![]() |
VPN за Kodi и Bscfusion в чужбина - Версия за принтиране +- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum) +-- Форум: Общи проблеми, решения и взаимопомощ (https://kodibg.org/forum/forum-4.html) +--- Форум: Общи дискусии, проблеми и решения (https://kodibg.org/forum/forum-6.html) +--- Тема: VPN за Kodi и Bscfusion в чужбина (/thread-418.html) |
RE: VPN за Kodi и Bscfusion в чужбина - SlaSerX - 22-04-2017 Дал съм линк с колко клика се прави с Микротик ![]() ![]() ![]() Идеята не е в спора а в това какво ще свърши работа на колегата ![]() RE: VPN за Kodi и Bscfusion в чужбина - Topper - 23-04-2017 Е кажеш ли Mikrotik, беше излишно да казваш, че си ISP ![]() Ами да му предложа някое CISCO тогава, че съм CCNP ? Прави се с 90% от рутърите. Трябва малко да се прочете. Надали си заслужава инвестицията от 100$, защото срещу 50-60лв ще има сателитна инсталция на BSC и нещо се обезсмисля всичко. RE: VPN за Kodi и Bscfusion в чужбина - SlaSerX - 23-04-2017 Е не аз предложих и напълно безплатно решение ![]() RE: VPN за Kodi и Bscfusion в чужбина - LinKuei - 23-04-2017 (22-04-2017, 21:06)SlaSerX написа: Дал съм линк с колко клика се прави с Микротик Съгласен съм, че OpenVPN няма да му свърши работа, но така и не разбрах защо не му предложи като вариант L2TP като алтернатива на PPTP за Mikrotik? Ясно е, че на сапунерки (с ddwrt) от 40-60лв ще пусне PPTP... на малко по-скъп SOHO рутер (или такъв с OpoenWRT) ще пусне OpenVPN, на такъв с вградена опция за VPN също ще е наличен OpenVPN. Към автора: Какъв е текущия рутер в България, за да се определи дали ще ползваш него или ще купуваш нов за там другия месец. Едното няма нищо общо с това, че искаш да сменяш Fritz-а (ако правилно съм разбрал)... RE: VPN за Kodi и Bscfusion в чужбина - Topper - 23-04-2017 Най-малкото OpenVPN работи на всякакви Kodi инсталации, докато pptp най-добре (ако въобще тръгне на други) с базирани на Linux/*ELEC. Иначе и с ssh тунел става, даже на андроид, но играта не я препоръчвам за всеки..... RE: VPN за Kodi и Bscfusion в чужбина - SlaSerX - 23-04-2017 Никой не схвана цялата идея и това което изобщо съм написал нали ? с сапунерка с openwrt Или ddwrt с опция за VPN целия трафик на човека включително и този за ровене в нета гледане на клипчета и всичко останало ще минава през VPN връзката му ![]() ![]() ![]() PPTP и OpenVPN работят на един и същи принцип ![]() ![]() Аз давам на колегата тъпо евтино решение което може да бъде настроено от 12 годишно дете, а колкото до колегата с Cisco сертификата можеш да погледнеш и прочетеш малко за нещо което не е динозавър като Brocade и Juniper а не тая отживелица Cisco ![]() ![]() RE: VPN за Kodi и Bscfusion в чужбина - xbmcbg - 23-04-2017 Плащате 3$ на месец и си решавате всички проблеми без да носите вода от 10 кладенеца. RE: VPN за Kodi и Bscfusion в чужбина - LinKuei - 23-04-2017 (23-04-2017, 15:12)SlaSerX написа: Никой не схвана цялата идея и това което изобщо съм написал нали ? с сапунерка с openwrt Или ddwrt с опция за VPN целия трафик на човека включително и този за ровене в нета гледане на клипчета и всичко останало ще минава през VPN връзката му Сега, ще му го обясниш ли на автора всичкото това или ще му кажеш да отиде да си го прочете? Да, разбира се, че с маркиране на трафика ще стане "най-гъзарско", но се предполага, че се търси решение тип "няколко клика". Аз ще изчакам автора да сподели какъв точно рутер има в България, за да се види какво решение може да му се предложи. Btw, така и не включи в целия си коментар L2TP-то ![]() (23-04-2017, 15:18)xbmcbg написа: Плащате 3$ на месец и си решавате всички проблеми без да носите вода от 10 кладенеца. Ако правилно се разбира от първия коментар на автора - търси се VPN в BG Peering, а не просто някакъв VPN...Все пак липсващите канали не са заради филтрация от текущия му доставчик... RE: VPN за Kodi и Bscfusion в чужбина - SlaSerX - 23-04-2017 Ами ако беше прочел първия ми пост щеше да разбереш че съм му писал че ще му го настроя ![]() RE: VPN за Kodi и Bscfusion в чужбина - xbmcbg - 23-04-2017 Вие си знаете просто ви казвам, че за да гледате булсат без ограничения в каналите не е задължително да имате BG IP Address с USA & Canada също няма никакви проблеми, а ако вашият доставчик на Интернет не може/ не иска да ви предостави поне 15-20 Mbps свързаност с България през peering го сменяйте без да се замисляте. |