Коди Фен Форум България

Пълна версия: Хранилище за добавки на Мартин
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
(20-02-2020, 19:58)MPowered написа: [ -> ]Здравейте! Първо, големи благодарности на автора и старателно описаната ръководство! Мисля, че свалих нужните добавки за KODI. Имам достъп до торент тракерите и успявам да плейна торенти. Със субтитрите нещата не се получиха, обаче. Двете добавки не намират нищо. Пробвах на няколко торента. Едната дава грешка за връзка със сървъра. Тегава е и цялата процедура с буферирането. Скоростта на download е нестабилна. UHD и FHD контента си забива през някакво време. Връщането назад е бавно и зарежда. Като цяло не работи плавно. Използвам го на Android TV - TCL 55EP660, като връзката с рутера ми е директно с LAN кабела. Скоростта ми на download e 75 Mbps. Мисля, че е достатъчно. Има ли какво да пробвам или така си работи?

1. Има теми за добавките за субтитри, където да задавате въпросите си. Това е тема за хранилището.
2. От написаното не става ясно, кои добавки ползвате. Дайте пример с филм, за който не Ви намира субтитри.
3. Не става ясно и кои добавки за филми ползвате, през които да се търсят субтитри. За Елеметум в писано, че е препоръчително Коди да е на Английски, за да се търсят коректно субтитрите от там.
4. Буферирането си зависи само от Вашия интернет, колко големи са филмите, които искате да подкарате и колко сийдъра има за тях, от което зависи и скоростта на сваляне.
5. Писано е и за филмите с големи размери и тяхното гледане - чисто математически, със скоростта, с която се свалят филмите, е невъзможно да се възпроизведе онлайн голям филм от примерно час и половина, за когото е необходимо 2 часа да се изтегли. Просто няма как да стане, поради което е и съвсем нормално да забиват Wink 
6. Поради същите причини, че се гледа онлайн, а не с предварително сваляне, както и факта, че се буферират отделни сегменти от филмите в РАМ паметта, които след това биват изтривани, е трудно превъртането напред и назад на филмите.
7. Ако искате да Ви работи плавно, не препоръчвам филми над 15GB, както и да пускате такива, с повече сийдъри, за да може скоростта на сваляне да се поддържа по-висока.
Аз също не виждам смисъл да се гледат филми по-големи от 1080р (Full HD) освена ко ТВ не е по-голям от 65 инча. Няма да се види разлика - лично мнение.
Пускал съм спокойно филми от по 32 GB с Elementum и всичко върви плавно и нормално. Уникална добавка е! Относно субтитрите - за нови и екзотични заглавия просто няма субтитри на български и съответно добавката връща или съобщение за грешка или че няма намерени субтитри. Примерно аз сега почнах да гледам страхотен сериал - For Life, за който обаче няма бг субтитри и няма и да има според мен. Така че си го гледам с английски субтитри, чрез другите добавки за субтитри. За нормално стриймване на торенти с Elementum ви е необходим по-мощен хардуер, с достатъчно рам памет и процесорна мощност. Иначе ще забива и прекъсва. Говоря от опит. Повечето андроид устройства са доста слаби, най-вече защото самия андроид и инсталираните приложения вече са "изяли" голяма част от наличната памет и процесорна мощност. Примерно на смарт телевизор с Android, Коди не върви добре, особено след стартиране на Elementum и има накъсване и трудно буфериране.
(24-02-2020, 15:40)beatfan написа: [ -> ]Пускал съм спокойно филми от по 32 GB с Elementum и всичко върви плавно и нормално. Уникална добавка е! Относно субтитрите - за нови и екзотични заглавия просто няма субтитри на български и съответно добавката връща или съобщение за грешка или че няма намерени субтитри. Примерно аз сега почнах да гледам страхотен сериал - For Life, за който обаче няма бг субтитри и няма и да има според мен. Така че си го гледам с английски субтитри, чрез другите добавки за субтитри. За нормално стриймване на торенти с Elementum ви е необходим по-мощен хардуер, с достатъчно рам памет и процесорна мощност. Иначе ще забива и прекъсва. Говоря от опит. Повечето андроид устройства са доста слаби, най-вече защото самия андроид и инсталираните приложения вече са "изяли" голяма част от наличната памет и процесорна мощност. Примерно на смарт телевизор с Android, Коди не върви добре, особено след стартиране на Elementum и има накъсване и трудно буфериране.

