Коди Фен Форум България

Пълна версия: Плейване на стрийма на Дарик ТВ директно в IPTV simple client? Възможно ли е?
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Страници: 1 2 3
Здравейте колеги!

Наскоро открих, че Дарик радио са започнали да излъчват освен аудио стрийм и видео стрийм също. Линковете се виждат по-долу в поста.
Въпросът ми е може ли вторият https да се добави към .m3u плейлиста заедно с други телевизии и радиа и да се плейва директно в Kodi през IPTV simple client, без да има нужда да се влиза в youtube addon-а? Опитвах да го добавя просто в .m3u плейлист, но отказва да тръжне по този начин. Тръгва обаче във VLC плеър.
https://darikradio.bg/section-0-50.html
https://youtu.be/qAU4b5SIac8
Не може да стане. Коди използва FFMpeg като ядро на мултимедийната си система и въпросният FFMpeg не поддържа конкретни сайтове (като youtube в случая), а само директни стриймове или плейлисти. Не се поддържат също и манифести, което провокира създаването на InputStream addon-ите в Коди.

Ако все пак, толкова държите, може да напишете един PHP скрипт, който да извлича реалния стрийм от youtube и да пренасочва към него. Преместете готовия скрипт на един HTTP server (Nginx, Apache2,....) и посочете адресът му (пътят до него) в плейлистата на PVR IPTV Simple Client.
Хмм, жалко. За съжаление нямам познания по PHP и уеб сървъри, така че поне за мен този вариант отпада.
А може ли да се извлече с някакъв инструмент истинския линк, който захранва youtube каналът им? Предполагам, че това вече ще сработи?
Линковете в youtube са динамични т.е. непостоянни и ако текущия стрийм линк на дарик работи в момента, след няколко часа или по-малко същият линк вече няма да работи.  Иначе да, ако се подаде неизтекъл - пресен линк, ще стане. Като идея от мен - защо не добавите видеото със стрийма на дарик в "Любими" на Youtube addon-а в Коди и когато искате да го гледате, го стартирайте оттам?!  Да, няма да е при другите ТВ канали, но все пак ще си го гледате в Коди.
Може да се направи. Ето как изглежда:
[Изображение: 2018-08-07_21-21-01.png]


TvHeadend поддържа Youtube без проблем. Достатъчно е да си инсталирате Streamlink. Всичко след това става автоматично. Нужно е само да добавите пайп, който в случая с Дарик ТВ ще изглежда точно ето така: 
''pipe:///usr/local/bin/streamlink https://www.youtube.com/watch?v=qAU4b5SI...e=youtu.be 720p --stdout''
Нагледно изглежда така:

[Изображение: 2018-08-07_21-22-37.png]

Информация за инсталиране на Streamlink: https://streamlink.github.io/install.html

Успех!
spawn: error: No playable streams found on this URL: https://www.youtube.com/watch?v=qAU4b5SI...e=youtu.be
2018-08-08 08:29:57.139 iptv: stdin pipe unexpectedly closed: No data
2018-08-08 08:30:11.414 mpegts: pipe:///usr/bin/streamlink https://www.youtube.com/watch?v=qAU4b5SI...e=youtu.be 720p --stdout in WEBTV - scan no data, failed
2018-08-08 08:30:11.414 subscription: 0044: "scan" unsubscribing
Грешката ти е очевидна. Копирал си линка в примера. Всъщност той не е грешен, но е съкратен. Отвори Дарик в YouTube и копирай пълния адрес от браузъра и го постави в скрипта. Това е.
Или през браузъра - дай десен бутон на линка и "копиране на адреса на връзката".
И не забравяйте когато (въпрос на време е) бъде променено ID-то на страницата на дарик радио/тв в youtube, ще трябва да го актуализирате в TVH или PHP скрипта или каквото сте решили да използвате. При PHP скрипта има още едно предимство - гъвкавост. Позволява първо да извлечете адреса на видеото от сайта на дарик, а след това и адреса на самия стрийм от youtube.  Така няма да се налага постоянно да го преправяте. streamlink(livestreamer) няма такава функционалност.

Между другото, kiliev пита за решение през PVR IPTV Simple Client.
Не ползвам PVR IPTV Simple Client от години. Исках да помогна с идея. А и с hts може да записва. Не ми се е случвало да актуализиеам линкове от Youtube, но ще пробвам и с PHP как става.
Страници: 1 2 3