Коди Фен Форум България

Пълна версия: Проблем с UPnP на Коди
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравейте ,искам да си направя УПнП мрежа ,за да мога да гледам филми на телевизора от лаптопа. Първо успях да го подкарам ,но субтитрите бяха само на английски,не можах да ги направя на български,а сега след като ровичках из програмата ,вече не си виждам и споделената папка.Моля за помощ . Благодаря !
През UPnP се прехвърля информацията от сървъра към клиента на ниво файл т.е. самият медия файл (изображение, аудио или видео). В този стандарт не е заложена Никаква поддръжка на субтитри! Затова или субтитрите трябва да са вградени в самото видео (като hardsub или отделен стрийм във файловия контейнер mkv, mp4) или самия плейър поддържащ UPnP, трябва да има вградена функционалност да претърсва за субтитри в разните му интернет сайтове от типа на OpenSubtitles.

Ако телевизора ви не е Smart, препоръчвам да си преправяте видео файловете през програмата MKVToolNix чрез която си вграждайте (сега) външните SRT субтитри вътре в самите MKV контейнери. Програмата е специално за MKV контейнери т.е. може да експортира само такива файлове, но е напълно способна да импортира повече медийни формати (кодеци и контейнери) в себе си, стига да са съвместими с MKV (Матрьошка Видео).

Ако телевизора ви е Smart, препоръчвам на него да си сложите едно Kodi, което спокойно ще достъпва споделената директория (препоръчвам да е споделена директорията през SMB, NFS или AFP и в краен случай през UPnP, FTP или WebDav). Можете също на телевизора да си инсталирате Plex Client (платена апликация), която да се свързва към компютъра ви, където ще комуникира с Plex Server (безплатна апликация). Plex системата поддържа субтитри, транскодинг (предварителен или в реално време), метаданни за видеата, както и UPnP за по-старомодните устройства (ако включите тази опция допълнително в настройките на сървъра).

П.С: Вградените плейъри в някои марки телевизори, понякога трудно работят с UPnP - Да, точно за теб говоря прехвалено Sony. Казвам го от личен опит.