Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pine64
#21
Златев това е една най елементарна кутия за хард диск. Вътре в нея има 3 см. сата кабел боднат на една малка платчица (преходник) и една букса за външно захранване. Такива кутии има и за 2,5 и 3,5 хардове. Другия тип външни хардове се захранват от USB портовете и са най често лаптопски. Ако твоя хард се захранва по този начин ти дърпаш много ток и бокса се шашка от време на време. Другото което се забелязва при такъв тип външни хардове е момента в който ти започнеш да търсиш нещо във него как ти се товари лаптопа или бокса .И понеже боксчето е слабичко и като го натовариш да ти смята и HD потока на телевизията ти идва и цикленето на картината. Ако много гледаш от този хард има вероятност да си стопиш USB портовете от прегряване.
Отговори
#22
ОК, добре, че споделих за външния HDD. Благодаря много! Ще си взема някаква кутия с външно захранване. Не подозирах, че ще му дойде малко тока от USB на HDD.

Само не разбирам, защо насичат няколко канала само? Цикленето, докато съм местил няколко серии го разбирам, ама насичането на няколко канала аз лично не го отдавам на HDD.
По-късно ще пробвам и ще пиша.
Отговори
#23
[ot]Сериозните USB extHDD са с по две букси за USB. Вече с USB3 това е излишно. Порта дава достатъчно ток за HDD[/ot]
Отговори
#24
При мен едно RPi3 върти IPTV-на Булсатком и сателитния такъв с TVH. Имам закачен един 320 GB директно към малинката за запис от TVH. Сателитния тунер е закачен за малинката през USB хъб със собствено захранване. За филмите имам NAS, в който пише Transmission работещ на рутера. Предпочитам торент клиента на рутера пред този на NAS-а, заради по-лесното управление, включително отвън. Единствения ми нерешен проблем досега, е превключване от SD сателитен канал, към HD такъв. Обратното не е проблем.

Така че RPi3 ще ти свърши работа, но по-добре се огледай за нещо с хардуерен декодинг на HEVC, че RPi3 се справя с някои филми с него, но с някои насича.
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  PINE64: WORLD’S FIRST $15 ZZlatev 7 12,599 09-06-2016, 15:01
Последна публикация: tonywoolf

Отваряне на: