![]() |
Електронно разпащане с epay.bg - Версия за принтиране +- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum) +-- Форум: Живота извън Kodi (https://kodibg.org/forum/forum-21.html) +--- Форум: Електронни услуги (https://kodibg.org/forum/forum-22.html) +--- Тема: Електронно разпащане с epay.bg (/thread-232.html) |
RE: Блаааа - блаааа (офтопици от разделa относно ebay.bg) - b_ignatov - 27-09-2016 Не съм плащал нищо за електронния сертификат, когато си направих акаунт преди 7-8 години. Пожелавам ти скорошно и приятно пенсиониране. Между другото те смятах за някоя малка надувка, която от няколко години живее в чужбина и вече е голямата работа. Явно съм бил в грешка.... моите уважения и наздраве. ![]() RE: Блаааа - блаааа (офтопици от разделa относно ebay.bg) - TUISTERa - 28-09-2016 Конкретен пример за ипей и изипей - Два пъти ми се е случвало и налагало до сега да тегля пари от картата на жена ми през ипей=>изипей . Картата е Виза от Пощенска банка . Първия път беше повече за пробата отколкото поради нужда - такса 1 лев, ипей тегли 50 лв от картата на жена ми и я превежда по моята сметка(егн) в изипей, като аз отивам на каса и ги тегля. Втория път беше по-интересен , загубих картата на жена ми, и когато и преведоха заплатата трябваше да изтегли парите на каса . Представете си усмивката на жена ми , когато в офиса на банката и казали, че за 100 лв теглене на каса ще дължи 10 лв такса ![]() В момента, дебитната ми карта е към пощенска банка(пак виза), и ме дерат с такса (0.20-1.5 лв) при всяко движение по нея - дебит, кредит, за всичко ме таксуват с такса, даже оня ден видях и такса за такса ... И това е през е-банкирането, а не през ипей... Плащане на пос терминал - такса, плащане онлайн - такса, теглене - такса... В Уникредит ми искаха 5 евро такса на месец за Е-банкирането... В Райфайзен също ми искаха пари за банкирането(нямам спомен колко)... Че ни е скапана системата, че ни е скапана държавата, така е, само че ще кажа, че е скапана заради хората в нея, а не заради нещо друго... Докато търпим тия неща, ще се радваме на системи като ипей, които според някой са супер скапани, но в актуалната бг цивилизация са хиляди години пред банките или поне по-евтини от тях... RE: Блаааа - блаааа (офтопици от разделa относно ebay.bg) - Topper - 28-09-2016 ОББ (с КЕП), Алианц(с токън), ЦКБ (с КЕП), Уникредит(със сертификат), Райфазен (с КЕП) - няма такса за е-банкиране. Повечето от тях имат и мобилни приложения, та не ти трябват и подписи и сертфикати, най-вече досадното преиздаване и таксите за това ВСЯКА година. Обаче пък те таксуват за SMS-ите като стой та гледай, по едно време бях забелязал, че стигнах до 20-25лв за SMS-и на месец и предприех злобно закриване на сметки, рязане на кредитни карти и от където мога се откачих. Сега от една банка плащам комунални сметки, от друга пазарувам онлайн (+PayPal) и те това е. Още днес ПАК ще искам анулиране на данните ми в епей, пък да видим... ПП: Стар навик е някоя банка да реши, че им трябва и телефона ти за банкиране или токън у-во, или че няма да предлага е-банкиране, защото някакви "руски хакери са хакнали всички KEП" и те не поемат отговорност за транзакциите и т.н. и т.н. примери. ПП2.