Коди Фен Форум България
Bscfusion fork (ИЗОСТАВЕНА) - Версия за принтиране

+- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum)
+-- Форум: Общи проблеми, решения и взаимопомощ (https://kodibg.org/forum/forum-4.html)
+--- Форум: Компоненти за Kodi (https://kodibg.org/forum/forum-5.html)
+--- Тема: Bscfusion fork (ИЗОСТАВЕНА) (/thread-339.html)

RE: Bscfusion fork (ИЗОСТАВЕНА) - martinstz - 02-06-2024

(02-06-2024, 17:53)mebe написа: Здравейте съфорумници, вчера добавката Фюзион бе обновена, но въпреки това ефирните, филмови и спортни не се възпроизвеждат още отпреди това. Коди 20.4 и 21.0 пробвах, но не.Настройката е на Андроид както е описано по-горе в темата без връщане назад. Сега ако се сложи Самсунг всичко тръгва, но след час спира и почват рекламите. Дал съм на Самсунга периодично опресняване както на Андроид.може би има друга настройка.

ПП: Нещата се оправиха. Всичко е точно.

Обновяването само добавя български език на настройките.

RE: Bscfusion fork (ИЗОСТАВЕНА) - beBoss - 03-10-2024

@martinstz един бърз въпрос.

Понеже боксът, който ползвам за да гледам булсат и твоята добавка на коди е доста бавен, се чудя дали да си взема един amazon fire stick, който е на добра цена 70 паунда (при мен в Лондон) и определено е доста по-добро устройство не само за коди(което ще трябва да сайтлоадн-а).

Въпросът ми е, Булсат имат ли официална добавка, която е безплатна и мога да гледам от нея?

Знам, че имат b•box апп който трябва да платиш като за приемник, обаче нали може да гледаш и на едно устройство онлайн(което всъщност ние ползваме коди като заместител на тяхният уебсайт), обаче нямаха ли стара добавка дето мога да кача и да гледам вместо кодито?

Кодито реално всеки 30 мин се презарежда и то доста бавно отнема примерно 3-4-5 мин да зареди каналите, понякога забива все едно е претоварен сървъра на булсат(може и така да е) и зацепва на зареждане на някой канал.

Та накратко ,че изписах света, има ли алтернатива на кодито дето да ползвам евентуално на fire stick дори и да не е официален апп? Хмм като се замисля, колко по различно ние взимаме каналите от тях в техният официален апп ббокс и можем ли да го хакнем/кракнем? Или пък да гледам през уеб сайтът им онлайн, което е безплатният вариант, дали се навигира по-добре с дистанционното от файр стик/

Благодаря и сори, че става прекалено дълъг текст за тези 2-3 въпроса.

RE: Bscfusion fork (ИЗОСТАВЕНА) - Majide - 03-10-2024

Въпросът е към Мартин - видях това, но ще си позволя и аз да коментирам въпросите:

Само апликациите упоменати в уебсайта на Булсатком може да считате за официални. По отношение на Коди - никога не са предлагали, нито ще предлагат да се гледа през него, защото...
1. Булсатком вече не съществува като оператор и търговско дружество;
2. Поетапно убеждават хората да преподписват за EON IPTV или въртят чиниите на хората към вивакомския "Satellite of choice" Dodgy
3. Операторите някакси се страхуват от Коди, защото е Open Source и за тях това изглежда страшно, както за Европейския съюз - мигрантите Angel

Питахте за старото поколение IPTV, отпреди b•box апп. Услугата се казваше Bulsat Fusion - респективно апликацията беше ей тази "BulsatcomTV" с червенобялото лого.

През аповете и през браузър ще можете да гледате за ограничено време, докато преподпишат всички пациенти клиенти към Вивакомските услуги за телевизия и тогава ще закрият и последните услуги на Булсат (наскоро им спряха телефонията).

Amazon-ските плеъри като хардуер са доста читави. "Пръчките" (стиковете) си загряват, предвид размерите им, когато ги мъчите да плейвате торенти и UHD съдържание. Аз бих си взел Cube, заради по-доброто охлаждане, защото всички устройства при прегряване, започват да насичат и буферират и да се даунклокват, за да не изгорят... На затворени устройства, като тези на Apple, Amazon и подобни, не бих се мъчил да инсталирам Коди, ако самите те не го предлагат през App Store-а. Като си сменяте телевизора с нов модел, не купувайте най-евтиния 60" модел, ами си вземете един с Google TV операционна система и ще можете да си инсталирате в него каквото ви душа иска: официалните апове на стрийминг услугите, както и Коди с плъгините, които харесвате. Така ще имате поддръжка както на Widevine L1, така и на HDR10 (вероятно и Dolby Vision или поне HDR10+).

RE: Bscfusion fork (ИЗОСТАВЕНА) - beBoss - 03-10-2024

(03-10-2024, 18:01)Majide написа: Питахте за старото поколение IPTV, отпреди b•box апп. Услугата се казваше Bulsat Fusion - респективно апликацията беше ей тази "BulsatcomTV" с червенобялото лого.

През аповете и през браузър ще можете да гледате за ограничено време, докато преподпишат всички пациенти клиенти към Вивакомските услуги за телевизия и тогава ще закрият и последните услуги на Булсат (наскоро им спряха телефонията).

Да, за този апп питах, предположих, че е алтернативата на коди и че няма да презарежда каналите през 30 мин или 60.
Но, не съм много сигурен, че разбрах какво точно имате в предвид, с това и какво общо имат Виваком.
След като минат изцяло, ще може да се гледа по-дълго време на аповете и онлайн? Или ще изчезне тотално гледането онлайн?

