![]() |
Телевизия и филми 4К - Версия за принтиране +- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum) +-- Форум: Общи проблеми, решения и взаимопомощ (https://kodibg.org/forum/forum-4.html) +--- Форум: Общи дискусии, проблеми и решения (https://kodibg.org/forum/forum-6.html) +--- Тема: Телевизия и филми 4К (/thread-380.html) |
RE: Телевизия и филми 4К - hideman79 - 15-03-2017 Зависи "колко" е 4К, ето пример от Нетфликс: RE: Телевизия и филми 4К - xbmcbg - 15-03-2017 Ако имате 4K телевизор в Youtube ще намерите 4К като "2160p", a в Netflix 4K се повизава под името "Ultra HD". При мен Netflix (опригинала) показва малко повече от това на снимката която е показана в предният пост и за определени филми достига до (каквато е и за спортните канали live TV на моят Интернет доставчик) 24-25 Мbps. За да добиете визуална представа погледнете диаграмата. (15-18 Mbps ще получите и от сателитна или ефирна антена с подходящият тунер - до 2 пъти по-големи стойности от това което предлга TiVi.bg) ![]() RE: Телевизия и филми 4К - Alkatrazbg - 15-03-2017 Ефрни 4К телевизии във Европа няма. TiVi.bg не знам да предлага каквато и да е 4К телевизия и не само той разбира се. Като се вземе предвид ,че доставчиците са си пуснали по между си разни сървъри за размяна на канали е 99% сигурно ,че и другите 5-6 големи провайдера също няма как да предложат 4К канали. За 4К приемане на телевизия трябват телевизор със тази резолюция,приемник сателитен или кабелен и доставчик предлагащ услугата. На Балканите няма такъв достачик все още. RE: Телевизия и филми 4К - xbmcbg - 15-03-2017 Посочените стойности са за ефирна телевизия, не са за 4К, а за 1080 каквато е и ТiVi.bg. Aз използвам качествена антена, със закачалка няма опит. Ефирна 4К няма никъде и не е реално да се очаква скоро да е налична. RE: Телевизия и филми 4К - natrov - 15-03-2017 Има кабелни тестови канали на 4K. В София. RE: Телевизия и филми 4К - Alkatrazbg - 15-03-2017 Ми на Близу няма и на Нет 1 няма и на GCN пак няма такива канали. На Булсат,Мтел и Виваком пък е абсурдно да има.На "Петкан кейбъл " в някой си квартал може и да има нещо пуснато ей така за проба и това ще да е тази иновативна кабелна телевизия ![]() RE: Телевизия и филми 4К - hideman79 - 15-03-2017 Булсат миналото лято правиха тестове с 4К стриймове, пробвал съм ги към 30 Mbps беше стрийма. RE: Телевизия и филми 4К - natrov - 15-03-2017 (15-03-2017, 19:20)Alkatrazbg написа: Ми на Близу няма и на Нет 1 няма и на GCN пак няма такива канали. На Булсат,Мтел и Виваком пък е абсурдно да има.На "Петкан кейбъл " в някой си квартал може и да има нещо пуснато ей така за проба и това ще да е тази иновативна кабелна телевизия Иновациите рядко започват от големите, а теб егото ти някой ден ще те смачка. Дано го преодолееш. RE: Телевизия и филми 4К - Alkatrazbg - 16-03-2017 Когато пишеш ,че имало в София 4К канали трябва да можеш и да покажеш поне снимчица на такъв канал а не да ми обсъждаш егото. Стремя се да подкрепям постовете си със снимки или реална информация. xbmcbg го няма от 30 год. в България и взел да обяснява какво се предава от нашите родни оператори ![]() RE: Телевизия и филми 4К - natrov - 16-03-2017 (16-03-2017, 00:21)Alkatrazbg написа: Когато пишеш ,че имало в София 4К канали трябва да можеш и да покажеш поне снимчица на такъв канал а не да ми обсъждаш егото. Стремя се да подкрепям постовете си със снимки или реална информация. xbmcbg го няма от 30 год. в България и взел да обяснява какво се предава от нашите родни оператори Няма как да пусна снимка щото телевизора ми не е даже FullHD. И освен това споменах че каналите са тестови. |