Завиждам на колегата за ранното пенсиониране.... въпреки, че имаме един и същи стаж, по нашите мили закони ще поработя още ~20г :/ RE: Блаааа - блаааа (офтопици от разделa относно ebay.bg) - xbmcbg - 28-09-2016 @TUISTERa Човече, ти буквално си се оплел като пиле в калчища ![]() Нека първо да уеднаквим понятията : "VISA" "AMERCAN EXPRESS"" са финансови институции които предлагат свои продукти навсякъде по света. "VISA" - от такава карта можеш да извършиш разплащане ако автомата/банката използват една от следните системи за разплащане(Green machine, Interlink or PLUS) "AMERICAN EXPRESS" - от такава карта можеш да извършиш разплащане ако автомата/банката използват една от следните системи за разплащане (American express) "MASTERCARD" от такава карта можеш да извършиш разплащане ако автомата/банката използват една от следните системи за разплащане(Cirrus, Maestro, Interac) Най-популярните карти за електронно разплащане които те издават са: "DEBIT CARD" - използва се да обслужва твоите лични потоци които си предоставил на банката за съхранение/управлени, най-използваните форми са "средства за разплащане" и "средства за спестяване - носят ти лихва" "CREDIT CARD" - средства на банката предоствени ти от нея за използване при определени условия и след като си получил нейното доверие при доказана благонадежност "LINE OF CREDIT" сума която ти е отпусната от банката за дълъг период от врме с много малка лихва (при мен 1% повече от основният лихвен процент на банката в годишен план). Лихва дългжиш само за изтеглената сума. Нормалните банки ти издават и "ЧЕКОВЕ" към всяка една от картите без значение каква е тя в случай, че търговеца не разполага с POS устройство за определената от тях система за разплащане или такова липсва. Тегленето на "КЕШ" независимо от коя кредитна карта е равно на самоубииство - лихвите са заробващи, започват да се начисляват от момента на транзакцията и се спират при 100% изчистване на всички задължения към картата !!!! Както се казава на английски:keep reading и когато се подготвиш съм готов да продължим! Не съм убеден че банкова терминология е възможно да се чете с помоща на автоматичен преводач поради своите специфичности. Нямам финансово образование, това в Америка/Канада се преподава на децата като отделна дисциплина в 7-ми или 8-ми клас. *** Написаното без изключения важи за Франция, Англия, Канада и Америка тествано лично с минимален период от 3 години. RE: Блаааа - блаааа (офтопици от разделa относно epay.bg) - TUISTERa - 28-09-2016 Виж, няма нужда да ми обяснява каквото и да е , обяснавам ти аз какво е в БГ. Имам Американ Експрес, Виза Кредитна, Виза Дебитна, имах Мастър кард, имам и Маестро, имам и Виза Електрон. Знам какво е кредит и дебит, няма нужда да ми обяснаваш каквото и да е, нека приключим спора, понеже ти на мен от няколко поста ми обясняваш колко съм тъп, е не съм чак толкова тъп, разбрах ти намека... Айде със здраве и успешно пенсиониране, явно там където се намираш след 50-тата година не ги смятат за работоспособни и ги пенсионират... Лека и благодаря за обидата... RE: Блаааа - блаааа (офтопици от разделa относно ebay.bg) - xbmcbg - 28-09-2016 (28-09-2016, 15:28)Topper написа: ОББ (с КЕП), Алианц(с токън), ЦКБ (с КЕП), Уникредит(със сертификат), Райфазен (с КЕП) - няма такса за е-банкиране. Повечето от тях имат и мобилни приложения, та не ти трябват и подписи и сертфикати, най-вече досадното преиздаване и таксите за това ВСЯКА година. Наборе, ти всичко детско в мен разби май всиките ми парички ще трябва да си останат там където са и сега, просто трябва дa договоря с банките преференциални условия за банкиране с България. Какви са тези цени за SMS ? Тук при предплатена SIM карта плащаш и входящите обаждания, но SMS във всиките му вариации вдодящи и изходящи са безплатни ![]() Твърдо реших като теб, че не желая да уча нови технологи да правя месечно няколко хиляди километра полети до Токио, Сеул, Делхи ... а да си почистя пушките и такъмите за риба (сезона на сьомгата е в разгара си). BTW и тук пълната пенсия е на 67, но при около 60% данъци е по-добре "малка" пенсия като гръцки пенсионер от времената преди кризата важното е да се получава дълго. (28-09-2016, 21:13)TUISTERa написа: Виж, няма нужда да ми обяснява каквото и да е , обяснавам ти аз какво е в БГ. Имам Американ Експрес, Виза Кредитна, Виза Дебитна, имах Мастър кард, имам и Маестро, имам и Виза Електрон. Знам какво е кредит и дебит, няма нужда да ми обяснаваш каквото и да е, нека приключим спора, понеже ти на мен от няколко поста ми обясняваш колко съм тъп, е не съм чак толкова тъп, разбрах ти намека... Айде със здраве и успешно пенсиониране, явно там където се намираш след 50-тата година не ги смятат за работоспособни и ги пенсионират... Лека и благодаря за обидата... Извинявай ако с нещо съм те засегнал или наскърбил !!!!!! Не съм имал такава цел и невиждам къде и как съм го направил, просто исках да проведем нормален диспут по нормален начин с тази цел пожелах синхронизиране на термините защото имам чувството, че въпреки факта, че пишем на български език говорм за различни неща. Извинявай отново!!! RE: Блаааа - блаааа (офтопици от разделa относно epay.bg) - TUISTERa - 28-09-2016 В момента в който започна да ми казваш , че изпозлвам преводач, разбрах че не четеш какво пиша а търсиш да ми обясниш какво знаеш ти. Айде лека, а на жена ми дебитната карта е виза и не трябва да е такава таксата за теглене от сметката и !!! А ти като не четеш какво ти пишат другите ги обиждаш, просто защото си мислиш, че те не знаят . И ако не можеш да разбереш къде си ме обидил просто продължи нататък, аз така ще направя, пък нека да не знам какво е дебит и какво кредит... И ако искаш ела да ме отплетеш , щом си толкова напред... та ти дори не се опитваш да вникнеш какво пиша, ами бързаш да ми обясняваш как ти знаеш нещо без да имаш подобно образование, а аз горкия нищо не съм разбрал... Харесва ми подобно самоизтъкване, явно е че с тебе на една маса можем да седнем и да изпием две бутилки ракия без да се разберем (аз съм същия спокойно) RE: Блаааа - блаааа (офтопици от разделa относно ebay.bg) - DotAtBG - 29-09-2016 ![]() Иначе съм фен на ePay по следните причини които никоя друга финансова институция не ми предлага в комплект - Разплащателна сметка без такса - flat rate за междубанкови преводи - Плащане на сметки безкасово - Межународни разплащания директно от сметката п.с. Ако случайно науча комбинацията ти Username Password за paypal и ти имаш регистрирана карта спокойно мога да я източа. Ако аз ти дам моите UP за epay, дори и да успееш да се логнеш вероятноста за което клони услилено към нула, ти просто ще си обзървър на финансовите ми операции п.п.с. Електронно банкиране от банка - само когато съм сигурен, че банката си е свършила достатъчно добре работата и няма да ми позволи да си пренасям сертификата където си поискам. ![]() RE: Електронно разпащане с epay.bg - lili80 - 07-05-2024 Възможно ли е ePay на физическо лице да се върже към уебсайт или трябва регистрацията да е като фирма? RE: Електронно разпащане с epay.bg - Majide - 07-05-2024 (07-05-2024, 12:10)lili80 написа: Възможно ли е ePay на физическо лице да се върже към уебсайт или трябва регистрацията да е като фирма? Искате, постъпленията от плащанията на клиентите в сайта, да постъпват по IBAN-а ви в EPAY - правилно ли ви разбирам? Ако това питате, мисля, че профилът ви наистина трябва да е маркиран като фирмен (ЕТ или каквито се водите), за да не бъдете в нарушение от НАП, че укривате приходи. За подобни въпроси, най-добре прочетете документацията им или ако не е конкретно упоменато, свържете се с поддръжката им по електронен път, за да имате отговорът им черно на бяло (разговорът по телефона, не се брои за доказателство).
|