Чисто математически, за да се гледа филм, който е около 2 часа, с размер около 30GB, минималната постоянна скорост на сваляне трябва да е около 4,5MB/s, което не е особено лесно достижимо при онлайн гледане от торенти през Коди, особено ако няма достатъчно сийдъри. Да не говорим и за многото други фактори, които влияят за да се поддържа постоянна скорост на сваляне. Иначе - да - могат да се гледат и по-големи филми, но тогава много фактори оказват влияние, докато колкото е по-малък размера на филма, толкова по-малко нещо влияе върху нормалното му гледане.
Ако не се лъжа, точно ти си описвал метода на кеширане на Elementum, който кешира определен размер от филма и го стриймва, след това кешира следващото "парче", а изтрива предишното. И всичко това е изчислено така че да няма насичане или забиване, стига хардуера да го позволява. По тази причина си мисля, че общия размер на видео файла не е от толкова голямо значение, стига да има достатъчно сийдъри. Защото се разцепва на парчета Smile
(24-02-2020, 16:55)beatfan написа: [ -> ]Ако не се лъжа, точно ти си описвал метода на кеширане на Elementum, който кешира определен размер от филма и го стриймва, след това кешира следващото "парче", а изтрива предишното. И всичко това е изчислено така че да няма насичане или забиване, стига хардуера да го позволява. По тази причина си мисля, че общия размер на видео файла не е от толкова голямо значение, стига да има достатъчно сийдъри. Защото се разцепва на парчета Smile

Колкото и да ти е мощен хардуера, колкото и да се кешират отделни сегменти, за да ги свали тези сегменти се изисква някаква скорост на сваляне. Ако скоростта ти е под 4,5MB/s е невъзможно да гледаш филм с размер около 30GB и продължителност около 2 часа, без да ти накъсва. Самото буфериране в РАМ паметта, все пак е сваляне на определения сегмент. Повечето сийдъри ти гарантират, донякъде, постоянство на скоростта за сваляне, но не и по-голяма скорост. Ако интернетът ми е 50Mb/s, което е около 6MB/s, при наличието на около 10% за "технологични нужди", реално максимумът ми ще е около 5MB/s и ако имам и други у-ва вързани към мрежата, то почти невъзможно ще е достигането на скорост, достатъчна за гледане на филми с размери по-големи от 15GB. Да не говорим и че, особено при андроид у-вата, рядко добавките правят скорост по-голяма от 3MB/s, което е достатъчно най-много за филми с размери до 20GB, при времетраене до около 2 часа или до 15GB за филми с времетраене около час и половина. И всичко това с много условности. За това и не препоръчвам гледането на по-големи филми през Коди. Естествено, при някои хора, при определени филми, при определени условия, може и да няма проблеми и 50GB филми да се гледат, но това са редки случаи.
Здравейте колеги, бих искал да питам защо не мога да се логна в замунда/зелка. Постоянно ми изписва check login data, при положение, че са вярни юзера и паролата. Моля помагайте.
(24-02-2020, 16:55)beatfan написа: [ -> ]Ако не се лъжа, точно ти си описвал метода на кеширане на Elementum, който кешира определен размер от филма и го стриймва, след това кешира следващото "парче", а изтрива предишното. И всичко това е изчислено така че да няма насичане или забиване, стига хардуера да го позволява. По тази причина си мисля, че общия размер на видео файла не е от толкова голямо значение, стига да има достатъчно сийдъри. Защото се разцепва на парчета Smile

Aко ползваш коди на Линукс трябва да разрешиш "experimental kernel module zRam".
zRam isn't suitable yet for production computers, but only for test machines and other, non-essential computers.

Код:
sudo apt install zram-config

The price you pay for this, is threefold:
- Your processor (CPU) is being taxed more heavily, because it'll have to compress and decompress all the time;
- When the system has filled the RAM swap, it'll start swapping on the hard drive as well. With a heavy burden: the chunk of memory that has been sacrificed for the RAM swap.
- For the time being it's still an experimental module, so this extra layer of complexity might cause instability.

Еdit @mitkohs без да ни покажеш съдържанието на "лог файла" само някой който има кристална топка за гадаене може да ти помогне
(15-03-2020, 16:00)mitkohs написа: [ -> ]Здравейте колеги, бих искал да питам защо не мога да се логна в замунда/зелка. Постоянно ми изписва check login data, при положение, че са вярни юзера и паролата. Моля помагайте.

Гледам, че във Фейсбук са ти написали (и снимка са сложили) да смениш визуализацията на резултатите в браузъра от мозайка на лист. Направи това и опитай отново през Коди. Добавката работи само когато визуализацията е настроена на лист.
Благодаря за отговора, но не можах да го намеря в фс. Бихте ли ми пратили линк.