Коди Фен Форум България

Пълна версия: Трябва ми софтуер за m4v
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравейте колеги дайте идея какво мога да ползвам за да рестрийвам видео файлове които са в формат m4v

Благодаря
http://openelec.tv/forum/79-tvheadend/60...mkv-to-m4v

Виж TVHeadend дали може да ти помогне.

Виж и https://www.plex.tv/
tvheadend-а не стана пробвах а и това е скрипт за конвертиране

А plex е платен
Пробвай с този българският, който ти казах.
Nice re/streamer

Аз го имам, ако искаш влез да го разгледаш.
Да пиши ми на скайп да ми дадеш достъп да вляза да вида дали ми върши работа
Според мен се насочи към FFmpeg. Когато си създадеш подходящ синтаксис за изходния формат, контейнер и стрийм адрес на който ще "излъчваш", вграждаш командата в един PHP скрипт. PHP скрипта трябва да има един или повече входящи параметри, като пътя до видеофайла и др. PHP скрипта и видеофайловете, трябва да са разположени на конфигуриран HTTP сървър като nginx или Apache2.

Това е, ако искаш да си го направиш сам. Като готово решение и аз препоръчвам PLEX като сървър с интегриран транскодинг. Сървъра е 100% безплатен, а само клиентите са платени (браузер клиента е безплатен). Има и официална Kodi добавка за PLEX (също платена).
Благодаря не се бях сещал за FFmpeg ползвам Nginx за листване на файловете
@Majide е абсолютно прав. Само дето аз с променлив успех ползвам FFMPEG за UDP stream. Имам повече успех в задачи за споделяне на библиотеки с файлове с UPnP но пък там няма транскодиране в реално време.... няма пълно щастие. Plex се справя с това, но е много повече от компресор и ако се ползва само за това е неоправдано.
Не не Plex е ненужен в случая направих го с FFMPEG и един map на файловете с кронтаб който да следи за всеки нов добавен файл в VOD сървъра..

Majide благодаря за идеята
Между другото, прекрасно качество и ниска латенция с FFMPEG и стрийм към Multicast (rtp://239.0.0.1:1234) се получи за едно частно решение Wink Така може няколко клиента да гледат лайф стрийм с минимални ресурси и крайно ограничено натоварване на мрежата.