Коди Фен Форум България
kodi.tv forum профилактика - Версия за принтиране

+- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum)
+-- Форум: Общи проблеми, решения и взаимопомощ (https://kodibg.org/forum/forum-4.html)
+--- Форум: Общи дискусии, проблеми и решения (https://kodibg.org/forum/forum-6.html)
+--- Тема: kodi.tv forum профилактика (/thread-1758.html)

kodi.tv forum профилактика - Zvez - 13-01-2026

Имам проблем с инсталирането на добвки на телевизор Tcl 55mqled75K. Стартирам коди добавям репотата,които искам да инсталирам,след като се опитам да го достъпя ми изписва” Could not connect to repository”. Пробвах връзка с кабел,wi fi и на хот спот.

RE: TCL 43C655 - Majide - 13-01-2026

Хранилището (което не си назовал), работи ли със същата интернет връзка, но на друго Коди устройство? Кое е проблемното хранилище или са няколко?

RE: TCL 43C655 - Zvez - 13-01-2026

Дори заложеното репо (оригиналното което е на коди ми дава такъв проблем). Другото устройство работи. Идеята ми беше да ползвам на телевизора без външно устройство. Това което прочетох е че имам проблем с firewall. Дали е така?

RE: TCL 43C655 - rtk - 14-01-2026

(13-01-2026, 21:31)Zvez написа: Дори заложеното репо (оригиналното което е на коди ми дава такъв проблем). Другото устройство работи. Идеята ми беше да ползвам на телевизора без външно устройство. Това което прочетох е че имам проблем с firewall. Дали е така?

Има някаква планирана подръжка, заради която сървърите на Коди ще са офлайн .
От там идват и проблемите ..... и невъзможността за достъп до хранилището.
Обявените дати бяха 12 и 13, но както гледам и днес положението е същото.
Да се надяваме, че скоро всичко ще се нормализира.

RE: TCL 43C655 - Zvez - 15-01-2026

Проблемът е firmware + TLS, а не security block. Възможно ли е това да е? Аз не мога да достъпя Kodi repository

RE: TCL 43C655 - Majide - 15-01-2026

(15-01-2026, 01:53)Zvez написа: Проблемът е firmware + TLS, а не security block. Възможно ли е това да е? Аз не мога да достъпя Kodi repository
От телефона/компютъра ти през който пишеш (не на мобилни данни а с домашния WiFi), прати ping до kodi.tv.

Там, на отделен субдомейн е хостнато официалното хранилище. Самите zip файлове от него, са разпръснати на оттделни mirror-и и при теб, файловете се изтеглят от различно място, според геолокацията ти и интернет доставчика ти. Никой не може да ти каже, към кой точно mirror се опитваш ти да се свържеш!

Ако ping-a минава успешно, не се притеснявай. Ако нямаш достъп до основния домейн на Коди уебсайта, препоръчвам да си смениш DNS адресите в настройките на домашния ти рутер с външни публични нефилтриращи сървъри. Например 1.1.1.1 и 9.9.9.9 (лесно се помнят и не осъществяват цензура).

П.С: Ако си прегледаш Коди логовете и идентифицираш сървъра, към който нямаш връзка, ще стане по-лесно да ти помогнем.

RE: TCL 43C655 - martinstz - 17-01-2026

(15-01-2026, 01:53)Zvez написа: Проблемът е firmware + TLS, а не security block. Възможно ли е това да е? Аз не мога да достъпя Kodi repository

Имаше проблеми с репото на Коди, поради някаква профилактика на сървърите и няколко дена нямаше достъп до него. Вече работи, така че, би трябвало да имаш вече достъп.

RE: TCL 43C655 - Zvez - 17-01-2026

Благодаря ви! Наистина е имало профилактика. Днес ми остана време и си направих телевизора.