![]() |
Nova Play - Версия за принтиране +- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum) +-- Форум: Общи проблеми, решения и взаимопомощ (https://kodibg.org/forum/forum-4.html) +--- Форум: Компоненти за Kodi (https://kodibg.org/forum/forum-5.html) +--- Тема: Nova Play (/thread-14.html) |
RE: Nova Play - troble - 02-06-2022 Здравейте може ли да се поправи добавката тъй като от 2 месеца започнаха да насичат предаванията.Прави го на всичко качено: новини, сериали и предавания.Постоянно спира и започва зареждане може би проблем с буферирането.Ползвам Коди 19.3 Matrix на Андроид бокс инсталирах го и на компютър с Windows 10/64 бита и там е същия проблем гледам по 10 секунди и спира след което започва да зарежда отново като времето за зереждане е различно всеки път .Версията която съм инсталирал Nova play 0.19.2.2 Ако проблема е при мен готов съм да променя настройките, но незнам кои.Приложението за гледане на БТВ работи без проблем там дори буферира малко напред във времето. RE: Nova Play - Majide - 02-06-2022 @trouble, ако в компютъра ти отвориш през Notepad файла /addons/plugin.video.nova.play/addon.py и на 266 ред замениш jsonrsp[0]['url'] със jsonrsp[1]['url'] това ще превключи подаваният към Коди стрийм от HLS към MP4. Пробвах го, но поне при мен не работи (Error 403) и затова не съм сложил настройки на приставката в които да се избира желаният тип стрийм измежду двата. HLS стрийма се подава директно към Коди, който от своята страна избира винаги максимално-високата резолюция, която е налична в него. В пикови часове и аз забелязвам същия проблем, като вас. Предполагам, че би помогнало да подавам стрийма към Inputstream Adaptive, чийто автор обеща да добави адаптивно динамично превключване между резолюциите според конфигурационните настройки и моментното състояние на кънекцията. Трябва да проверя дали това е вече реализирано и ако е ще го използвам. Като очакван резултат ще видите превключване към по-ниски резолюции (влошаване на картината при лоша връзка) по време на самото възпроизвеждане.
RE: Nova Play - troble - 02-06-2022 (02-06-2022, 08:36)Majide написа: ...В пикови часове и аз забелязвам същия проблем, като вас. Предполагам, че би помогнало да подавам стрийма към Inputstream Adaptive, чийто автор обеща да добави адаптивно динамично превключване между резолюциите според конфигурационните настройки и моментното състояние на кънекцията. Трябва да проверя дали това е вече реализирано и ако е ще го използвам. Като очакван резултат ще видите превключване към по-ниски резолюции (влошаване на картината при лоша връзка) по време на самото възпроизвеждане.[/align] Благодаря много.В пикови часове е проблема. Миналата нощ пробвах около 01.45 часа и работеше без прекъсване. (02-06-2022, 23:53)troble написа:(02-06-2022, 08:36)Majide написа: След като смених на 266 ред това което ми казахте излезе прозорец "Възпроизвеждането се провали" "Един или повече елемента не могат да бъдат възпроизведени" "Проверете журнала за повече информация" RE: Nova Play - Majide - 03-06-2022 (02-06-2022, 23:53)troble написа: След като смених на 266 ред това което ми казахте излезе прозорец Нали и аз това ти написах, че с MP4 стрийма се получава грешка и това не е решението (пък и сървъра е същия). Върни го както си беше. Ще проверя това, което ни трябва в Inputstream Adaptive и ако вече е активирано, ще тествам две седмици и чак тогава ще получите публичен ъпдейт. Ако бързаш, мога и на теб да дам пробната версия за да проведеш тестове.
RE: Nova Play - troble - 05-06-2022 (03-06-2022, 08:20)Majide написа:(02-06-2022, 23:53)troble написа: След като смених на 266 ред това което ми казахте излезе прозорец Няма проблем да изчакам.Върнах настройката на 266 ред и на следващия ден пуснах пробно централната емисия на новини и започна да работи по стабилно.На два пъти зареди за около секунда което за мен не проблем.Много странно защото не съм ъпдейтвал приложението. RE: Nova Play - Majide - 05-06-2022 Проблемът го забелязвам само вечер, когато хората са се прибрали след работа, но не всеки ден. Сървъра на Еволинк изнемогва.
Версия 0.19.2.3 е публикувана на обичайното място. Може да тествате и вие дали има промяна при вас. Гледането на VOD на запис, вече става чрез InputStream Adaptive. В неговите настройки можете да зададете някакви лимити в разделителната способност и битрейта за да укажете качеството, което работи най-добре за вас. Ако укажете като настройка "Manually select video stream", тогава ще можете за конкретния стрийм, който ви буферира да задавате по-ниско качество, по време на самото му възпроизвеждане:
![]() Относно InputStream Adaptive Addon: Цитат:Adaptive bitrate switching has been implemented in Kodi as of v20, but will continue to be developed over time.За да проработи тази функция, явно ще почакаме още година-две. |