Коди Фен Форум България

Пълна версия: Kodi Text to Speech & Voice Assistant
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Някой пробвал ли е вече Kodi TTS добавката? Навърта се наоколо от 2014г. насам, но чак сега я забелязвам? Интересно дали ще позволява да се изчитат субтитрите на глас, както правеше един известен преди време корейски плейър...да не му казвам името Cool  Трябва да се разгледа.
Не знам дали ще става за субтитри ако няма някаква банка с български глас. Открих това видео и не виждам смисъла добавката да ми чете какво показвам на екрана.

Има вятър в посока, създаване на Google Assistant за Kodi... а може и някоя Алекса или К*ртана да изпреварят Smile  Ще бъде много фенско, да си речиш на дистанционното "пусни ми спорт на Кодито" и асистентката да каже "А бира и картофки не искате ли? Проверих, че имате три бири в смарт хладилника, а картофки можете да си поръчате за 3.50 с доставка с дрон за 15мин."
Явно не сте разбрали смисъла на добавката, когато пуснете клипчето веднага излиза надпис: " addon which may help the visually impaired" на български ще рече, вероятно би била в помощ на хора със зрителни проблеми (нямат в момента очила или контактни лещи или зрението им е доста увредено). При коди 17 е отделено по-голямо внимание на тази група от хора.
Освен за visual impairment има и аддони за hearing impairment (слухови проблеми). 
В Северна Америка ТВ операторите за задължени да подсигурят достъп на тези групи от хора до минимум 60% от каналите които предлагат.
Благодаря колега, тази добавка я знам. Просто реших да пиша в нейната тема и да не правя нова само заради въпросната "клюка". Идеята е, че някога ще се вгради гласов асистент в Коди и не съм казвал, че вече е направено, нито пък, че има нещо общо с TTS добавката. Все пак още веднъж благодаря за разясненията - явно аз съм се изразил прекалено неясно.