![]() |
KOLIBKA - Версия за принтиране +- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum) +-- Форум: Общи проблеми, решения и взаимопомощ (https://kodibg.org/forum/forum-4.html) +--- Форум: Компоненти за Kodi (https://kodibg.org/forum/forum-5.html) +--- Тема: KOLIBKA (/thread-13.html) |
RE: KOLIBKA - Majide - 04-02-2017 От няколко версии насам Коди не се компилира с поддръжка на unrar понеже архиватора не е с open source лиценз и затова в момента поддръжката на архиви е ограничена до zip
![]() Относно търсенето в Колибка, то работи в официалната версия (инсталируема през линка в първия пост на тази тема). Ако търсенето не ви върне нито един резултат, тогава получавате грешка - ще бъде оправено в следващата версия. Колкото до версията в онлайн хранилищата, kodi1 трябва да ви отговори, понеже е негов mod. RE: KOLIBKA - natrov - 07-02-2017 (04-02-2017, 20:15)Majide написа: Проблеми с търсенето в Libreelec 7.0.2. Търся NASA и не е логично търсенето да не връща резултат след като на сайта го прави. Теста е направен с добката от ZIP файла от първия пост. Същата нещо не прелиства страниците като хората и така и не можах да намеря чрез нея Nasa's Unexplained Files / Необяснените случаи на НАСА (2014) RE: KOLIBKA - Majide - 19-02-2017 Поддръжката за субтитри е оправена, донякъде. Вижте първия пост за инструкции. Относно използваният начин за разархивиране, вижте в темата в раздел Разработка.
Търсенето на NASA връща 43 резултата, когато го напишете на български и 71 ако пишете на английски. Повтарям, това се отнася за добавката, налична за ръчно изтегляне от първия пост в тази тема. Ако искате поддръжка за другата в хранилищата, пишете на колегата kodi1/kodi_dev_one. За да се различава тази от старите й версии, както и от MOD версията, съм подменил предишното лого с ново. ![]() Относно проблема с търсенето на Nasa Unexplained... в търсачката въведете само думата unexplained, защото NASA се среща прекалено често. Колкото до преминаването между страниците, добавката ви предлага същото, което и сайта връща като информация - нищо не се взема от други места. П.С: В следващата версия ще има добавена настройка за изключване на субтитрите, по заявка на xbmcbg. RE: KOLIBKA - natrov - 20-02-2017 Проблема под Windows си остава. RE: KOLIBKA - Majide - 20-02-2017 (20-02-2017, 20:40)natrov написа: Проблема под Windows си остава. Затова написах донякъде. Може би, ако инсталирате въпросните библиотеки под windows и ще тръгнат нещата. Конкретно unrar се инсталира заедно с WinRar - и trial версия ще свърши работа. За ваше съжаление и мое щастие, с windows работя само на клиентски машини. В дома ми всички устройства са "пингвини"
![]() RE: KOLIBKA - natrov - 20-02-2017 (20-02-2017, 20:53)Majide написа:(20-02-2017, 20:40)natrov написа: Проблема под Windows си остава. Нямам намерение в къщи да пускам енергийни зверове. Един NAS с едно RPi3, са ми предостатъчни. Да пускам тауъра, който е dualboot, само за да ползвам Kodi, ми се струва малко прекалено. С Windows е служебния ми компютър и като ходя по командировки ползвам Kodi за забавление. Ще погледна дали нещо не може да се направи. 7zip ако може да се подпъхне там ще е добре. RE: KOLIBKA - natrov - 20-02-2017 Версия 0.1.4 под Windows. Проблем. RE: KOLIBKA - Majide - 20-02-2017 1.Инсталирате rarfile във вашата операционна система 2.Инсталирате unrar 3.Проверявате дали 1 вижда 2: http://rarfile.readthedocs.io/en/latest/faq.html#how-can-i-get-it-work-on-windows На следващия въпрос в линка е отговорено, че може rarfile и unrar да се разпространяват заедно с Kodi addon-а, за да не се налага потребителите да си ги инсталират сами. Това може и да ви изглежда добра идея, но всъщност е ужасна. - Нарушава се GPL лиценза на добавката KOLIBKA - За да работи unrar на различни процесорни архитектури, ще трябва да се предлагат съответно всички варианти на unrar в инсталационния архив и подобно на квазар, да се изтегля бинарния файл за конкретната архитектура - Отделно кода на добавката ще се усложни излишно с функции за разпознаване на архитектури и операционни системи и т.н. и т.н. Всичко това, само заради някакъв мижав rar архив, който дори и сега можете да си изтеглите предварително от сайта на колибата, преди да гледате филма и да го лоуднете ръчно ![]() За повече по темата, вижте останалата информация в горепосочения линк. RE: KOLIBKA - natrov - 21-02-2017 (20-02-2017, 23:43)Majide написа: 1.Инсталирате rarfile във вашата операционна система Виж сега. Явно не си ме разбрал. Аз мога да си свалям файловете от Колибка, а също и субтитрите към тях. Нямам проблеми с този начин. Използвам плъгина на Libreelec и там няма проблеми. Мислех, че те интересува как тя може да тръгне на всяка операционна система, т.е. именно плъгина да се справя с разпознаването на операционната система. Защото, поне за мен, идеята на този плъгин е, пускаш си филм от него и не мислиш за субтитрите. Просто мисля различно от теб. Иначе благодаря за усилието! Не приемай думите ми като критика. Не съм от хората дето искат телевизора да им отваря студена бира и да им прави пуканки като седнат през него. Боря се 32 години с компютри и повече от 20 с Интернет. Ще се оправя ![]() RE: KOLIBKA - Majide - 21-02-2017 @natrov, актуализирах първи пост с алтернативен метод за инсталиране на двете зависимости. |