Коди Фен Форум България

Пълна версия: Стартиране на добавка на всеки час
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравейте интересува ме има ли начин да се стартира добавка на всеки час става въпрос за приставката за bilsatcom tvheadend в този момент през определено време трябва да спирам и стартирам добавката ръно за да работи има ли начин да я направя да се стартира сама на всеки час използвам OSMC RPI3
Четеш и прилагаш https://www.raspberrypi.org/documentatio...ge/cron.md . И не се стартират добавки а се стартират скриптове.
(03-02-2018, 11:56)Alkatrazbg написа: [ -> ]Четеш  и прилагаш https://www.raspberrypi.org/documentatio...ge/cron.md   . И не се  стартират добавки а се стартират скриптове.

Да и аз се сетих за cronjob обаче не зная точно какво да стартирам !?
list existing cron jobs: crontab –l
add new cron job to crontab: crontab –e
Виж тва дали ще ти помогне.
https://github.com/robweber/cronxbmc
Има опция за addon/script.
(03-02-2018, 15:05)shantros написа: [ -> ]list existing cron jobs:  crontab –l
add new cron job to crontab:  crontab –e

$ crontab -e -u USER
Благодаря на всички но реших да си плащам аз tivibg просто ми харесваше идеята с tvheadend да си играя с възможностите питах тези от булсат ако си плащам за фюжън дали мога да си го гледам на коди обаче без отговор но пак благодаря ианче зная как се ползва crontab Wink
Тази https://kodibg.org/forum/thread-279.html добавка работеше с tvheadend без да има нужда от crontab и т.н.
От булсат нищо няма да ти кажат за коди Smile
Междудругото, наистина няма нужда от допълнителни настройки за рестарт. Добавката сама си се рестартира според зададеното време в настройките. Тва със сигурност към днешна дата.
По-конкретно, на твоят въпрос мисля, че трябва да е 60
Ами не зная опитвах на raspbian osmc libreelec след известно време ако го оставя на даден канал бачка с часове но когато превключа канала не тръгва забелязах обаче и че на tivibg с приставката за генериране на плейлиста когато искам да превключа канал първо че бавно се превключват не винаги тръгва канала трябва няколко пъти да го стартирам играх си и със кеша няма промяна единственото което ме съмнявва е че съм на wifi и съм далеч от рутера но бавното превключване на каналите ме дразни ще опитам да занеса малинката до рутера да видя как ще се стартират каналите!