Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа - Версия за принтиране +- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum) +-- Форум: Общи проблеми, решения и взаимопомощ (https://kodibg.org/forum/forum-4.html) +--- Форум: Ръководства и полезни връзки (https://kodibg.org/forum/forum-3.html) +--- Тема: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа (/thread-16.html) Страници:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
|
RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - Majide - 10-12-2020 Спира да се предлага отделно разписание за канала Планета HD. За тези, които го гледат в HD резолюция, превключете го към EPG ID: Planeta На мястото на канала Планета HD, ще осигуряваме разписание за Planeta 4K --- В скоро време се очаква ребрандиране на Канал 3, "под шапката" на Нова. Тогава ще се промени и неговото име, лого и ID в EPG системата (Nova News ???) RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - batelcho - 13-12-2020 Малко инфо за FOX каналите, един ден напред са. Планета каналите не ги следа много, но преди време излъчваното съдържание се разминаваше , явно сега са го обединили щом може да се ползва едно и също EPG. Сега видях, че са оправени FOX. Благодаря и извинявай, скрипта ми не се стартираше и бях 2 дни назад с xml файла RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - batelcho - 15-12-2020 Всъщност проблема е на някой от мирърите , на него FOX каналите са напред с един ден и липсва програмата на БНТ каналите RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - Majide - 03-01-2021 Поради преустановяване излъчването на каналите Fine Living Network и Discovery Showcase HD, вече е прекратено осигуряването на EPG за тях. По все още непотвърдени слухове Discovery Network ще предложи каналът HGTV и за нашият регион през 2021г.
RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - batelcho - 05-01-2021 ЧНГ на всички, бъдете здрави! @Majide От скоро HBO3, показва програма която не мога да определя точно как се разминава, но мисля че е назад и има интервали без съдържание, другите от групата са ок. RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - Fireblade - 12-01-2021 В момента всички БНТ канали, Диема Спорт 1 и 2, Travel TV и OtBlizoHD нямат epg. RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - batelcho - 12-01-2021 А за Fox каналите има EPG, но е грешно @Majide От скоро ползвам IPTV Simple addon-a заради ТВ архив екстра опцията. Преди това бях с NextPVR, който имаше някакъв PVR artwork, но не винаги съответстващ. Много ми харесва това, че на повечето от каналите има scrape-нати постери от сайтовете за предаванията и забелязах че за Cinemax каналите има, но за HBO няма пък те са на един и същи сайт. Може ли да добавиш когато имаш възможност и за тях, че даже от кеф си единтнах скина на Kodi за да се показват във всяко едно меню на PVR-a. Скриптовете ти има ли ги някъде споделени било то за помощ при подобни евентуални разминавания и липси на EPG или за лични промени, изчетох доста писано по форума относно epg, kodi и IPTV, но не видях нищо написано относно тях, но може и да съм пропуснал RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - Majide - 14-01-2021 Този EPG проект съм го стартирал преди години за лична употреба, понеже нямаше място/доставчик с пълно разписание за всички български канали. Горе-долу по същото време буля пуснаха своята IPTV услуга, както и други доставчици на такъв тип телевизия, но с големи пропуски от гледна точка на разписанията. В началото и аз ползвах готови скриптове за WebGrab++ и когато спираха да работят заради някоя промяна в съответния сайт се молех някой да ги оправи... но не винаги имаше желаещи. За това се хванах да прочета документацията и сам се научих да пиша въпросните скриптове и за да не затруднявам хората с конфигуриране на грабера, следене за грешки, периодична подмяна на скриптовете на определено време, логата също... Публикувам готовото разписание и логата на каналите поддържани в него за свободна употреба. Всеки който има нужда от тях може да ги ползва в какъвто софтуер предпочита. Информацията за предаванията вземам или от официалния разпространител за страната или от сайтовете на самите канали/радиа. Не публикувам за изтегляне скриптовете за грабера, защото те работят бавно и биха повишили натоварването на web server-ите с "нежелан" трафик (който не генерира приходи от реклами).
Cinemax каналите имат обложки, защото имат web site от който вземам разписанието за тях. HBO премахнаха сайта си и домейна му hbo.bg вече пренасочва към стрийминг услугата hbogo.bg.
Колкото до липсващите разписания на някои канали, ще проверя тази вечер, след работа и ще ги поправя.
RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - Majide - 15-01-2021 (12-01-2021, 15:10)Fireblade написа: В момента всички БНТ канали, Диема Спорт 1 и 2, Travel TV и OtBlizoHD нямат epg. Относно БНТ каналите очаквайте в понеделник сутрин да има някаква липса на разписание, защото тогава го публикуват за цялата седмица напред. При Диема Спорт 1 и 2, в сайта им отвреме на време има липси на разписание и затова и при нас зачезва. Ако искате може да го снемаме от nova.bg, обаче няма да има обложки на предаванията. Вие преценете кой вариант ви устройва най-много. При Travel TV е имало "временна липса", но сега всичко е наред. Колкото до канала От Близо ХД, той е ексклузивен на един от операторите (Не е Близу, а друг оператор; пак започва с "Б") и разписанието за него се изтегля само ден за ден до към 19:30ч. вечерта, когато свършва програмата на канала и продължават да запълват с повторения на "най-доброто", "избрани моменти" и разни такива. След 00:01ч. вече е налично разписанието за следващия ден, но тази EPG платформа го генерира от през ноща до към 12:00 на обяд и в 12:30ч. всеки ден получавате наличен за изтегляне новия XML файл за до към 7 дни напред (в зависимост самите източници за колко дни напред предлагат информация). Има канали, за които е известно разписанието и два месеца напред, а при други е само Now и Next (какво дават сега и какво точно следва, нищо повече).
По принцип, ако искате да ползваме конкретен сайт като източник за някой канал, дайте предложение и ще се постарая да го изпълня. Ако видите български канал, за който не предлагаме разписание, а го има публикувано някъде в интернет, също може да ни уведомите и както вече казах, ще се постарая да включа и него към списъка. Предпочитам да ползвам като източници сайтове, където има повече детайли за предаванията, а не само заглавия.
П.С: Канал Българска история излъчва ли се все още или ковида го удари ? Някой знае ли?
RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - ZZlatev - 15-01-2021 Колкото и да ми харесва с обложките, аз предпочитам разписанието, заради записите. "Българска История" мисля, че подобно на "Хайде в кухнята" е част от портфолиото на Булсатком и май последва неговата съдба. Може и да греша, но вече го няма при Булсат. |