Проблем със субтитрите - Версия за принтиране +- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum) +-- Форум: Общи проблеми, решения и взаимопомощ (https://kodibg.org/forum/forum-4.html) +--- Форум: Общи дискусии, проблеми и решения (https://kodibg.org/forum/forum-6.html) +--- Тема: Проблем със субтитрите (/thread-1180.html) |
RE: Проблем със субтитрите - martinstz - 11-01-2021 (10-01-2021, 15:21)offman написа:(23-10-2020, 09:24)martinstz написа:(22-10-2020, 22:12)Whale написа: Благодаря Ви.Не е голям проблем.Филмите ги гледам онлайн,но просто не ми пуска субтитрите,който му задавам.По подразбиране си пуска локалните или ако няма такива нищо не пуска.Явно е проблем на версията на Коди или на Енигмата,защото в другата стая съм на андроид бокс и всичко си върви.Различно е,че там съм на версия 17.6.Ако ми остане време и тука ще мина на по-ниска версия и ще пиша за резултат.Не мисля, че има значение от версията. Аз съм навсякъде с 18.8 и нямам проблеми. Все още не мога да разбера работата с "локалните", а пък гледаш онлайн?! Ако можеш да дадеш скрийншотове или клипче, на това, което правиш, може би ще бъде по-лесно да се разбере. Това съобщение е стандартно забито да излиза, когато не намери субтитри, без значение от причината. Инсталирай си още BSPlayer и Opensubstitles добавките, както и наскоро попаднах някъде да споменават за a4kSubtitles, като алтернативи и търси и от там. RE: Проблем със субтитрите - offman - 11-01-2021 (11-01-2021, 00:32)martinstz написа:Интересното е че в торента си пише BgSubs и реално има препратки към 2-та сайта (UNACS и subssab), явно не може да се свърже с тях...(10-01-2021, 15:21)offman написа:(23-10-2020, 09:24)martinstz написа:(22-10-2020, 22:12)Whale написа: Благодаря Ви.Не е голям проблем.Филмите ги гледам онлайн,но просто не ми пуска субтитрите,който му задавам.По подразбиране си пуска локалните или ако няма такива нищо не пуска.Явно е проблем на версията на Коди или на Енигмата,защото в другата стая съм на андроид бокс и всичко си върви.Различно е,че там съм на версия 17.6.Ако ми остане време и тука ще мина на по-ниска версия и ще пиша за резултат.Не мисля, че има значение от версията. Аз съм навсякъде с 18.8 и нямам проблеми. Все още не мога да разбера работата с "локалните", а пък гледаш онлайн?! Ако можеш да дадеш скрийншотове или клипче, на това, което правиш, може би ще бъде по-лесно да се разбере. RE: Проблем със субтитрите - martinstz - 11-01-2021 (11-01-2021, 01:57)offman написа: Интересното е че в торента си пише BgSubs и реално има препратки към 2-та сайта (UNACS и subssab), явно не може да се свърже с тях... Надписите BG Subs и BG Audio в добавките са само информативни. Щом не ги открива, може би не може да осъществи достъп до източника. До колкото ми е известно, мисля, че Bulgarian Subs има някакъв проблем с достъпа до subssab и не вади резултати от там. RE: Проблем със субтитрите - offman - 11-01-2021 (11-01-2021, 02:16)martinstz написа:(11-01-2021, 01:57)offman написа: Интересното е че в торента си пише BgSubs и реално има препратки към 2-та сайта (UNACS и subssab), явно не може да се свърже с тях... Ясно, благодаря за информацията. Тъй като си на линия сега, да те питам за още 2-3 неща дали са ти правили впечатление. 1. Може ли да се спира филм/видео в background режим без да натискаш стоп/пауза бутон и т.н 2. в Arenabg приложението дали може да се направи секция "Favorites" както при zamunda. 3. Гледам че android box-a се товари почти на макс (ядрата и рама) има ли вариант да смъкна натоварването без да рефлектира на качеството. RE: Проблем със субтитрите - martinstz - 11-01-2021 (11-01-2021, 02:23)offman написа:(11-01-2021, 02:16)martinstz написа:(11-01-2021, 01:57)offman написа: Интересното е че в торента си пише BgSubs и реално има препратки към 2-та сайта (UNACS и subssab), явно не може да се свърже с тях... 1. Ако съм те разбрал правилно, като мръднеш със стрелките наляво, да ти се появи скритото меню, там има бутони за управление на видеото, което работи в background и от там може да се спре, но то пак си е стоп бутон. 2. Мисля, че може за Арена, но не съм сигурен, кога ще ми се занимава с това Обещавам, живот и здраве, да го направя, но не се ангажирам с време. 3. Тук мисля, че всичко е индивидуално. Не мисля, че има какво да се пипне по въпроса, освен да гледаш филми с по-ниско качество. Аз гледам на Amazon Fire Stick 4K, с 1.5GB RAM и 8GB памет и нямам проблеми с каквито и да било филми. Мисля, че е нормално при обработване на видео стрийм да използва много ресурси. Ако си върви нормално, просто не се занимавай да му гледаш параметрите Ако изгърми, значи не си е заслужавал бокса RE: Проблем със субтитрите - offman - 11-01-2021 Разбрах благодаря. Относно т.1 имах предвид когато е плейнат един филм/сериал, а искам да го сменя с друг и се върна в главното меню/категория стария продължава да си върви в background което е дразнещо а и допълнително натоварва и забавя андроида, това искам да го избегна, четох из форумите но не намерих нещо конкретно. RE: Проблем със субтитрите - martinstz - 11-01-2021 (11-01-2021, 02:34)offman написа: Разбрах благодаря. Относно т.1 имах предвид когато е плейнат един филм/сериал, а искам да го сменя с друг и се върна в главното меню/категория стария продължава да си върви в background което е дразнещо а и допълнително натоварва и забавя андроида, това искам да го избегна, четох из форумите но не намерих нещо конкретно. Е точно за това писах - даваш на който и да е екран наляво и ще ти се отвори скритото меню на Коди. Там отдолу има бутони за управление на видеото, което работи в background. От там можеш да го спреш, както и да го направиш отново активно. RE: Проблем със субтитрите - offman - 11-01-2021 (11-01-2021, 02:42)martinstz написа:(11-01-2021, 02:34)offman написа: Разбрах благодаря. Относно т.1 имах предвид когато е плейнат един филм/сериал, а искам да го сменя с друг и се върна в главното меню/категория стария продължава да си върви в background което е дразнещо а и допълнително натоварва и забавя андроида, това искам да го избегна, четох из форумите но не намерих нещо конкретно. Е даа това го видях, идеята ми беше 'хавтоматично' да го паузва/спира RE: Проблем със субтитрите - zenmate2015 - 11-01-2021 (11-01-2021, 02:16)martinstz написа:(11-01-2021, 01:57)offman написа: Интересното е че в торента си пише BgSubs и реално има препратки към 2-та сайта (UNACS и subssab), явно не може да се свърже с тях... Здравейте, има проблем и с ваденето на субтитри и от Yavka-ta и то доста от преди проблема със subsab. RE: Проблем със субтитрите - offman - 11-01-2021 оказа се че както спомена martinstz от BSplayer са доста точни и винаги излизат |