![]() |
Спиране на Булсата след ъпдейт - Версия за принтиране +- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum) +-- Форум: Общи проблеми, решения и взаимопомощ (https://kodibg.org/forum/forum-4.html) +--- Форум: Общи дискусии, проблеми и решения (https://kodibg.org/forum/forum-6.html) +--- Тема: Спиране на Булсата след ъпдейт (/thread-277.html) |
RE: Спиране на Булсата след ъпдейт - Alkatrazbg - 01-11-2016 Хубаво си ходил на училище ама не виждам как да ти помогнем след като ти не проумяваш даже и след подробни инструкции !!! Какво да му помогна на човека след като за него е трудно да изтрие добавката и да инсталира от зип файла старата със преправени 4 цифри ? Освен да отида в дома му и сам да направя това което се прави за 1 минута . Не съм те нападал а ти казвам ,че пишеш неистини. Добавката се премести там защото този дето я пише я направи като сървис на друга външна програма. Когато я премахнеш от Коди и инсталираш преправената стара версия нещата ще си дойдат пак на старите места и ще гледаш ти и всеки друг както е гледал преди обновяването. Свалената листа е активна в рамките на 8-10 часа защото от Булсатком са решили да е така и никаква добавка не може да промени това !!! Когато тези часове минат и ти искаш да гледаш няма да имаш проблем защото самата добавка ще ти дръпне новата листа. Обясниха няколко човека и дадоха и линкове какво и как да се направи. През интернет повече от това няма какво да се направи за голямо съжаление. И във крайна сметка никой на никого не е длъжен да е учител или помощник та да се сърдиш. RE: Спиране на Булсата след ъпдейт - Di40 - 02-11-2016 (01-11-2016, 23:08)Alkatrazbg написа: Хубаво си ходил на училище ама не виждам как да ти помогнем след като ти не проумяваш даже и след подробни инструкции !!! Какво да му помогна на човека след като за него е трудно да изтрие добавката и да инсталира от зип файла старата със преправени 4 цифри ? Освен да отида в дома му и сам да направя това което се прави за 1 минута . Не съм те нападал а ти казвам ,че пишеш неистини. Добавката се премести там защото този дето я пише я направи като сървис на друга външна програма. Когато я премахнеш от Коди и инсталираш преправената стара версия нещата ще си дойдат пак на старите места и ще гледаш ти и всеки друг както е гледал преди обновяването. Свалената листа е активна в рамките на 8-10 часа защото от Булсатком са решили да е така и никаква добавка не може да промени това !!! Когато тези часове минат и ти искаш да гледаш няма да имаш проблем защото самата добавка ще ти дръпне новата листа. Обясниха няколко човека и дадоха и линкове какво и как да се направи. През интернет повече от това няма какво да се направи за голямо съжаление. И във крайна сметка никой на никого не е длъжен да е учител или помощник та да се сърдиш.Като помисли реално и спокойно човек до какви изводи стига. 1. В този форум който уж бил създаден за обмяна на опит, напътствия, помощ и бля, бля от хора които нямали нищо общо с булсата ![]() ![]() 2. Защо след като се вижда че този който е направил новата версия не си е свършил работата, го защитаваш?, за да се отвори тема в която някой да избиват комплексите си?, като покажат колко са добри програмисти а другите които са обикновенни усери... типично българска работа. 3. Защо трябва да правиш и публикуваш нещо ново което не работи, или ако проработи да се видиш в чудо и станеш професор, а старото което работи да му таковаш м...та? Спирам до тук с въпросите защото адекватен отговор няма и да има. До колкото до сърденето, трябва да ти кажа че това го правех когато бях на твойте години. ![]() ![]() RE: Спиране на Булсата след ъпдейт - Alkatrazbg - 02-11-2016 Ти си тотално заблуден човеко ![]() RE: Спиране на Булсата след ъпдейт - Di40 - 02-11-2016 (02-11-2016, 02:00)Alkatrazbg написа: Ти си тотално заблуден човеко Аз е направих и работи! Проблема е в това че сте висомерни и подигравателни модераторите... <<<Ми кат не можеш да ядеш хляб седи си гладен и не обвинявай>>>. Не си троши нервите бе човек, колкото повече постове, кликове и т.