирам от XDA. Съответно има и начин за фикс, който обаче на мен вече за съжаление не ми е ясен с ADB SHELL от PC. 

http://forum.xda-developers.com/android/help/philips-android-tv-t2935545/page90

http://forum.xda-developers.com/android/help/philips-android-tv-t2935545/page73
Точно това го правих преди няколко дни точно от линковете, който си дал.
Накратко:
android-sdk_r24.4.1-windows.zip
Свали това и го разархивирай някъде на харда.
Отвараяш SDK Manager и инсталирай само Android SDK Platform-tools
След това отваряш platform-tools папката и с Shift+Right click Open command window here
Аз го правих през wi-fi по следния начин. Трябва да знаеш IP-то на ТВ-то.

adb start-server
adb connect (IP на ТВ)
Ако е успешно изписва connected to: ...
adb shell
wm size 1920x1080
Обаче е добра идея да смениш и DPI щото всички икони и менюта изгжледат зле аз съм на 320
wm density 320 е командата.

wm size reset
wm density reset
ако искаш да се върнеш към оригиналните.

И воала вече всичко е [email protected]
Youtube може да плейва 1080p. Преди това беше 720p max, пълната простотия.


RE: Коdi - резолюция - slp_pl - 01-06-2016

(01-06-2016, 16:46)MyH4o написа:
(01-06-2016, 16:08)slp_pl написа: Изхождам от следното /може и да не мисля в правилната посока/ - почти всички платформи които проверих, без телевизора показват Full HD резолюция в Коди, откъдето елемнтарното мислене ми подсказва, че картината която излиза от моя телевизор вероятно не е Full HD на филмите 1080. Порових из нета и се оказва, че андроида и произлизащото от него на картина са го скопили на 720 фабрично на Филипса или поне така с моя английски разбирам от XDA. Съответно има и начин за фикс, който обаче на мен вече за съжаление не ми е ясен с ADB SHELL от PC. 

http://forum.xda-developers.com/android/help/philips-android-tv-t2935545/page90

http://forum.xda-developers.com/android/help/philips-android-tv-t2935545/page73
Точно това го правих преди няколко дни точно от линковете, който си дал.
Накратко:
android-sdk_r24.4.1-windows.zip
Свали това и го разархивирай някъде на харда.
Отвараяш SDK Manager и инсталирай само Android SDK Platform-tools
След това отваряш platform-tools папката и с Shift+Right click Open command window here
Аз го правих през wi-fi по следния начин. Трябва да знаеш IP-то на ТВ-то.

adb start-server
adb connect (IP на ТВ)
Ако е успешно изписва connected to: ...
adb shell
wm size 1920x1080
Обаче е добра идея да смениш и DPI щото всички икони и менюта изгжледат зле аз съм на 320
wm density 320 е командата.

wm size reset
wm density reset
ако искаш да се върнеш към оригиналните.

И воала вече всичко е [email protected]
Youtube може да плейва 1080p. Преди това беше 720p max, пълната простотия.

Колега, може ли няколко въпроса:

1. Трябва ли да съм рутнал Андроида
2. Може ли нещо повече за това DPI.
3. Някакви рестарти нужни ли са по време на тая процедура.
4. И най важното - има ли реална промяна в качеството на картината  при продукции с 1080 и защо да ******* ония от PHILIPS не пуснат някъв фърм с фикс за това.


RE: Коdi - резолюция - xbmcbg - 01-06-2016

МyH40, благодаря ти !!!! Полезен си за всички още с ПЪРВИЯТ пост!!!!
Поставянето на 1080р - 60 за тези които се намират в България не води до по-добра картина, а до "забиването" на коди.


RE: Коdi - резолюция - MyH4o - 01-06-2016

(01-06-2016, 17:12)slp_pl написа:
(01-06-2016, 16:46)MyH4o написа:
(01-06-2016, 16:08)slp_pl написа: Изхождам от следното /може и да не мисля в правилната посока/ - почти всички платформи които проверих, без телевизора показват Full HD резолюция в Коди, откъдето елемнтарното мислене ми подсказва, че картината която излиза от моя телевизор вероятно не е Full HD на филмите 1080. Порових из нета и се оказва, че андроида и произлизащото от него на картина са го скопили на 720 фабрично на Филипса или поне така с моя английски разбирам от XDA. Съответно има и начин за фикс, който обаче на мен вече за съжаление не ми е ясен с ADB SHELL от PC. 

http://forum.xda-developers.com/android/help/philips-android-tv-t2935545/page90

http://forum.xda-developers.com/android/help/philips-android-tv-t2935545/page73
Точно това го правих преди няколко дни точно от линковете, който си дал.
Накратко:
android-sdk_r24.4.1-windows.zip
Свали това и го разархивирай някъде на харда.
Отвараяш SDK Manager и инсталирай само Android SDK Platform-tools
След това отваряш platform-tools папката и с Shift+Right click Open command window here
Аз го правих през wi-fi по следния начин. Трябва да знаеш IP-то на ТВ-то.

adb start-server
adb connect (IP на ТВ)
Ако е успешно изписва connected to: ...
adb shell
wm size 1920x1080
Обаче е добра идея да смениш и DPI щото всички икони и менюта изгжледат зле аз съм на 320
wm density 320 е командата.

wm size reset
wm density reset
ако искаш да се върнеш към оригиналните.

И воала вече всичко е [email protected]
Youtube може да плейва 1080p. Преди това беше 720p max, пълната простотия.

Колега, може ли няколко въпроса:

1. Трябва ли да съм рутнал Андроида
2. Може ли нещо повече за това DPI.
3. Някакви рестарти нужни ли са по време на тая процедура.
4. И най важното - има ли реална промяна в качеството на картината  при продукции с 1080 и защо да ******* ония от PHILIPS не пуснат някъв фърм с фикс за това.

1. Не е нужен root.
2. Dot per inch. Потърси, не мога точно да ти дам инфо. Но какво прави - определя големината на шрифта, икони, менюта и такива. Ако само смениш резолюцията ще видиш как всички икони, шрифт и т.н ще се смалят.
3. Да, пропуснал съм го. След смяната на резолюцията.
adb reboot ти ресва ТВ-то, може и ръчно, аз го правих от ПЦ-то
4. Мисля, че има, знам ли, така ми се струва поне Wink Но както казах поне ти отключва Youtube и други там видео приложения 1080p опция.
Уж 720p било navite резолюцията на Android Kernel-a който ползват, четох някакви такива истории, но не ги дочетох детайлно. На 4K примерно им е 1080p...