Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PVR запис и timeshift за IPTV
#1
Мисля че е време да се отвори и такава тема. Знае ли някой как може да се настрои KODI да прави записи и да се добавят броячи? PVR add-on-ите по принцип поддържат тази функционалност (аз лично пробвах NextPVT и TVheadend), но явно има някаква тънкост при настройката им, която ми убягва. При TVheadend може да се добави IPTV източник, но параметрите ми са неясни. В нета намерих обяснение само за случая, когато сигнала идва от ТВ тунер. TVheadend отчита, че KODI се свързва към него, самото KODI разпознава размера на диска, върху който би трябвало да може да записва, но бутонът за запис стои в сиво и е неактивен. Бих искал да знам къде бъркам. Дали защото PVR IPTV Simple Client по принцип не поддържа запис и може да е неправилно да се използва съвместно с TVheadend или трябва да ползвам само втория и каналите да се вкарат в него. Както може да сте се досетили искам да мога да правя запис от булсата. Може ли да се адаптира хранилището, от което взема информацията PVR IPTV Simple Client така че някаk си да се импортне в TVheadend или не е това начинът?
Ще се радвам някой, който е наистина запознат да отговори.
Отговори
#2
Казусът е доста интересен и аз бих се заел с такова нещо защото си е доста удобна функция. Колкото до tvheadend ти в него задал ли си възможност за timeshift активирал ли си функцията? Не е казано че може само през тв-тунер може и да рестриимва линкове но му е лош замисълът и линкове от сорта .m3u8, .ts, acestream линкове не може, може само и единствено от @udp линкове а те не че не могат да се намерят а или си ги къткат за тях или някой си плейва из локалната мрежа макар че не виждам смисъла да си вземеш приемник булсат да си плащаш абонамент и да си рестримваш на 4-5устройства като трябва да си закупиш устройствата дали за телевизор дали телефон както и да е. Провери в tvheadend всичко ли си разрешил за запис и отместване /timeshift/ менюто
Отговори
#3
В настройките на сървъра няма timeshift - мисля че това го прави кодито.
Отговори
#4
(20-11-2015, 19:14)mavar написа: В настройките на сървъра няма timeshift - мисля че това го прави кодито.

Зависи коя добавка използваш? Сподели с какво гледаш ТВ tvheadend,pvr iptv simple client или някоя друга
Отговори
#5
(20-11-2015, 19:14)mavar написа: В настройките на сървъра няма timeshift - мисля че това го прави кодито.

Прави го самия backend т.е. PVR софтуера, който е външно инсталиран на Kodi. В Kodi вие сте сложили само клиент за този PVR, който позволява да използвате функционалността на PVR-а вътре в Kodi и нищо повече. В случая с IPTV Simple Client, реално външен PVR няма и затова не се поддържа нито timeshift, нито запис на каналите.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#6
Wink 
От тукможе да си свалите сорса за иптв симпле клиент, със запис. След като се компилира и инсталира ТВ таба на коди тябва да изглежда така. Тестван е само под линукс.
Отговори
#7
И за да е пълно щастието, ако потърпите няколко дни до излизането на Jarvis, тази функционалност вероятно ще бъде вградена в PVR IPTV Simple Client-а> http://kodi.wiki/view/Kodi_v16_%28Jarvis...ecorder.29

П.С: Подвел съм се - засега в последната бета на Jarvis няма такива екстри.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#8
Поразтърсих се малко и тук намерих подробни указания как праволинейно може да стане това под ОС Линукс. Компилирах го под 64-битово Убунту за Kodi Jarvis и който се интересува, може да свали архива на готово от тук. Досега не съм успял да запиша нищо по дълго от 5 секунди с него и при опит за запис постоянно ми крашва (може би заради некоректни настройки) или нещо друго?
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#9
Нови build-ове от Радек за Малинка, Линукс и МАК, предварително компилирани за Kodi v17 Krypton.
[Изображение: auh7ki.jpg]
Ако някой не е разбрал за какво говоря - става въпрос за записващ форк на pvr.iptvsimple client за Kodi, все още неофициален.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  булсатком IPTV профил за androidtv - h265 vs h264 за някои от основните канали nikolay 0 1,351 15-09-2021, 16:57
Последна публикация: nikolay
  Предложения за IPTV българска телевизия с kodi KpuCko 24 20,380 08-03-2021, 23:03
Последна публикация: mehanic
  IPTV kodi булсатком проблем madwolf^ 11 14,977 21-11-2019, 21:49
Последна публикация: Hangman
  изтриване на iptv плейлиста нинов 1 2,914 03-03-2019, 21:16
Последна публикация: martinstz
  Някой гледа ли iptv от Мтел (A1) на Коди? dimov81 2 4,868 28-10-2018, 15:23
Последна публикация: shantros

Отваряне на: