![]() |
Mount на samba сървър - Версия за принтиране +- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum) +-- Форум: Софтуер § Хардуер (https://kodibg.org/forum/forum-13.html) +--- Форум: OpenELEC / LibreELEC / CoreELEC / AlexELEC / EmuELEC (https://kodibg.org/forum/forum-33.html) +--- Тема: Mount на samba сървър (/thread-629.html) |
RE: Mount на samba сървър - Topper - 20-02-2018 Ок, монтиран е надлежно. Какво не се получава? Изпратено от моят HUAWEI GRA-L09 с помощта на Tapatalk Mount на samba сървър - b_ignatov - 20-02-2018 Проблемът е, че като сложа парола на FTP-то, автоматично слага и на SMB-то. Незнам как да я вкарам и нея в кода. Всичко си работи нормално, но нямам защита. Ако ми видиш IP то и си вътре(не че имам нещо, което крия ![]() Sent from my OnePlus 2 using Tapatalk RE: Mount на samba сървър - Topper - 21-02-2018 Няма логика да са с едни пароли, със стоков фърмуер ли е рутъра? Не знам дали можеш да пуснеш SMB шера без парола, но дори с парола да е, не ти пречи в mount-a да подадеш криденшъли. Също и в LibreELEC става. Аз пак не разбирам какво те мъчи.... Mount на samba сървър - b_ignatov - 22-02-2018 @Topper Рутерът ми е все още със стоков фърмуер,но скоро май ще го префлашна с dd-wrt. Много минуси има вече ![]() Днес актуализирах Libreelec до версия 8.2 и сега въобще не мога да монтирам SMB-то. Пробвах и по моя начин, който съм описал в един от постовете ми, пробвах и по този в темата. Принципно самото Libreelec 8.2 си има проблем със Samba, но аз не мога да се справя. Ако някой е монтирал на версия 8.2 да сподели. Sent from my OnePlus 2 using Tapatalk RE: Mount на samba сървър - lambreto - 23-02-2018 Аз имах проблем с защитени с user и pass smb shares Май за да го оправя промених нещо в /storege/.smb/smb.conf, но не помня какво точно. Май бяха редовете: Код: client lanman auth = yes Ето така изглежда в момента моя файл. Виж какви са разликите с твоя и пробвай. Ще трябва и рестарт след промяна. Код: [global] ПП. Шерове без пароли си работеха без проблем Mount на samba сървър - b_ignatov - 23-02-2018 И при мен нямаше проблем без защита на Libreelec 7.0.3.012j. Днес, както казах минах на 8.2.3.1 и всичко пропадна ![]() Sent from my OnePlus 2 using Tapatalk RE: Mount на samba сървър - lambreto - 23-02-2018 Видя ли си конфиг файла? Само да спомена, че аз не ползвам скрипт за маунтване, а си достъпвам шеровете през файл мениджъра на коди като съм му дал да запомни юзъра и паролата. RE: Mount на samba сървър - b_ignatov - 26-02-2018 Оправих си проблема с монтирането.Всичко идва от разликата на SMB версията на рутера и LibreELEC! Както @SlaSerX е показал....в неговия .mount файл е показано версия на SMB 2.1.Аз просто го промених на 1.0 и всичко си тръгна.Сега вече имам защитен SMB, монтиран на LibreELEC. ![]() Благодаря за темата отново. Код: [Unit] RE: Mount на samba сървър - Topper - 27-02-2018 А най-чисто е да махнеш дефиницията и те ще се разбират за версията на протокола...мернах го и се сетих за един WinSrv 2016 който ми стопи нервичките, ама се оказа минимална в.2, що ли не ти казах по-рано. Изпратено от моят HUAWEI GRA-L09 с помощта на Tapatalk Mount на samba сървър - b_ignatov - 27-02-2018 Не стана при мен с махане на дефиницията! Преди това пробвах и примерния фаил, който е в папката system.d. Там нямаше версия на SMB, но не се получи с него. Sent from my OnePlus 2 using Tapatalk |