Коди Фен Форум България
Тунери - Версия за принтиране

+- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum)
+-- Форум: Софтуер § Хардуер (https://kodibg.org/forum/forum-13.html)
+--- Форум: Хардуер: RPi/miniPC/HTPC/Game consoles (https://kodibg.org/forum/forum-10.html)
+--- Тема: Тунери (/thread-348.html)

Страници: 1 2 3


Тунери - Binqta - 24-01-2017

Може би аз не съм намерил из форума, може би няма информация. Та интересно ми е, за TVH сървъра по какъв начин влиза входната телевизия? Какъв вид телевизия се ползва (ако не са збранени споменаването на имена), през какви тунери или ресийвъри.
Може аз да съм в грешка но при кодирани сигнали, тунерите задължително ли са със слотове ?
Споделете своя опит.  Rolleyes


RE: Тунери - Majide - 24-01-2017

Като за начало, може да изгледаш видеото сложено в официалната тема за TVHeadend - озвучено е на български (звука е зле, но се разбира).

Тунери стават всякакви: PCI/PCI-Express, USB, мрежови, сателитни, DVB-T/C... каквото имаш. Поддържа се също и IPTV. По отношение на кодираните канали, ако успееш да ги подкараш на официалния софтуер към твоя тунер, ще тръгнат и на TVHeadend. С тунери работи по-стабилно, отколкото с IPTV. Принципно може всичко, освен да "върти мотор на чиния".



RE: Тунери - natrov - 25-01-2017

Аз бих казал така: може да работи с всякакви тунери, които имат драйвери (фърмуер) за операционната система на която ще въртиш Tvheadend-а. Преди да купя моя сателитен USB тунер, разучих точно кое ще ми свърши работа.


RE: Тунери - Binqta - 27-01-2017

А какъв тунер можете да ми препоръчате за цифрова кабелна телевизия, с кодировка конакс грифин, самата карта не е Pear със модула.
По конкретно става дума за Нетуоркс Русе.


RE: Тунери - natrov - 27-01-2017

(27-01-2017, 01:02)Binqta написа: А какъв тунер можете да ми препоръчате за цифрова кабелна телевизия, с кодировка конакс грифин, самата карта не е Pear със модула.
По конкретно става дума за Нетуоркс Русе.

Искаш да гледаш цифрова кабелна на компютър?

(27-01-2017, 01:02)Binqta написа: А какъв тунер можете да ми препоръчате за цифрова кабелна телевизия, с кодировка конакс грифин, самата карта не е Pear със модула.
По конкретно става дума за Нетуоркс Русе.

Погледни тук.


RE: Тунери - xbmcbg - 29-01-2017

Ако искаш нещо което работи с всички видове активни операторски карти,  LNBF & professional switches единственият добър избор е DIRECWAY

[Изображение: direcway.png]


RE: Тунери - Alkatrazbg - 29-01-2017

xbmcbg ще те помоля да даваш  линкове за техника която може да се намери  във Европейския съюз. Пича иска да гледа Българска кабелна  телевизия  и има желание евентуално да си закупи платка   която  може да се купи за около 200 лева да речем. Във Канада и USA  може да има много работи дето  при нас ги няма . Ето тук се продава едно тунерче като за теб изгодно Тунер


RE: Тунери - xbmcbg - 29-01-2017

Това което съм посочил по-горе работи без проблеми в България, тествано е и с трите ви сателитни оператори, не му пука дали картите са били "женени" преди това за точно определен ресивър

За кабелна телевизия -  HDHomeRun products available in your region имат и разработен собствен PVR за коди.

За тези който искат и двете (кабелна и сателит) slingbox - не изисква никакви задълбочени познания, включваш и гледаш


RE: Тунери - Alkatrazbg - 03-02-2017

Не знам кога и с кои оператори наши си ползвал тия джаджи,но като пуснеш карта на Виваком или Мтел която да не е женена за конкретен приемник ела ми се обади да те почерпя. Никой в България няма да си купи предложените от теб джаджи за тази цена. За тази цена или ще си плати 5 години напред абонамента за някой оператор и ще гледа или ще си пусне шер за 10 години напред Smile Има кабелни оператор които предлагат не кодирани 70-80 канала в мрежите си и с DVB-C можеш да си ги рилейнеш кат стой та гледай.


RE: Тунери - xbmcbg - 04-02-2017

Продължавай да се ограмотяваш, но не от форуми в който основно се отговаря на въпроси от типа как да ми се покаже ЕПГ на коди  Idea
Това за което пишеш касае само операторски ресивъри (друг е въпроса, че в България такива не използва нито един оператор, всички оператори са с боксове гаражно изпълнение с изнесен и лесен достъп за JTAG)  в които оператора е заложил забрана за вътрешна размяна на картите между неговите модели ресивъри. Това не се отнася за качественият "thirt party" хардуер който лесно заобикаля тази забрана.
От години пишеш за SMW, а притежаваш втора употреба МАГ бокса от няколко месеца  Big Grin , погледни малко по-далече от носа си и не слагай всички под един и същ знаменател.