Коди Фен Форум България

Пълна версия: Инсталиране на kodi19
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Страници: 1 2
Моля кажете ми стъпките на инсталиране коди 19
(23-02-2021, 11:19)ivan2411 написа: [ -> ]Моля кажете ми стъпките на инсталиране коди 19

Ами инсталира се като всяка друга програма. На Андроид - стартираш инсталационния файл и натискаш Install, а на Windows - стартираш инсталационния файл и даваш Next - Next - Next, докато се инсталира.
@martinstz преди няколко дни видях, че е излезнала версия 19 в официалния сайт. Изтеглих версията за андроид и инсталирах върху 18.9 и всичко се омаза. Излезнаха ми съобщение, че повечето добавка не са съвместими. Деинсталирах всичко и направих чиста инсталация. Добавих репотата които ползвам. Инсталирах ги, но версия 19 не вижда повечето добавки. Върнах старата 18.9 и всичко си беше наред докато днес не се появи обновяване в google play. Помислих си, че от google play може да няма тези проблеми, но сбърках. Сега отново има горния проблем. Някой друг да има тези проблеми?
(24-02-2021, 22:17)rosenirs написа: [ -> ]@martinstz преди няколко дни видях, че е излезнала версия 19 в официалния сайт. Изтеглих версията за андроид и инсталирах върху 18.9 и всичко се омаза. Излезнаха ми съобщение, че повечето добавка не са съвместими. Деинсталирах всичко и направих чиста инсталация. Добавих репотата които ползвам. Инсталирах ги, но версия 19 не вижда повечето добавки. Върнах старата 18.9 и всичко си беше наред докато днес не се появи обновяване в google play. Помислих си, че от google play може да няма тези проблеми, но сбърках. Сега отново има горния проблем. Някой друг да има тези проблеми?

Ако поразгледаш темите, ще видиш че от два дена в почти всички теми се коментира това. Не мисля и тук да го коментираме. С две приказки - Коди 18.9 със спрени ъпдейти и си гледаш, както досега.
(25-02-2021, 01:30)martinstz написа: [ -> ]Ако поразгледаш темите, ще видиш че от два дена в почти всички теми се коментира това. Не мисля и тук да го коментираме. С две приказки - Коди 18.9 със спрени ъпдейти и си гледаш, както досега.

Аз като новак поразгледах и нищо не разбрах. Wink

Аз съм с ъпгрейднат полументак MXQPro. Андроид 11.1
КODI 18.0 Алфа 1

Та съвсем конкретно - да ъпдейтна ли КODI и до колко? Не ме интересува 4К, 8К и т.н. Искам да гледам мачове...

Благодаря Ви предварително
(05-02-2022, 08:00)Primus написа: [ -> ]...Аз съм с ъпгрейднат полументак MXQPro. Андроид 11.1
КODI 18.0 Алфа 1 ...Та съвсем конкретно - да ъпдейтна ли КODI и до колко? Не ме интересува 4К, 8К и т.н. Искам да гледам мачове...
Ако останеш на Коди 18, ще ти работят сегашните добавки, но до едно време (когато ще им спрат поддръжката за старите Коди-та). Ако пък решиш да ъпгрейднеш, за в момента, може и някои от сегашните ти добавки да не работят, но разработчиците им трябва да ги пренапишат, за да са съвместими с Коди 19 и следващи версии. Ако не искат да ги пренапишат, значи прекратяват поддръжката им и така или иначе ще спрат да работят. При всички случаи НЕ препоръчвам да ползвате Алфа версии и особено Първа Алфа, защото са изключително нестабилни. В краен случай, ползвайте Бета версии, но Алфи и разните му Nightly-та недейте! Това са версии за разработчици, които ги тестват за да откриват и премахват бъговете в тях.

Проверете си, дали добавките пренаписани за python3 (Коди 19+) ви устройват и ако Да, обновете, иначе засега изчакайте (и паузирайте автоматичното обновяване на Коди в Google Play).
ЗА да не питам през 5 минути, изтеглих 18.9

След като ъпдейтна с нея, кое по-старо repo да изтегля?
Коди си "идва" с вграденото си официално хранилище. В него освен YouTube, вероятно няма да намериш почти нищо интересно. Влез в сайтовете, където се поддържат addon-ите, които Конкретно те интересуват. Там (вероятно в първия пост на въпросните теми за добавките) ще намериш инструкции как да добавиш допълнително хранилище, откъдето да ги инсталираш и да се ъпдейтват автоматично след това. Някои разработчици, нямат свое хранилище и предлагат добавките си само за ръчна инсталация. Всякакви ги има Angel
Благодаря!
Говорех за това репо Mar33, то не е ли само за версия 19 и дали няма по-стара за 18?

До тук главен проблем ми е отвратителната ОС Андроид, но ще чета.
(06-02-2022, 05:06)Primus написа: [ -> ]Благодаря!
Говорех за това репо Mar33, то не е ли само за версия 19 и дали няма по-стара за 18?

До тук главен проблем ми е отвратителната ОС Андроид, но ще чета.

За репото няма значение версията на Коди. Тя има отношение към добавките, които има в това репо. Т.е. Репото можеш да го инсталираш на всякакво Коди, но ако добавките в него не са съвместими с версията на Коди, то няма да можеш да ги инсталираш на него. Конкретно за репо Мар33, в темата за репото, срещу всяка добавка в него си пише, дали е съвместима с Коди 19.х, тъй като основно при него има проблеми със старите добавки.
Страници: 1 2