Коди Фен Форум България

Пълна версия: Липсващи meta данни на wav файлове
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравейте! Скоро се опитах да заредя wav файлове в музикалната библиотека на Коди, но не зарежда meta данни за тези файлове. Това нормално поведение ли е? Има ли вариант да се "излъже" по някакъв начин?
Очакваш (1) вътре в самите wave файлове да има записани мета данни и да се прочитат от там или (2) Коди библиотеката да ги индексира и чрез музикалните скрейпъри да си намери мета данни за тях, които да съхрани в индекса на библиотеката си? Кое от двете?
Здрасти! Извинявам се, че не уточних! Вътре в самите wave файлове има записани мета данни. Въпросът е, че Коди библиотеката не ги показва. Windows примерно показва това, което има във файловете.
По стандарт wave файловете са безтагови "същества" и в тях има само некомпресиран звук (но никакъв текст или изображения). Дори и с някоя програма да сте записал в тях ID3 или vorbis тагове, плейърите няма да ги потърсят за да се прочетат, защото никой не очаква вътре да има такова нещо, извън всякакви стандарти.

Решение: реконвертирайте си файловете във FLAC формат (поддържат vorbis таговете; също напълно отворен стандарт, без никакви отчисления за лиценза да използвате едноименния аудио кодек). Няма да загубите нищо от качеството, защото формата използва компресия без загуби на качеството.
Да, явно това е решението само. Благодаря много и успешна седмица!