Коди Фен Форум България

Пълна версия: X96 Air
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Страници: 1 2
Здравейте, взех си въпросния бокс от заглавието който е със S905X3 и имам следния проблем.Слагам Кодито от маркета и пускам блурей филм със 7,1 звък и така да се каже греда.Не иска да възпроизведе 7,1.Пускам 5,1 няма проблем но 7,1 неще.Като му задам да е 7.1 го пуска стерео само на предните 2 колони.За да спестя съветите за настойките по андроида и по самото коди за 7.1, мога да кажа че съм горе доле наясно защото имам по стар модел на бокса който е със S912 и с него няма проблем пуска си всичко без проблем.Направи ми впечатление че на стария бокс във менюто на коди във аудио дивайс най отгоре може да се избират няколко опций, но на новия няма такива неща.Има само едно което е неактивно бледо меню което пише анроид аудио или нещо подобно.Ще се радвам за всякакви съвети как да пусна 7.1 на този бокс.Само да поясня че искам да си е андроида не ми се слагат разни Coreelec или Libreelec.
Откъде точно вадиш звука? Опитвал ли си от другите изходи?
[Изображение: 61LVun5JpJL._AC_SL1000_.jpg]
По принцип от Hdmi пробвам, но тествах и през оптиката пак няма пускане на 7.1
Това за което се сещам е добре описано ТУК, затова няма да го повтарям. Изпробвай вариантите и настройките посочени в публикацията. Ако нищо не помогне, като последен вариант може да опиташ с виртуален съраунд саунд чрез апликацията за Андроид на Dolby.
Тва с настройките съм го пробвал и не се получава, другото със виртуалния сараунт нещо не ми вдъхва доверие съмняваме да си е истинския 7,1 долби атмос звук от филма.Идеята е да пуснем уж новия бокс да работи като стария по нормален начин със Коди например.А не да го лъжеме и емулираме че уж работи.
Истинския Dolby Atmos e 7.1.2
Не казваш към какъв AV Receiver си включил бокса, нито какви са ти колоните? Нито какъв файл/сорс тестваш? HDMI кабела ти каква версия е?

От ТОЗИ сайт може да си свалиш файлове за тестове.

С оптичен кабел е невъзможно да се изкара нещо повече от нормален DTS или нормален DD.

DTS-HD, DTS-X, Atmos True-HD и нагоре само чрез HDMI.
Да зная че е така за кабелите, що се отнася до ресивър и тонколони не мисля че са от значение поради простат причина че по горе в темата казах че имам по стар модел бокс със S912 който е със CoreElec и работи нормално със всички формати аудио и видео без проблем.Това ще рече че махам HDMI слагам го на стария и пускам сички тестове даже има и някои от тези които си посочил и няма проблем което означава че колоните и ресивара са си наред.Слагам на новия бокс и макс до 5.1 и даже не всички тестови файлове ги пуска.HDMI също не знам коя версия просто знам че работи на UHD със 7.1 защото съм изгледал доста филми вече естествено със S912.Наричам го долби атмос защото като пусна тестовите файлове които са атмос на ресивъра си исписва долби атмос.
Казваш, че имаш CoreELEC на стария ти TV Box. Една идея: за да разбереш къде е проблема, сложи на този една мемори карта с CoreELEC  и си повтори тестовете. Възможно е или Андроида да е недоизпипан или самия хардуер, защото си пада евтинджос. Проблема е малко вероятно да е в самия Коди, защото всички версии на Коди се тестват на много устройства и ако имаше такъв проблем при много хора... досега да са обявили извънредно положение  Wink Коди показва такива настройки за аудио-картите, изходите и pass-through каквито са налични за хардуера и според възможностите на операционната система - хост.
Виж тук може би си прав за андроида нещо да не е в ред защото и аз клонях на тази посока.Опитах се да намеря CoreElec за S905X3 но нещо не се псравих просто да тествам.Иначе не ми се иска на този да оставам за постоянно поради ред причини от сорта на програмки за телевизий, а и също една много сериозна причина на стариа бокс със CoreElec не ми вижда виншния хард диск а флашка вижда.
(30-03-2020, 00:30)djzmei написа: [ -> ]...една много сериозна причина на стариа бокс със CoreElec не ми вижда виншния хард диск а флашка вижда.
 Това вече е странно. Не съм чувал за такива проблеми под Линукс досега да не се вижда диск. Може да попиташ във форума на CoreELEC за support. Ако не успеят да ти помогнат с HDD, може да опиташ да го закачиш към USB порта на рутера ти (ако има такъв) и да го споделиш през него за локалната ти мрежа по SMB, FTP или друг протокол, който Коди поддържа.
Страници: 1 2