(03-10-2024, 18:01)Majide написа: Като си сменяте телевизора с нов модел, не купувайте най-евтиния 60" модел, ами си вземете един с Google TV операционна система и ще можете да си инсталирате в него каквото ви душа иска

Аз не ползвам телевизори и затова ми трябва нещо малко и удобно, пък и аз няма с какво толкова да го товаря, че да грее и прочие, не губя време пред "телевизора", един-два мача на седмица толкова. 

На кратно въпросът ми е да заменя моят бокс, с fire stick-a и дали техният стар апп е по-добър от Кодито в смисъл, да не зарежда каналите на 30/60 минутки. 
За официалният пък ми е интересно, ако не презарежда каналите както Коди, дали не може да се хакне или просто вземе информацията как работи и прочие, дълга и широка работа.

Не съм информиран, какво се случва след като вече са закупени Булсат, какво предстои на потребителите, аз съм доволен от тях като ИПТВ телевизия в БГ(родителите ми гледат) и интернет, с който почти две години са на тях и не са имали проблеми. Ползват ббокс, аз се възползвам от телевизията онлайн с Коди.

Благодаря за отговорът. Smile

RE: Bscfusion fork (ИЗОСТАВЕНА) - Majide - 03-10-2024

(03-10-2024, 21:36)beBoss написа: 1...не съм много сигурен, че разбрах какво точно имате в предвид, с това и какво общо имат Виваком.
След като минат изцяло, ще може да се гледа по-дълго време на аповете и онлайн? Или ще изчезне тотално гледането онлайн?

2....На кратно въпросът ми е да заменя моят бокс, с fire stick-a и дали техният стар апп е по-добър от Кодито в смисъл, да не зарежда каналите на 30/60 минутки. 

3. За официалният пък ми е интересно, ако не презарежда каналите както Коди, дали не може да се хакне или просто вземе информацията как работи и прочие, дълга и широка работа.
По въпрос 1: Напълно сигурно е, че Виваком (управляващ услугите на някогашния Булсатком) ще закрие една по една всичките им услуги, без изключение! Това за вас означава че до максимум една година, нито b.box, нито Fusion ще ги има. Като "угасят" рестриймърите, даже няма да се занимават да събират IPTV приемниците, защото искат да поддържат само един модел устройства - в момента тиражирания им EON box за тяхната собствена IPTV. Вивакомци, както се препродаваха на всеки две-три години, така си и сменяха IPTV платформите и устройствата към тях, но откакто са част от United Group, сърбите наложиха една и съща пакетна IPTV/VOD услуга на всичките пазари, където имат абонати. В момента се прехвърлят колкото са останали от абонатите на Булсатком към вивакомските услуги и ги карат да преподписват нови договори. Когато приключи миграцията и въртенето на сателитни чинии към вивакомския спътник (от доскорошните техници на Булсатком), въпросните служители ще бъдат масово уволнени, защото ще им станат излишни. В дългосрочен план и самата сателитна телевизия ще я намаляват в процентен дял и ще се предлага само в отдалечени райони, където няма интернет услуги.

2. Да, както приложенията на Булсатком за Андроид, така и тези на Виваком работят на други принципи и при тях няма такова забавяне, за което казвате. Ако ползвате Vivacom EON или Bulsatcom Fusion през Kodi, забавянето идва поради различния принцип на действие на плеърите (Kodi не е само плейър, а цял медия център). Каквото е могло е вече направено по въпроса! След спирането на b.box и Fusion ("Очаквайте скоро!"), ще можете да гледате Vivacom EON както през браузъра, така и през Kodi, за който има вече направен PVR плъгин.

3. Вече е "хакнат", ако може така да се каже. Това не означава, че можете да гледате без пари! Имам предвид, че е изследван принципът на действие и както казах, каквото е могло е вече направено. Щом има неофициални добавки за въпросните абонаментни услуги, значи как работят е ясно. Ако се чудите, защо програмистите правят такива неофициални добавки, ще ви кажа. Първо, защото могат. Второ, за да не ни следят фирмите какво и кога гледаме без наше позволение. Трето, за да не ни инжектират реклами по време на филмите, върху скрийнсейвъра или на други места.

Цитат:"Прибирам се аз от работа и изморен уморен се отпускам на дивана да релаксирам...
По телевизора дават реклами и от време на време между тях филм.
Но не мога да заспя. Защо? Звука на рекламите е усилен в пъти над звука на филма и аха аха да задремя и на всеки 5 минути (на колкото са рекламите) силния звук от тях ме стряска и събужда..."

/ От социалните мрежи /

RE: Bscfusion fork (ИЗОСТАВЕНА) - qwerty - 08-10-2024

Благодаря на създателите за добавката, от доста време я ползвам и работи чудесно. 
Наскоро обаче се сблъсках със следния проблем при инсталирането и ползването й на телевизор с Андроид 11. 
Сложил съм отметка нa ENABLE COPY , задал съм директория, в която да се генерира M3U и XML. 
Добавката обаче създава само файла XML.GZ, M3U файл изобщо не мога да намеря, когато искам да селектирам плейлиста от IPTVSimple. 
На всичките ми Linux-based плеъри файловете са налични в съответните директории. Проблемът е само тук при новите версии на андроид, където е блокиран достъпът до android/data директорията и трябва да ползвам копие на файловете.

Благодаря предварително !

RE: Bscfusion fork (ИЗОСТАВЕНА) - Zvez - 08-10-2024

Да попитам някой има ли проблем с EPG(нямам информация на никой канал).
П.С. Оправих се