![]() |
Коди 21 крашва по време на възпроизвеждане на видео - Версия за принтиране +- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum) +-- Форум: Общи проблеми, решения и взаимопомощ (https://kodibg.org/forum/forum-4.html) +--- Форум: Общи дискусии, проблеми и решения (https://kodibg.org/forum/forum-6.html) +--- Тема: Коди 21 крашва по време на възпроизвеждане на видео (/thread-1726.html) Страници:
1
2
|
Коди 21 крашва по време на възпроизвеждане на видео - IvanovSf - 03-01-2025 Здравейте, имам проблем с краш на коди-то по време на възпроизвеждане на филми. Случва се през около 20-тина минути. Става въпрос за коди на андроид тв. Ще бъда много благодарен, ако някой може да ми съдейства. RE: Коди 21 крашва по време на възпроизвеждане на видео - martinstz - 04-01-2025 (03-01-2025, 23:31)IvanovSf написа: Здравейте, имам проблем с краш на коди-то по време на възпроизвеждане на филми. Случва се през около 20-тина минути. Става въпрос за коди на андроид тв. С толкова оскъдна информация ще е много трудно някой да помогне! Дайте малко повече подробности, лог файл ако можете да дадете... RE: Коди 21 крашва по време на възпроизвеждане на видео - Matrata - 04-01-2025 Също така на какво устройство, с коя добавка прави проблема? RE: Коди 21 крашва по време на възпроизвеждане на видео - IvanovSf - 05-01-2025 Не знам как да направ лог файл, ако някъде има някакъв туториал или е лесно да ми обясните с няколко думи, веднага ще кача. Гледам филм през елементум със супер много сийдъри, няма как да е от липс ама сийдъри. Просто през някакъв период 10-20 Мин крашва и връща тсл телевизора на начален екран. RE: Коди 21 крашва по време на възпроизвеждане на видео - rtk - 05-01-2025 Пробвайте да деактивирате Dolby Vision от настройките в Коди . ![]() RE: Коди 21 крашва по време на възпроизвеждане на видео - IvanovSf - 06-01-2025 Благодаря, ще пробвам и ще дам обратна връзка, ако настройката свърши работа да помогне и на някой друг. RE: Коди 21 крашва по време на възпроизвеждане на видео - jankostefanov - 07-01-2025 При мен също крашва. Аз съм на Nvidia Shield. Предполагам, че има проблем с някой от плъгините, защото чисто Коди без нищо на него, работи идеално, както 19.3, така и 21.2 версия. До преди няколко месеца беше идеално, работиха всички торент и субтитри плъгини, но от скоро нещо не е ОК. Дори крашва без да възпроизвежда филм, самото Коди като седи отворено излиза от самосебеси. Качил съм Елементумите (БГ и другото), субтитри плъгините, както и FreeOnline TV, която между другото вече не работи. RE: Коди 21 крашва по време на възпроизвеждане на видео - IvanovSf - 07-01-2025 За съжаление не се оправя с тази настройка. Сега се зачудих дали проблемът не е в elementum. Има ли някаква алтернативна на елементум добавка с която да го заменя и да тествам дали не е от него? (05-01-2025, 23:38)rtk написа: Пробвайте да деактивирате Dolby Vision от настройките в Коди . RE: Коди 21 крашва по време на възпроизвеждане на видео - rtk - 07-01-2025 (07-01-2025, 15:39)IvanovSf написа: За съжаление не се оправя с тази настройка. Сега се зачудих дали проблемът не е в elementum. Има ли някаква алтернативна на елементум добавка с която да го заменя и да тествам дали не е от него? За съжаление няма как да ви се помогне с толкова семпла информация и всичко е в сферата на догадките. Напишете с коя версия на Коди сте , модела на устройството/Телевизора през който гледате и версията на Андроид която ползва. Обяснете малко по подробно какви добавки имате инсталирани на Коди и само през Елементум ли като гледате го има този проблем ? RE: Коди 21 крашва по време на възпроизвеждане на видео - Majide - 08-01-2025 За алтернатива на Elementum, изчакайте излизането на Коди 22. В него ще бъде вградена поддръжка за отварянето на magnet линкове. /Не пробвайте nigthly версиите, защото тази функция все още не е добавена там/
Колкото до директното гледане на торенти на телевизор TCL - строго не препоръчвам! Ако торента се изтегля в RAM паметта, вероятно затова имате проблеми и Андроида ви затваря натоварващия процес с force close за да не блокира изцяло /именно заради малкото RAM памет/. Повечето им модели TV са с по 2GB RAM, а на Коди за спокойна работа му трябват поне 3GB. Ако можете, пренастройте торент услугата да ви изтегля торенти в постоянна/вътрешна памет. Недейте обаче във вътрешната памет на телевизора, защото тя е eMMC и ще я съсипете и дори Андроида няма да ви зарежда (устройството ще се брикне). Включете на USB3 порта един външен харддиск и задайте да си тегли торентите на него и да ги плейва оттам (стига да имате такива опции). Винаги съм предпочитал нормално изтегляне на торента и си го гледайте локално или през вашия LAN (ако сте шернали директорията с изтегляните торенти) и няма да ви буферира и ще можете да си превъртате спокойно напред дори и при най-големите релийзи. Телевизорите имат хардуер предвиден само за стандартни стрийминг услуги, а не за натоварващи процеси като компютърни игри или директно плейване на торенти!
|