н. по-добре за модераторите или се лъжа?. И къде си ми писал къде и какво да направя, прочети си постовете модератор си! И не ми разправяй че не защитаваш никого, не ти вярвам. Приятна вечер утре съм на работа. RE: Спиране на Булсата след ъпдейт - Alkatrazbg - 02-11-2016 Хич ми не дреме дали ще съм модератор или няма да съм модератор. Нито ще ме стопли тая виртуална титла нито ще ми купи утре хляба . Някой е решил да ме направи модератор без да ме пита аз дали искам или не искам ![]() Приятна вечер и на теб. RE: Спиране на Булсата след ъпдейт - Topper - 02-11-2016 Не мога да се съглася този път с Алкатраз относно фактологията. Ако някой ми посочи ръководството за плъгина за IPTV, ще почерпя и ще се извиня официално. До тогава, липсва елементарни указания като - OS на която това чудо единствено работи; допълнителни услуги и сървизи, нужни за работата; изкисвания за версия на тези сървизи?; конфигурация на тези сървизи, като това да са на една машина всичките зависимости; елементарен синтаксис на единствената команда (уж) която трябва да се изпълни; От там нататък, малко под капака - за чий люй са параметри на мапващия скрипт, като сорса и дестинейшъна са на машинката, дето се изпълнява? на две различни OS (LE и OE, както чета е Pi) се държи по различен начин; елементарен changelog, или анонс на нов релийз - не знаем как се яде това нещо; Мога да продължа, но май стига до тук за да се даде оценка. Вярно има делене някакво и не виждам защо някой ще се назове програмист и ще хвърля нещо в пространството, като не може дори да напише 7 реда кое как и защо работи. Най-малкото да си спести километри флейм. А годините хич, ама хич не са критерии ![]() RE: Спиране на Булсата след ъпдейт - ROBERT - 02-11-2016 Аз се извинявам, но не всички хора са програмисти или ИТ-специалисти тук и има и такива които работят в други сектори. Виждам, че се е разгоряла гореща дискусия която е прераснала на личностна основа, а целта на този форум хората да си помагат, а не да се доказват кой е по-по най. Моето мнение е поне такова. Именно затова моля, ако някой знае и има доброто желание да го направи да обясни като за лаици как точно се маха едната добавка и слага другата и как се променя HTML файла след това. Идеята ми е това да бъде или във вид на някаква малка схема /алгоритъм/ или по начина по който го правят в Youtube така,че хора които не са "ти" с програмирането да могат да го разберат. Благодаря. RE: Спиране на Булсата след ъпдейт - Alkatrazbg - 02-11-2016 1 .сваляте старата версия на добавката. 2. разархивирате zip файла 3. Отваряте разархивираната папка и търсите файла addon.xml 4. Отваряте този файл със най елементарен текстов редактор :Notepad примерно 5. Отивате на втория ред където пише <addon id="plugin.program.bscfusion" name="Fusion TV" version="0.0.2q" provider-name="kodi1"> и променяте version="0.0.2q" на version="9.9.99q" и запаметявате промяната 6. правите отново zip файл със променената добавка и го инсталирате. По ясно от това аз не мога да го обясня. Няма никакво програмиране или сложни дейности във цялата гимнастика. RE: Спиране на Булсата след ъпдейт - ROBERT - 02-11-2016 (02-11-2016, 12:39)Alkatrazbg написа: 1 .сваляте старата версия на добавката. Сърдечно благодаря. Бяхте изчерпателен и много конкретен. Предполагам, че тази промяна важи и за устройства под Ундоус и тези под Андроид. RE: Спиране на Булсата след ъпдейт - Alkatrazbg - 02-11-2016 Важи за всичко на което може да се инсталира Коди. |